Wat zijn led downlights en waar kun je ze voor gebruiken?

2022-11-30
Led

Wat zijn led downlights en waar kun je ze voor gebruiken?

Led downlights lijken veel op spotjes. Waar velen de spotjes wel kennen, zijn de led downlights wat minder bekend. Maar dat maakt ze niet minder praktisch en mooi! Want waar de spotjes vooral een (onder)deel verlichten, voorzien downlights de hele ruimte van extra licht. De downlights zijn geïntegreerd in het plafond en zijn de perfecte oplossing voor veel verschillende ruimtes. Benieuwd waar jij deze leds kan plaatsen? Ontdek de mogelijkheden!

 

Perfecte aanvulling in de keuken

De keuken is een dynamische plek. Niet alleen wordt hier gekookt, ook wordt hier gegeten en is het de plek voor het opslaan en neerleggen van veel spullen. Omdat je hier vaak en veel in beweging bent, zijn lampen die laag hangen een echte no-go. Ze zullen voor frustratie zorgen omdat er gegarandeerd wel iemand hier tegenaan loopt. Ook kan het zijn dat je terwijl je druk bezig bent, deze lamp beschadigt. Daarom is een lamp waarvan je het effect wel ervaart – het licht – maar niet de nadelen mee maakt – de aanwezigheid – de perfecte oplossing. Eenled downlight is een perfect soort verlichting voor in de keuken. Het zorgt voor helder en breed licht waardoor de hele keuken wordt verlicht. Zo kun je met genoeg licht maaltijden bereiden en eten zonder dat je last hebt van de lamp.

 

Daarnaast is een led downlight een hygiënischer alternatief voor hanglampen met bijvoorbeeld stoffen details. Deze soorten vangen namelijk veel stof en vuil. Zo nu en dan een doekje over de downlight te halen verzekert jou van een schone lamp; een extra praktische lamp dus!

 

Verlicht jouw badkamer met downlights

Ook de badkamer is een ruimte die soms vanwege de indeling en de hoeveelheid vocht lastig is om te verlichten. Met spotjes verlicht je maar een deel van de badkamer terwijl je eigenlijk graag de hele badkamer wilt verlichten. Ook hier is een downlight led een interessant alternatief. Door het te integreren in het plafond bespaar je een hoop ruimte zonder concessies te hoeven doen op het gebied van hoeveelheid of helderheid van het licht. Ontdek bijledlichtstunter welke led downlight past in jouw badkamer!

 

Goede optie voor kantoren

De downlight led van ledlichtstunter is ook een goede optie voor in kantoren. Omdat het geïntegreerd is in het plafond, is de kans op beschadiging kleiner en kost het geen extra ruimte. Hierdoor kan je het kantoor inrichten en vullen met andere essentials i.p.v. allemaal extra lampen neer te zetten of op te hangen. Een ander voordeel is de felheid en de manier waarop het licht wordt verspreid. Niet een plek wordt verlicht maar de hele ruimte is voorzien van helder licht. Hierdoor heb je minder lampen nodig.