Menu

Reinier de Graaf ziekenhuis is voorbereid op extra patiënten


Delft – 20-03-2020 – De verwachting is dat in de komende weken de stroom van patiënten met coronavirus klachten zal toenemen. Het Reinier de Graaf ziekenhuis is hier op voorbereid. Er is een triagetent gebouwd bij de ingang van de Spoedeisende Hulp.

De directeur van het Reinier de Graaf ziekenhuis Carina Hilders licht de noodzaak van een dergelijke tent op de site van het ziekenhuis toe: “ Met deze tent spelen we in op de komst van meer patiënten en hebben we een extra locatie om patiënten met coronaklachten snel te kunnen onderzoeken en te screenen. Onze artsen kunnen op deze wijze nog beter beoordelen welke patiënten het snelste zorg nodig hebben. Ook voorkomen we hiermee dat de zorg voor andere patiënten in de knel komt.” 

Naast de triagetent heeft Reinier de Graaf nog meer maatregelen genomen om de extra stroom patiënten snel van de juiste zorg te kunnen voorzien. Zo zijn er extra isolatiekamers met beademingsapparatuur gecreëerd binnen het ziekenhuis en wordt er extra personeel ingezet.