Menu

Kunstprojecten over het dagelijks leven te zien in Delft


Delft - 21-01-2020 - Tot half februari is op vijf verschillende plekken in de Delftse binnenstad de kunstmanifestatie ‘Gewoon Bijzonder’ te zien. ‘Gewoon Bijzonder’ is tegelijkertijd te zien met de tentoonstelling van Pieter de Hooch in het Prinsenhof. De Hooch schilderde het dagelijkse leven van gewone mensen in de 17e eeuw. Met ‘Gewoon Bijzonder’ laat 38CC de blik van huidige kunstenaars op het dagelijkse leven zien.

Sculptuur
In de Oude Kerk is ‘Narrow House’ te zien van internationaal topkunstenaar Erwin Wurm. Het is een absurdistische versie van zijn ouderlijk huis. De sculptuur is 16 m lang, 7m hoog en extreem smal met een breedte van 138 cm. Je kunt de sculptuur bekijken en ook betreden.

Films
38CC en Filmhuis Lumen organiseren een korte serie films met lezingen en gasten onder de naam ‘Het dagelijkse leven verbeeld’. Er wordt in de serie op verschillende manieren gekeken naar het gewone leven en de verbeelding daarvan.

Zo is op donderdag 23 januari ‘Snelweg nl’ te zien. Regisseur Ben van Lieshout maakte een roadmovie over de asfaltdichtheid. Bijna nergens in de wereld zijn er zoveel snelwegen zo dicht op elkaar als in Nederland. Het is poëtisch met hier en daar geklaag. De regisseur zal bij de voorstelling in Lumen aanwezig zijn en over zijn film vertellen. Aanvang is 19:30 uur.

Zondagmiddag 26 januari is het filmproject ‘The Essential’ te zien. De makers Martin en Inge Riebeek stellen aan gewone mensen over de hele wereld de vraag: ‘Waar draait het om in het leven?’. Je ziet minidocumentaires waarin hun leven wordt samengevat in een paar minuten. Een deel is momenteel te zien in 38CC, een andere selectie kan je zien in Filmhuis Lumen. Aanvang is 15:00 uur