Menu

Stadsarchief introduceert Levensloopspel op Markt


Delft – 10-09-2019 – Op zaterdag 14 september opent het Stadsarchief om 12:00 uur op de Markt een Levensloopspel. Deze zomer ging het Stadsarchief de hort op en trok met een vrolijk gepimpte SRV-bus door de buurten en wijken van Delft. De opbrengsten van deze bijzondere rondgang door de stad zijn verwerkt in het grote ganzenbordspel waarin de persoonlijke verhalen en de geschiedenis van de stad tot leven worden gewekt.

Speel het spel en reis door de Delftse tijd
Aan de hand van thema’s als geboorte, wonen en ziekte & dood spring je met je pion door de tijd en leer je spelenderwijs over de rijke historie van Delft. Aan elk thema is een Delftse hoofdpersoon gekoppeld die een bijzonder verhaal te vertellen heeft: van verloskundige Els van Drunen die vele Delftse baby’s ter wereld heeft gebracht tot Nick Roodenrijs die vertelt over drie generaties van zijn Delftse bakkerij. De hoofdpersonen openen samen met Irma Wooning (Afdelingshoofd Erfgoed, Gemeente Delft) op zaterdag 14 september om 12.00 uur het spel.

Het levensloopspel kan op zaterdag 14 september en zondag 15 september tussen 12.00 en 17.00 uur gespeeld worden. Dit is bovendien de laatste kans om de bus met mini-expo te bezoeken. Bezoekers kunnen in de bus een historische foto van zichzelf maken en deze op een T-shirt laten afdrukken. Medewerkers van het Stadsarchief en verschillende experts zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.