Menu

Tussen de 275 en 330 woningen op De Staal


Delft – 06-06-2019 - De gemeente Delft en Novaform Vastgoedontwikkelaars hebben tijdens de vastgoedbeurs Provada de overeenkomst voor de herontwikkeling van De Staal ondertekend. Hierin staan de afspraken die zij hebben gemaakt over het project. Op de voormalige gemeentelocatie komen tussen de 275 en 330 woningen: appartementen, eengezinswoningen, herenhuizen en praktijkwoningen, met een combinatie van wonen en werken. Er komen zowel koop- als huurwoningen. Daarnaast komen er tussen de 6000 en 9000 m2 aan commerciële ruimtes. De bouw gaat vermoedelijk eind 2021 - begin 2022 van start.

Staalweg ligt straks anders
De Staalweg komt anders te liggen. Nu gaat de weg nog om de locatie heen, maar in het plan ligt de nieuwe Staalweg in het midden. Ze sluit dan direct aan op de Van Lodensteynstraat. Daardoor krijgt de woonwijk een logischer aansluiting op de Oostpoortweg. Bovendien sluit de nieuwbouw goed aan op de bestaande woonwijk.

Bakstenen gevels
Op de nieuwbouwlocatie komt een hoge, groene wal met daarop een iconische woontoren langs de A13. Rond de nieuwe Staalweg liggen straks meer traditionele bakstenen woongebouwen. In de bakstenen gevels van deze woonblokken zijn contouren van grachtenpanden aangebracht. Ze verwijzen naar de historie van Delft.

Extra banen
Wethouder Karin Schrederhof: “De ontwikkeling van de Staalweg wordt met het hoogwaardige plan en iconische gebouw als baken aan de snelweg een nieuwe herkenbare stadsentree. Het project draagt bij aan de woningopgave van Delft, maar vooral ook aan het versterken van de wijk Vrijenban. Dat doen we door verschillende soorten woningen te bouwen in combinatie met een commercieel programma. Dat zorgt voor extra banen.”

Novaform start nu met de voorbereidingen. Men verwacht de bewoners voor het eind van het jaar te informeren over de plannen en het bestemmingsplan van De Staal.