Menu

Yuri Verbeek opent 12e editie Delft On Stage


Delft – 11-03-2019 - Yuri Verbeek, de bekende Delftse ondernemer en Chef-kok en oud VMBO leerling (Grotius College) opent op 12 maart het beroepenfeest van Delft On Stage: een Positief (beroeps) Podium voor VMBO leerlingen. Het is de  12e editie  van Delft On Stage: Bij deze gelegenheid gaan ruim 200 beroepsbeoefenaren in gesprek met rond de 1000 leerlingen over hun beroep en werkdag. Op 26 maart, de Doe Dag van Delft On Stage, brengen de leerlingen een tegenbezoek aan de beroepsbeoefenaren waarmee ze een match hebben gemaakt. Dromen mag bij On Stage, dus alle beroepen zijn aanwezig: van automonteur tot advocaat en al die andere mooie beroepen.

 

VMBO leerlingen verdienen het om ‘On Stage’ te gaan
Bedrijfsleven investeert in toekomstige collega’s bij On Stage Het bedrijfsleven investeert in toekomstige collega’s en medewerkers door de jongeren een beter beeld te geven van een beroep. De VMBO leerlingen worden, als toekomstige vakkanjers en beroepsdromers, op deze manier in het zonnetje gezet. Delft is een van de 20 gemeenten die het project Onderwijs On Stage realiseren. Onderwijs On Stage is een initiatief van ondernemer Corine Korrel en is gestart in 2007 in Delft. Het is een succesvol concept gebleken met groot draagvlak bij deelnemende scholen, bedrijfsleven en gemeenten.

 

Help een VMBO advies?

Namens Onderwijs On Stage was Korrel initiator en opsteller van de open brief CITO paniek die werd gepubliceerd in de Volkskrant. Onderwijs On Stage zet zich in voor een positiever imago voor VMBO leerlingen en voor het beter faciliteren van het keuzeproces van jongeren. Persoonlijk contact tussen de beroepsbeoefenaren en leerlingen is de succesfactor van het project. De On Stage Beroepenfeesten worden feestelijk georganiseerd met acts en muziek. Delft On Stage wordt op 12 maart om 13.10 uur officieel geopend door Yuri Verbeek en vindt plaats in Sporthal de Buitenhof in Delft.

 

Programma:

13.10 u officiële opening door MC Daniel Staakman en Yuri Verbeek.

13.20-16.05 uur Beroepenfeest Delft On Stage voor leerlingen en beroepsbeoefenaren.

Opening 2e ronde door Mike Verweij, oud vmbo leerling en 10 jaar geleden deelnemer van Delft On Stage, inmiddels is Mike eigenaar van Mike Verweij Schilderwerken.

Opening 3e ronde door Wendy Renzen-van Leeuwen, wethouder van de Gemeente Midden-Delfland

16.10 uur officiële afsluiting door Hatte van der Woude, Wethouder Onderwijs Gemeente Delft en Rowdy Lagraauw, (locatie)directeur Stanislas College Krakeelpolderweg

16.20 – 17.30 uur afsluitende netwerk borrel/lunch voor deelnemende beroepsbeoefenaren en docenten

17.30 uur einde

Locatie: Sporthal de Buitenhof, Duke Ellingtonstraat, Delft