Menu

Burgemeester pakt ‘scheurbrommers’ aan


Delft – 22-02-2019 – De gemeente gaat ‘scheurbrommers’ – met name de bezorgscooters – aanpakken. Dat gebeurt onder andere door intensieve controle door politie. Toezichthouders en politie treden voortdurend op. Ze  waarschuwen niet alleen, maar delen ook boetes uit. Toch blijven scooterrijders veel overtredingen maken. Ze rijden te hard of ze rijden op een gevaarlijke manier. Veel burgers klagen erover.

Deze week sprak Hans van Bodegom van de Belangenvereniging Binnenstad Noord (BBN) op Stadsradio Delft nadrukkelijk zijn bezorgdheid uit over het veel te hard rijden in de autoluwe binnenstad: “Er wordt keer op keer te veel te hard gereden. Dit leidt tot onveilige situaties. De gemeente moet nu maatregelen nemen”.

Ontheffing bezorgdiensten intrekken na drie vertredingen
Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft daarom nu opdracht gegeven strenger op te treden richting de bedrijven waar de bezorgers in dienst zijn. Voortaan worden de overtredingen van verschillende bezorgers van hetzelfde bedrijf bij elkaar opgeteld. Als ze samen meer dan drie keer de fout  in gaan, kan de burgemeester de ontheffing tijdelijk intrekken. Dat bedrijf mag dan voor een bepaalde periode niet meer met scooters rijden in de Delftse binnenstad. Blijven ze overtredingen maken dan kan de burgemeester de ontheffing voor altijd intrekken en mag het bedrijf niet meer met scooters rijden in de binnenstad van Delft. De burgemeester is van mening dat door deze maatregel de overlast en het gevaar van bezorgscooters zal afnemen.