Menu

Grootste indoor Bluesfestival van de Benelux


Delft – 12-02-2019 - Eind deze maand vindt de 21e editie van het Affligem Bluesfestival Delft plaats. Met ruim 75 gratis toegankelijke liveoptredens op 22, 23 en 24 februari is dit evenement al enige jaren het grootste indoor Bluesfestival van de Benelux. In het komende bluesweekend staan  ook veel Specials in het programma.

 

Zo wordt het Bluesfestival op donderdagavond 21 februari in filmhuis Lumen voorafgegaan door een documentaire over het leven van Eric Clapton. Deze Engelse muzikant kreeg exact 60 jaar geleden zijn eerste gitaar. Reden voor de organisatie van het Bluesfestival om Clapton als thema van het Blues weekend te nemen.

 

Muzikale rondreis
Zowel op donderdagavond als zondagmiddag staan in het Rietveld Theater voorstellingen gepland over het ontstaan en de geschiedenis van de blues. Op zaterdagmiddag kunnen liefhebbers van piano terecht bij het New Orleans Piano College.  Muzikant en historicus Roel Spanjers neemt het publiek in zijn college mee op een muzikale rondreis langs de exotische klanken en ritmes van New Orleans. Hij heeft daarvoor in het zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien getoerd met lokale helden. In Nederland is Spanjers vooral bekend als bandlid van Normaal en zijn samenwerking met Johan Derksen.


Gospel-concert

Het grote succes van het gospel-concert bij de jubileum-editie van 2018 krijgt dit jaar een vervolg. Op zaterdagmiddag 23 februari zijn de klanken van het Elijah Gospel en Soul Choir wederom vanaf 14.30 uur te horen in de Maria van Jessekerk. Dit Gospel-concert is gratis te bezoeken, voor de andere Specials wordt een kleine vergoeding gevraagd.

De populaire mondharmonica-workshop in het Hampshire Hotel is inmiddels uitverkocht.

Het volledige festival-overzicht is te vinden via www.delftblues.nl