Menu

Delftse Anne Koning (PvdA) genomineerd voor Groenste Politicus 2018


Koning is één van de tien genomineerden, en de enige genomineerde voor de provincie Zuid-Holland. De ‘Groenste Politicus’-verkiezing is speciaal in het leven geroepen om politici die zich inzetten voor een groenere wereld in het zonnetje te zetten. De provincie is van groot belang voor natuurorganisaties en luistert goed naar de inspraak van inwoners. In de Provinciale Staten heeft zij zich onder andere ingezet voor de weidevogels en weidevogelvrijwilligers, de bescherming van de smient en de komst van ottertunnels bij de Nieuwkoopse Plassen. Ook heeft zij zich samen met andere Statenleden hard gemaakt voor de gezonde groene leefomgeving in de Omgevingswet. Als woordvoerder natuur voor de PvdA zet zij zich sterk in voor de versterking van groen en het behoud van de natuur voor de toekomst.

Natuurmonumenten roemt Anne Koning onder andere om haar actieve inzet voor het behoud van het groene landschap en voor een prettige en gezonde leefomgeving: https://groenstepoliticus.nl/politicus/anne-koning/

Naast Koning zijn negen andere provinciale politici genomineerd. Koning is de enige politicus die voor de provincie Zuid-Holland genomineerd is.

Stemmen kan op www.groenstepoliticus.nl

Uit de drie kandidaten met de meeste stemmen kiest een vakjury op 10 maart 2019 de winnaar.