Menu

De Donkere Dagen van Delft beginnen met Lichtjesavond


Delft – 12-12-2018 – Aanstaande dinsdag 11 december gaan de Donkere Dagen van Delft weer van start met Lichtjesavond. Vanaf 16.00 uur is er in de binnenstad van alles te zien.  Lichtjesavond in Delft is door de jaren heen uitgegroeid tot een enorm evenement. Voor groot en klein - want ook dit jaar is er weer een Lichtjesavond Junior. De officiële opening daarvan is om 17.45 uur op de Markt, als burgemeester Marja van Bijsterveldt een spannend kerstverhaal voorleest. En op het Doelenplein vindt een uitgebreid kinderprogramma plaats. De spectaculaire opening van de 'gewone' Lichtjesavond vindt om 18.45 uur plaats op de Markt. De burgemeester houdt een toespraak, er is een optreden van LA The Voices en natuurlijk worden weer duizenden lampjes in de gigantische kerstboom ontstoken.

Wensboom
Overal in de binnenstad is muziek en gezelligheid. Ook in het stadskantoor zijn muziekoptredens en daar staat een speciale wensboom waarin u uw wens voor Delft en de Delftenaren kwijt kunt. Het volledige programma en de looproutes vindt u op de website van Lichtjesavond Delft.

Fietsverlichtingsactie
Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de gemeente Delft organiseren tijdens Lichtjesavond een fietsverlichtingsactie. De donkere dagen zijn namelijk weer begonnen en in deze periode is fietsverlichting van levensbelang. Op dinsdag 11 december wordt je fietsverlichting kosteloos gerepareerd. Het gaat dan niet enkel om het vervangen van batterijen, maar indien nodig ontvang je zelfs een nieuwe koplamp of achterlicht. Naar verwachting kunnen de fietsenmakers tussen de 100 en 150 fietsen repareren, dus dit mooie aanbod is niet onbeperkt. De actie vindt plaats op de Phoenixstraat ter hoogte van het Sint Agathaplein