Menu

Sinterklaas komt naar Delft


Delft – 22-11-2018 – Aanstaande zaterdag 24 november komt Sinterklaas officieel aan in Delft. Om 12.45 uur legt de pakjesboot aan bij de Oostsingel. De goedheiligman gaat vandaar met zijn Pieten de stad in. Sint neemt de volgende route: Oostsingel, Nieuwe Langendijk, Vrouwenregt, Voldersgracht, Hippolytusbuurt, Voorstraat, hoek Oude Kerkstraat, Voorstraat, Choorstraat, Vrouw Juttenland, Voldersgracht naar de Markt.

Rond 14.00 uur arriveert de Spaanse kindervriend met zijn gevolg op de Markt. Daar gaan de Pieten met kinderen liedjes zingen, leuke trucjes uit te halen en heel veel pepernoten uitdelen. Daarna vervolgt Sint zijn weg, via Cameretten, Wijnhaven, Oude Langendijk, Burgwal, Beestenmarkt, Kruisstraat, Bastiaanpoort, Sebastiaanplein, Vestpoort, Paradijspoort, Molslaan, Brabantse Turfmarkt, Burgwal, om rond 15.00 uur op de Beestenmarkt aan te komen. Op de foto met Sinterklaas of één van de Pieten tijdens de intocht van Sinterklaas in Delft? Dan kan hier! Ze gaan hier handen schudden en op de foto. Om 16.30 uur vertrekken Sint en zijn Pieten en is de intocht weer voorbij.

De bus wijkt voor de Sint
Vanwege de intocht van Sinterklaas is de Oostsingel zaterdag tussen 11.30 en 13.30 uur dicht voor verkeer. Bij de optocht door het centrum zijn enkele straten tijdelijk afgesloten. Verder rijdt de bus tussen 12.00 en 17.00 uur niet door het centrum.