Menu

Uit de ruimte een andere blik op Delft


Delft – 22-11-2018 – Op woensdagavond 28 november organiseert TOPdelft samen met Delftse ondernemers en de gemeente het stadsgesprek Making of Schieoevers. De speciale gast is die avond astronaut André Kuipers want ‘vanaf de ruimte wordt je kijk op de wereld best anders.’ Hoe kan het industriegebied Schieoevers-Noord worden omgevormd tot een aantrekkelijk gemengd werk- en woongebied met een innovatief en duurzaam karakter? Daar zijn wel al wat ideeën over. De gemeente heeft een Concept Ontwikkelplan Schieovers (COP) opgesteld. Urban designer Marco Broekman zal dit plan toelichten. Ook ondernemers hebben hun visie op dit gebied uitgewerkt, in ‘Schieoevers maakt de toekomst: hoe ruimte te bieden aan de maakindustrie in een gemengd werk-woonmilieu?’ Deze plannen verschillen in perspectief en in programma.

Verschillend en veelzijdig
André Kuipers start de avond met zijn visie op duurzaamheid in de toekomst. Je kijk op de wereld wordt vanaf de ruimte namelijk best anders. Theun Baller van de TU Delft trapt de discussie met de panelleden  Naast André Kuipers en Marco Broekman zijn dat ondernemer René Kluft van Festo, en gebiedswethouder Stephan Brandligt – af. Samen met het publiek wordt dan gesproken over de flinke verschillen tussen de visies, over de veelzijdigheid van alle plannen en mogelijkheden, over kansen en bezwaren en over hoe daarin keuzes voor de toekomst gemaakt kunnen worden. Wethouder Brandligt blikt mee naar voren en sluit af met: hoe verder?

Wilt u meeluisteren of meepraten? Of u gewoon laten inspireren door André Kuipers en zijn perspectief op de wereld? Schrijf u dan in en kom op 28 november om 20 uur naar het Prinsenkwartier aan het Sint Agathaplein 4. Let op: er is slechts plaats voor maximaal 200 personen! Inschrijven kan via schieoevers@delft.nl