Menu

Vitesse Delft versterkt voetbalopleiding


Delft-05-02-18. C.S. Vitesse Delft zal met ingang van seizoen 2018-2019 de voetbaltechnische structuur wijzigen. Het doel is om de voetbalopleiding vanaf JO-19 sterker te maken. De technische coördinatie komt in handen van een voetbaltechnisch manager (VTM). Peter Klomp, op dit moment hoofdtrainer van Vitesse Delft, zal de functie van VTM gaan invullen.

Afgelopen seizoen is Vitesse Delft gestart om de jeugd intensiever te begeleiden op voetbaltechnisch gebied. Roy de Geus coördineert de trainingen vanaf JO-7 en zal dit blijven doen. De stap van de jeugd naar de A- en B-selectie krijgt vanaf volgend seizoen extra aandacht. Spelers vanuit JO-19 moeten door betere fysieke en medische begeleiding en gezamenlijke trainingen makkelijker bij de A-en B-selectie gaan aansluiten. De doelstelling dat de A-selectie minimaal 75% spelers uit eigen opleiding omvat blijft staan.

Het bestuur van Vitesse Delft heeft met Peter Klomp de ideale VTM. Peter is dit jaar voor het 9e jaar hoofdtrainer en kent de vereniging door en door. Hij krijgt de taak om aan een hecht team van trainers en begeleiders te bouwen. De invulling start met het werven van een trainer voor de A-selectie. Deze trainer gaat samenwerken met Peter Klomp als VTM en de trainers van de B-selectie en JO-19. Hij zal de verjongende groep spelers van de A-selectie trainen en coachen.