Menu

Camerata Delft speelt muziek van Dirk Scholl


Delft -12-01-2018 – Op zaterdag 27 januari treedt Camerata Delft om 15:00 uur op in Museum Prinsenhof. Ze spelen muziek van de Delftse musicus Dirk Scholl (1641-1727).
De Delftse musicus, componist, organist en klokkenspeler Dirk Scholl heeft een grote invloed gehad op het Delftse muziekleven in de 17e en 18e eeuw. Dat hij desondanks vrij onbekend is gebleven, is te wijten aan het feit dat slechts één van zijn werken bewaard is gebleven: de bundel dansmuziek die hij Thalia's Lust-hoff noemde en waarvan de eerste en enige druk zich bevindt in de kathedrale bibliotheek van Durham (UK). Het kamermuziekensemble Camerata Delft kwam deze bundel op het spoor, maakte de oude notatie lees- en speelbaar en zette de muziek op cd. Hiermee brengt het ensemble een stukje verborgen geschiedenis van Delft tot leven.

Maak kennis met 17e eeuws Delft
De cd wordt gepresenteerd tijdens een evenement dat in het teken staat van Dirk Scholl en de tijd waarin hij leefde. Het publiek maakt van verschillende kanten kennis met het 17e eeuwse Delft, waarbij ook voor kinderen een rol is weggelegd. Zo is er een workshop barokdans met de bekende barokdanseres Rachel Farr en voor kinderen van 6 tot 12 jaar een workshop 17e eeuws slagwerk met Marten van den Bijlaard. De deelnemende kinderen zullen aan het eind van de middag optreden met Camerata Delft tijdens het presentatieconcert. Ook zijn er rondleidingen in het Prinsenhof onder leiding van de gespecialiseerde rondleiders van het museum.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt presenteert de CD
Muziekhistorica en Scholl-kenner Laura Meilink verzorgt een lezing over de vergeten Delftenaar. Muziek klinkt er vanaf het orgel waar Dirk Scholl vermoedelijk ook op speelde door stadsorganist Bas de Vroome, en uiteraard laat Camerata Delft een aantal stukken horen tijdens een spetterend concert, waarbij de cd officieel zal worden gepresenteerd door de burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt.

Reserveren
Zaterdag 27 januari 2018 15.00-17.30 uur Museum Prinsenhof Delft, Sint Agathaplein 1 2611 HR Delft Kaarten: € 22,50 inclusief concert, rondleiding of workshop, lezing en consumptie (Vrienden van Museum Prinsenhof en van Camerata Delft en 65+ betalen € 17,50, kinderen € 10,- inclusief kinderworkshop). Verkrijgbaar bij Museum Prinsenhof Delft. Reserveren: reserveren@cameratadelft.nl of tel. 06-20328700