Menu

20e Editie Bluesfestival Delft


Delft-09-01-18. Bluesfestival Delft, het grootste indoor-bluesevenement van Nederland, beleeft in 2018 zijn twintigste editie. Het jaarlijkse blues-evenement wordt gehouden in het weekeinde van 16, 17 en 18 februari en heeft dit jaar een recordaantal optredens en maar liefst zes specials.  Het zal tijdens het derde weekend van februari voor de 20e achtereenvolgende keer zijn dat de binnenstad het bolwerk van de blues wordt. Er staan maar liefst 80 optredens gepland, verdeeld over 36 locaties in de historische binnenstad.

Zoals gebruikelijk staat de top van de Nederlandse en Belgische bluesscene geprogrammeerd tijdens dit bluesweekend. Ook de Amerikaanse zangeres Michele Denise zal met haar Straight Bluesband afreizen naar Delft. Denise, beter bekend als Sugar Queen, is een veelzijdige zangeres die optreedt in de VS en Azië. Momenteel woont zij in Europa. Ze is opgegroeid met een sterke gospel en blues achtergrond.

Het volledige programma van het Affligem Bluesfestival is te vinden via de website www.delftblues.nl  Uniek is dat alle concerten kosteloos te bezoeken zijn. Het evenement zorgt ervoor dat de stad dit weekend nog meer blauw gekleurd is.

Foto: Bert Lek.