Menu


Straatje Mol 15 maart 2020

 

 

 

 

Als gevolg van het Coronavirus en de door de overheid genomen maatregelen,

 

heeft het bestuur van Omroep Delft besloten om met directe ingang alle activiteiten op te schorten, tot nader
bericht.

 

Dus geen live-uitzendingen meer.

 

 

 

Wij vertrouwen op uw begrip.

 

 

 

 

 

lees meer


Straatje Mol 08 maart 2020

Voor het eerst sinds weken schijnt de ZON !!! Joop en Nanda zitten heerlijk buiten te genieten van de eerste heerlijke zonnestralen. “Ah, wat is dit heerlijk” verzucht Nanda. Joop knikt alleen maar ter bevestiging. Na een poosje zegt hij ineens: “We zitten wel zo lekker, maar wist jij dat ledigheid des duivels oorkussen is?” Nanda, nog een beetje soezend door het heerlijke zonnetje, schrikt en zegt: “Joh, kan je niet even waarschuwen, ik schrik van je”. Joop lacht en zegt: “Ja, we zitten hier nu wel te genieten, maar zondag hebben we een programma weet je wel?” “Tuurlijk weet ik dat, maar wat ik ook weet is dat morgenstond goud in de mond heeft en daar geniet ik nu even van” lacht ze “want voor hetzelfde geld is het vanavond weer avondrood, regen in de sloot “. Joop knikt begrijpend en zegt: “Eigenlijk heb je wel een beetje gelijk”. “Heeee, zeg dat nog eens” lacht Nanda, want zo vaak geeft Joop niet toe dat ze eigenlijk wel een beetje gelijk heeft. Ze blijven nog een kwartiertje zitten maar staan dan toch op. “Kom, goed begonnen is half gewonnen” zegt Nanda en samen lopen ze naar de studio. “Zo, nu eerst koffie en dan gaan we aan het werk” besluit Nanda. Joop start alvast de computers op en Nanda schenkt koffie in. Samen genieten ze van een kopje koffie als Joop plots opstaat en zegt: Ik ga vast aan de verjaardagen en zo werken, haast je langzaam”. Nanda knikt en zegt: “Ik kom zo, want je weet toch haastige spoed is zelden goed”. Joop haalt zijn schouders op en vraagt: “Heb je al een thema voor zondag dan?”. “Ja natuurlijk, maar ik ga het niet vertellen, je hoort het zondag wel” gniffelt Nanda. Joop druipt af en kijkt alsof hij zijn laatste oortje versnoept heeft, want hij weet als zij zo reageert helpt er geen lieve moeder aan om door te vragen.

 Bent u benieuwd naar het thema ?

 Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 01 maart 2020

Maandagmorgen, het is nog heel rustig in de studio. Plots zwaait de deur open en stapt Joop binnen, niet veel later gevolgd door Nanda. Zij heeft een stapel kranten onder haar arm en legt deze op tafel. “Wat ik nu toch gelezen heb….” zegt ze en gaat haar jas uitdoen en hangt hem op de kapstok. “Wat heb jij gelezen?” wil Joop weten. Nanda bladert in de krant en wijst een advertentie aan. Joop staat op en kijkt in de krant wat Nanda bedoelt. “Huh, dat is grappig” lacht hij. “Ja, dat vond ik nu ook” lacht ook Nanda. Joop kijkt nog eens goed naar wat er staat en zegt dan: “Hoe kwam je er zo op?” “Gewoon, ik bladerde in de krant en toen viel mijn oog er ineens op” antwoordt ze. “Je hebt hier vast een bedoeling mee” wil Joop weten. “Ja zeker, ik denk dat ik voor a.s. zondag al een thema heb, nu nog kijken of ik er iets mee kan” antwoordt Nanda en loopt naar de koffie automaat. “Jij zeker ook een lekker bakje koffie?” vraagt ze aan Joop. “Tuurlijk, dat weet je toch?” antwoordt hij en vraagt er gniffelend achteraan: “Is de koffie van meneer Boon?” Nanda schiet in de lach en zegt: “Nee, deze keer niet”. Samen genieten ze van de koffie om daarna aan het werk te gaan.

Benieuwd wat Joop en Nanda in de krant zagen ? 

Luister dan zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 23 februari 2020

“Heee goedemorgen, ik heb nu toch zo’n onwijs gaaf thema voor a.s. zondag” roept Nanda enthousiast uit bij binnenkomst. “O vertel” antwoordt Joop want hij weet dat als ze zo binnenkomt er heel wat te wachten staat. “Je weet dat ik helemaal gek ben van het Agathaplein bij het Prinsenhof” . Joop knikt want hij weet dat ze hier altijd heel lyrisch over is. “Laat me raden, je bent erover heen gefietst en bent natuurlijk weer even op een bankje gaan zitten en je hebt zitten mijmeren over hoe het vroeger was, met koetsjes e.d.” vraagt Joop “maar doe eerst even je jas uit en ga even rustig zitten voor een kop koffie, want als je zo hieperdepiep doet, komt er van koffie drinken niets terecht”. Nanda gunt zich heel weinig tijd en antwoordt: “Nou, nee, rustig op een bankje zitten was er dit keer niet bij, want het Agathaplein stond vol met verhuisauto’s” antwoordt zij een beetje verontwaardigd. “Huh, verhuisauto’s?” wil Joop weten. “Ja, joh, het was er onwijs druk” vertelt Nanda. “Wat was er aan de hand dan?” vraagt Joop, want dat wil hij wel weten. “Nou, ik zag mannen met schilderijen lopen en die gingen allemaal in een verhuisauto” antwoordt ze “Ik snapte er niets van en ben op zo’n man afgestapt en heb gevraagd wat er nu precies aan de hand was”. “O spannend, vertel” vraagt Joop nieuwsgierig. “Het had te maken met de tentoonstelling over Pieter de Hooch die afgelopen zondag voor het laatst te zien was in het Prinsenhof” weet Nanda te vertellen “ja en weet je wat mooi was, die man liet me een schilderij zien van Pieter de Hooch die nota bene ook nog even in Delft heeft gewoond”. “Zo gaaf joh, wat was het schilderij?” wil Joop weten. “Het was een schilderij met een binnenplaats van een huis in Delft, geschilderd in 1658 volgens die man en weet je wat nu zo leuk is?” vraagt ze aan Joop. “Nou …….?”  “Ik kreeg een brainwave en heb toen bedacht om aan de hand van de schilderijen van Pieter de Hooch muziek te zoeken en dat zondag te draaien” vertelt Nanda trots. “Echt?” “Denk je dat het je lukt?” wil Joop weten. “Niet geschoten is altijd mis” lacht Nanda en samen gaan ze aan het werk. 

Bent u benieuwd welke mooie kunstwerken, met bijpassende muziek, voorbij komen ? 

Luister dan zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 16 februari 2020

“O wat heb ik je gemist” roept Joop al van ver als hij Nanda binnen ziet komen in de studio van Stadsradio Delft. “Nou, ik jou ook” antwoordt zij en doet haar jas uit.
Joop geeft haar twee dikke klapzoenen omdat hij  blij is haar weer te zien. “Afschuwelijk die storm, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt” zegt Joop. “Nee, het was
zo heftig dat wij niet naar de studio toe durfden te komen” beaamt Nanda en schenkt koffie in. “Ik geloof dat dit ook de eerste keer is dat wij  Straatje Mol hebben laten
vervallen in verband met het weer” knikt Joop. “Inderdaad, dit is nog nooit eerder voorgekomen” antwoordt Nanda. “Je gaat nu zeker het programma wat voor vorige
week zondag gepland stond uitzenden?” vraagt Joop nieuwsgierig. “Nee, ik had vorige week als thema “Wie, wat waar” maar ik heb daar geen goed gevoel meer over, dus heb ik het laten vervallen en een nieuw thema bedacht” antwoordt ze. “O spannend” antwoordt Joop  “wat is het dan nu geworden?” “Ha, dat zou je wel willen weten, maar dat hou ik nog even geheim” lacht Nanda. “Ah, toe, een tipje van de sluier?” bedelt Joop. “Nee, ik zeg niets, je hoort het zondag wel” antwoordt Nanda. “Oké, jouw dag” antwoordt Joop teleurgesteld en bladert wat in de krant. “He, moet je luisteren, voor a.s. zondag voorspellen ze weer storm” roept hij verbaasd uit. “Nee joh, het zal toch niet waar zijn” roept nu ook Nanda verschrikt. “Maar Straatje Mol gaat nu door hoor, al moet ik kruipend naar de studio”. “Nou, hopelijk komen we er met de wind in de rug” lacht Joop. Stiekem denkt hij het thema te weten en hardop zegt hij: “Je thema wordt vast “het weer” of “de wind” of zo”.
“Nee, je zit er helemaal naast” lacht Nanda “het heeft totaal niets met weer of wind te maken”. “O, dan wordt het vast iets met Valentijnsdag” knikt Joop instemmend omdat hij van dit thema 100% zeker is. “Nee joh dat is a.s. vrijdag, dan is het allang voorbij” antwoordt Nanda “nee, ik zeg niets, je ziet het zondag wel”. Joop haalt zijn schouders op en weet dat hij niets te weten komt over het thema van a.s. zondag.

 

Bent u ook  nieuwsgierig  naar het thema voor a.s. zondag ?

 

Luister maar vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 09 februari 2020

In verband met de te verwachten weersomstandigheden hebben Joop en Nanda besloten om GEEN Straatje Mol te doen.

Excuus voor het ongemak !

lees meer


Straatje Mol 02 februari 2020

Dat zelden gebeurt, gebeurt deze maandagmorgen. Joop en Nanda komen gelijktijdig aan bij de fietsenstalling. “He, goedemorgen, dat is nog nooit voorgekomen, dat wij twee samen aankomen” roept Joop enthousiast. “Nee, zeg dat, we gaan altijd wel samen weg, maar aankomen samen, nog nooit gebeurd” lacht Nanda. Joop opent de fietsenstalling en het is er heel rustig, er staan maar twee fietsen. “Wat is het hier rustig” zegt Joop en stalt breeduit zijn brommer. “Misschien zijn er veel mensen vrij” antwoordt Nanda en zet haar fiets op slot. Samen lopen ze naar de studio van Stadsradio Delft. Hangen hun jas op en Nanda loopt meteen door naar de koffieautomaat. Ze zet vast twee kopjes klaar en start ondertussen de computers op in de redactieruimte. “Koffie” roept Joop en doet twee klontjes suiker in de twee kopjes. “He, lekker” zegt Nanda en neemt een slokje koffie. “Ja, er is niets beters dan de morgen te beginnen met koffie” antwoordt Joop en neemt ook een slokje. “Heb je al een idee voor zondag?” vraagt hij er gelijk achteraan. “Eigenlijk nog niet” bekent Nanda eerlijk. “Welke datum leven we eigenlijk zondag?” wil Joop weten en loopt naar de kalender. “Heee, dat is toevallig, het is 02 februari” zegt hij meteen hardop.  “Ah, dan is januari lekker voorbij, dat vind ik zo’n langdradige maand” lacht Nanda “nog twee maanden en het voorjaar barst weer los, ik krijg gelijk zin om vrolijke violen te kopen”. “Vrolijke violen?” vraagt Joop verbaasd. “Ja, geweldig al die kleuren” zegt Nanda enthousiast.
“O, je bedoelt planten” lacht Joop “ik dacht muziekinstrumenten”. “Nee joh gekkie” lacht Nanda. “Is je thema dan muziekinstrumenten?” wil Joop nu weten. “Nee, maar jij zei dat het zondag 02 februari is en ik zit nu na te denken, februari is de 2e maand van het jaar en het is 2020, dus is het nu niet toevallig 02-02-2020?” peinst Nanda hardop. “Ja, dat is puur toeval” beaamt Joop, maar snapt nog steeds niet waar Nanda naar toe wil. “Ik heb een idee, kom we gaan aan het werk” zegt ze en staat op om muziek in de computer te zoeken. Joop blijft verbaasd achter en schenkt nog maar eens een tweede kop koffie in.

 Heeft u een idee welk thema Nanda bedoelt ?

 Luister zondag maar naar de twee presentatoren van Straatje Mol,  vanaf 11.00 uur bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 26 januari 2020

Nanda en Joop houden erg van muziek en zingen. Heel vaak wordt er ook uit volle borst meegezongen met de muziek die tijdens Straatje Mol  gedraaid wordt. Ook deze morgen wordt er weer luid meegezongen met de radio die altijd aan staat in de studio. Af en toe klinkt het een beetje vals, maar dat mag de pret niet drukken. Net als Joop weer een nieuw lied in wil zetten wordt er op de deur geklopt. Verwonderd kijkt Joop Nanda aan. “Wie zou dat zijn? “ vraagt hij verbaasd aan haar. “Nou, als je open doet zie je het” antwoordt Nanda en neemt nog een slokje koffie om haar keel
te smeren. Joop loopt naar de deur …. Komt even later terug met een rood hoofd. “Wie was dat?” vraagt Nanda nieuwsgierig. “De buurman” antwoordt Joop. “Wat moest die dan?” vraagt Nanda verbaasd. “Hum, of het wat zachter kon” mompelt Joop een beetje met het schaamrood op de wangen. “Houdt die man niet van muziek ?” vraagt Nanda. “Weet ik dat, het enige wat hij vroeg was of het wat zachter kon” mompelt Joop.
“Nou, eigenlijk heeft hij wel een beetje gelijk, jij brult altijd zo” geeft Nanda eerlijk toe. “Nee, nou wordt die helemaal mooi, wie gilt er als het om een hoge noot gaat?” dient Joop haar meteen van repliek. “Oké, je hebt gelijk” zegt Nanda en begint zacht te neuriën. Joop herkent het melodietje en fluit zachtjes mee. Maar lang duurt het zachte gezang en gefluit niet. Na 5 minuten zingt het duo weer uit volle borst de liedjes mee. “Wat is ons thema eigenlijk voor zondag?” vraagt Joop tussen twee noten door. Nanda zingt als antwoord: “Retteketet we doen dit keer als thema : duet”.

Nieuwsgierig geworden ?

Luister zondag dan vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij

lees meer


Straatje Mol 19 januari 2020

“Wat is het toch grauw saai weer buiten” zo komt Nanda de studio binnen van Stadsradio Delft.“Huh, waar heb je het over?” vraagt Joop nog een beetje dufjes. “Nou, ik vind het zo mistroostig buiten, het wordt hoog tijd voor het voorjaar” roept Nanda uit. “O, nog even geduld, dan breekt het voorjaar weer los” antwoordt Joop rustig. “Ja, heerlijk, weer zon, fluitende vogels, blauwe luchten, zon  en heel belangrijk ….. KLEUR, heel veel kleur“! antwoordt Nanda bijna in jodelstemming, alleen al bij de gedachte aan het voorjaar. “Heb jij eigenlijk een lievelingskleur?” vraagt Nanda aan hem.
“Nou, nee, niet echt, ik vind alle kleuren wel mooi” antwoordt Joop. “O nou ik heb wel speciale kleuren waar ik echt helemaal happy van word” vertelt Nanda enthousiast. “O ja, welke zijn dat dan?” vraagt Joop toch wel nieuwsgierig geworden. “Allereerst geel” antwoordt ze en vervolgt “want de kleur geel  betekent vrolijkheid”. “Ja”antwoordt Joop “en daar wordt jij alleen al vrolijk van”. “Juist” antwoordt Nanda lachend “en verder ben ik ook gek op blauw”. “O, dat vind ik juist een koele, koude kleur” antwoordt Joop bedenkelijk. “Ja, maar blauw kan geassocieerd worden met wilskracht, idealen en het geeft rust en vrede en werkt tegen sleur” lepelt Nanda op. “Wat vind jij dan van de kleur rood?” vraagt Joop nieuwsgierig. “Nou, daar heb ik niet zoveel mee” antwoordt Nanda. “O waarom niet?” wil Joop toch wel weten. “Rood doet me aan de herfst denken en nu het voorjaar voor de deur staat …., nee daar word ik niet zo vrolijk van” antwoordt ze lachend. “En groen?” vraagt Joop. “Mmm groen betekent wel balans in de energie, gevoel van tevredenheid, optimistisch, maar nee, dat is nou niet echt een kleur waar ik warm voor loop” zegt ze beslissend. “Jeemp, wat weet jij eigenlijk veel van kleuren”  antwoordt Joop verbaasd. “Nou, ik heb me er wel even in moeten verdiepen, maar dan krijg je ook wat” lacht Nanda,
“maar nu weet ik nog jouw favoriete kleur niet”. “Wat voor kleur vind jij eigenlijk bij mij passen dan?” vraagt hij toch wel nieuwsgierig geworden. “Jeemp, moeilijk hoor, maar ik ken je nu al heel wat jaartjes en dat vind ik toch violet-rood wel bij je passen”. “Violet-rood ?” “O, vertel ….” Vraagt Joop ongeduldig. “Violet-rood betekent redelijke, kalme kracht, meegaand, vriendelijk enzovoort” lacht Nanda, “maar nu stop ik ermee, want anders ga je nog naast je schoenen lopen”. “Ik denk nu ook meteen ons thema voor a.s. zondag te weten” lacht Joop.

Benieuwd of uw lievelingskleur muzikaal voorbij komt?

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 12 januari 2020

Maandagmorgen, grijs, miezerig en nog donker buiten. Joop komt binnen, drukt de lichtschakelaar aan  en hangt zijn jas op. Hij wil net een kop koffie inschenken of daar komt Nanda ook binnen. “Hee, goedemorgen” roept Joop enthousiast “wil je ook koffie?” vraagt hij er meteen achteraan. “Tuurlijk, dan is dat tenminste een goed begin van de dag” antwoordt Nanda en hangt haar jas op. “Ik heb toch zo’n hekel aan de maandag” zegt ze. “O, vind je, waarom dan?” vraagt Joop verwonderd. “Nou, het duurt zolang voor het weer zondag is” lacht ze en gaat zitten. “Ik heb een hekel aan de woensdag” antwoordt Joop. “Nou, ik niet, want dan komt “zaagmans” lacht Nanda. “Zaagmans? “wie is dat ?” wil Joop weten. “Nou, om 12.00 uur komt hij langs om de week doormidden te zagen en gaan we alweer aftellen voor het weekend” antwoordt Nanda en neemt een slok koffie.
“Aha, aardige man dus” lacht Joop. “Ja zeker, het is mijn grote vriend” lacht Nanda. “Nee, zonder dolle, heb je al een thema voor zondag?” wil Joop nu weten. “Nou, we hebben het over de dagen, maar weet jij waar de naam maandag vandaan komt?” vraagt Nanda. “Ja, dat zal wel iets met de maan te maken hebben” gokt Joop. “Helemaal goed, en dinsdag dan?” wil Nanda weten. “Joh, geen flauw idee”. “Nou, dinsdag is genoemd naar Tiw, een Germaanse god” antwoordt Nanda. “Woensdag komt van Wodan, een Germaanse oppergod” weet Joop te vertellen. “Ja, klopt, donderdag is gewijd aan de god van de donder en vrijdag is voor de Germanen de dag gewijd aan Freia” vertelt Nanda. “Aha, juist, weet je dan ook de zaterdag en zondag?” vraagt Joop nieuwsgierig. “Ja, zaterdag is gewijd aan Saturnus en de zondag is de dag van de zon” antwoordt Nanda. “Wat weet je dat goed” antwoordt Joop verbaasd. “Nou, ik heb het even opgezocht voor ik hiernaar toe kwam” bekent Nanda. “Zijn de dagen van de week dan ons thema voor zondag?” wil Joop weten. “Nee, niet alle dagen, ik heb de zondag eruit gepikt, omdat zondag de betekenis heeft van dag van de zon en dat proberen wij tijdens Straatje Mol aan de luisteraars over te brengen” antwoordt Nanda. “Juist, ik snap het” is het enige wat Joop weet uit te brengen.

Benieuwd wat er aan muziek voorbij komt op de dag van de zon ?

Luister maar vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 05 januari 2020

Als Joop de studio binnenkomt is het een bende van jewelste. Er staan grote dozen op tafel, overal ligt nog poedersuiker, in de hoek een half afgetuigde kerstboom en  in de hoek vuilniszakken. “Wat is hier aan de hand ?” vraagt hij zich af. Net als hij koffie wil gaan zetten komt Nanda binnen met een rood hoofd. “Ah mooi, je bent er” zegt ze buiten adem. “Ja,  tuurlijk, wat had jij dan gedacht” vraagt hij aan haar. “Nou, niks eigenlijk, maar het komt mooi uit, want dan kun je helpen met opruimen” . “Tuurlijk wil ik je helpen, maar eerst koffie” antwoordt hij en begint meteen zijn kopje te pakken en onder het koffiezetapparaat te zetten. “O lekker, doe mij er ook maar eentje” zegt Nanda en gaat even zitten. “Zo, alsjeblieft, suikertje erin?” vraagt hij. “Tjonge, weet je dat nou nog niet?” vraagt zij verwonderd aan hem. “Nou ja, ik dacht: het nieuwe jaar is net begonnen, dus misschien heb je wel goede voornemens en neem je dit jaar geen suiker” antwoordt hij. “Nee hoor, ik ga gewoon verder zoals ik vorig jaar ook heb gedaan” zegt Nanda en neemt nog een hapje van een koude oliebol met poedersuiker. “He bah, wat doe je nou?” vraagt Joop en trekt een vies gezicht bij het zien van de oliebol. “Mmm lekker joh, net als koude pannenkoeken, die zijn dan eigenlijk nog lekkerder dan warme” smult Nanda verder. “Ons thema voor zondag wordt toch geen eten hoop ik?” griezelt Joop bij de gedachte. “Nee natuurlijk niet. Ons thema voor zondag is eigenlijk onze wens aan alle luisteraars” antwoordt Nanda en veegt haar mond af, staat op en gaat verder met opruimen.

Benieuwd wat het thema voor a.s. zondag is?

 

Luister dan vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 29 december 2019

Als Joop de studio van Stadsradio Delft binnenkomt ruikt het heerlijk naar oliebollen. Aan tafel zit Nanda met een hele schaal vol oliebollen en appelflappen en een heleboel papieren. “Wat is dat allemaal”? vraagt hij verbaasd. “Tja, de laatste uitzending van het jaar 2019 alweer, ik ben aan het kijken welke thema’s we dit jaar allemaal gehad hebben”  zegt ze en neemt een hap in een oliebol. “Nou dat zijn er heel veel geweest” zegt Joop “ik zou niet eens meer weten wat we bijvoorbeeld in maart hebben behandeld”.
“Even kijken, maart …… dat waren: Drie, Guiness book of Records, NL doet, lente en klokken en tijd” antwoordt ze meteen.
Joop pakt een oliebol en gaat royaal met de poedersuikerbus tekeer. “Heb jij eigenlijk al vuurwerk”? vraagt Nanda. “Tuurlijk” zegt Joop “ik
was er vroeg bij dit jaar”. “Wat heb je zoal”? “Pijlen, donderslagen en rotjes” zegt hij trots. “Is dat ons thema”? vraagt hij  enthousiast. “Nee joh, daar is toch weinig muziek van” zegt Nanda “wat dacht je van een greep uit de 51 thema’s die we het afgelopen jaar hebben gedaan”?
“Mmmm, goed plan” zegt hij en pakt nog een oliebol van de schaal.

Bent u benieuwd wat de thema’s waren in 2019 in Straatje Mol ?

 

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 22 december 2019

 

Er hangt een serene rust in de studio van Stadsradio Delft. De kerstboomlampjes branden, overal staan kaarsen, op de tafel ligt een vrolijk kerstkleed, er hangt een heerlijke, verse dennengeur en op de achtergrond klinkt zachtjes kerstmuziek. Joop en Nanda zitten, genietend van een kop koffie, rustig op een stoel. (Dat zijn we niet van ze gewend.)“Wat is dit jaar onwijs snel gegaan” mompelt Joop terwijl hij een stuk kerstkrans in zijn mond steekt. “Man, praat me er niet van” zegt Nanda “eerst nog onze kerstuitzending a.s. zondag en dan alweer de laatste uitzending van 2019”. “Ja” mijmert Joop, “volgende week gaan we terugblikken toch ?” “O dat weet ik nog niet, ik ben mij nu aan het concentreren op a.s. zondag, waarin we veel verzoeken hebben van luisteraars”. “Is dat ook ons thema?” vraagt Joop gelijk. “Eigenlijk hebben we zondag geen thema, want Kerst is gewoon Kerst” antwoordt Nanda.

Als u nu a.s. zondag de kerstgroeten over wilt brengen in de uitzending  dan kan dat via telefoonnummer 015-200 600 3 of via onze website www.stadsradiodelft.nl en luister dan vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft, want wie weet hoort u wel een ver familielid de groeten overbrengen.

 

lees meer


Straatje Mol 15 december 2019

In de anders zo opgeruimde studio van Stadsradio Delft is het nu een beetje rommelig op deze maandagmorgen. Erg rommelig mag je wel zeggen. Overal staan tassen, dozen, kerstballen, kerstkaarten, kerstlichtjes, kaarsen, een winkelwagen met doosjes en rollen kerstpapier. Midden in de studio staat een half opgetuigde kerstboom. Joop zit, bedolven onder een in de klit geraakt snoer met kerstlichtjes, engelenhaar en de kunstsneeuw, te genieten van zijn kopje koffie. Nanda zit met een rood gebogen hoofd boven de kerstkaarten.
“We zijn er vroeg bij dit jaar” zegt Joop en puft nog een beetje na. “Joh, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen, voor je het weet zit je alweer aan de oliebollen en kan je de hele mikmak
weer opruimen” zegt Nanda en legt haar pen neer. “Zo nu even een lekker bakkie” zucht ze. Joop komt moeizaam overeind en schenkt een kop koffie voor haar in. “We maken het hier nu wel gezellig, maar wat doen we a.s. zondag als thema?” vraagt hij ondertussen.
“Jeempie, daar heb ik nog niet over nagedacht, maar nu je het zegt, wat dacht je van kerstvoorbereidingen?” “Dat past precies met wat we nu aan het doen zijn” zegt ze. “Strak plan”, zegt Joop.antwoordt Joop en gaat weer zuchtend verder met het uit de klit halen van de kerstverlichting.

Benieuwd of de kerstvoorbereidingen zijn gelukt in Straatje Mol ?

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 08 december 2019

Als Joop de studio van Stadsradio Delft binnenkomt is het nog donker. Hij doet het licht aan, maar er gebeurt helemaal niets. Alles blijft donker. “Huh hoe kan dat nou?” denkt hij hardop. “Misschien zijn de stoppen door?” en loopt naar de stoppenkast. Met een “technisch” gezicht kijkt hij alle stoppen na. “Nee, alles ziet er goed uit” prevelt hij in zich zelf. Net als hij de technische dienst wil bellen ziet hij in een hoekje een heel klein lampje. Hij loopt er op af en ziet tot zijn grote verbazing Nanda ineens zitten. “Wat doe jij nou hier in het donker?” vraagt hij aan haar. “Héé, je bent er” zegt ze “ik zag je niet binnenkomen”. “Nee, vind je het gek, het is hier pikkedonker, denk dat de lampen stuk zijn” zegt hij met een moeilijk gezicht.“Oooo wel nee joh, ik heb alle lampen los gedraaid” zegt ze. “Waarom dan?” “Zo zie je geen fluit” zegt Joop en wil op een stoel klimmen om de lampen vast te draaien. “Neeeeee, niet doen, juist gezellig zo” roept Nanda “dit is precies de goede sfeer voor ons thema van a.s. zondag”. “?????” Joop is één en al verbazing. “Wat is ons thema dan?” vraagt hij. “Nou dinsdag 10 december is het weer lichtjesavond in de stad en Stadsradio Delft is er bij, dus …..” “Ja ho, maar de schaatsbaan gaat ook open en ik had me juist verheugd op een ritje op de schaats met jou” antwoordt Joop een beetje timide omdat hij denkt dat dát wel niet door zal gaan. “O gaaf, tuurlijk, maar waar zijn je schaatsen dan?” vraagt ze en kijkt om zich heen of ze de schaatsen ergens ziet liggen. “Beneden, in mijn fietstas” antwoordt Joop. “Dat moet ik zien” zegt Nanda en loopt met hem mee naar de fietsenstalling. Joop opent zijn fietstas en daar, gewikkeld in een krant uit 1963, komen een paar echte lekkere, ouderwetse,  Friese doorlopers tevoorschijn. Een beetje roestig, maar dat mag de pret niet drukken. “Oké, dan gaan we toch die twee onderwerpen combineren” bedisselt Nanda en gaat meteen aan het werk. Joop volgt, tevreden, haar voorbeeld.

Doet u mee a.s. zondag ? Lekker schemeren met de schaatsen aan ?

Zondag vanaf 11.00 uur kunt u horen wat het geworden is bij Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 01 december 2019

Als Joop de studio binnenkomt breekt hij zowat zijn nek over pakjes, strikjes, plakband en papier. “Wat is er nou weer aan de hand?” vraagt hij zich verwonderd af. Vol verbazing hangt hij zijn  jas en helm aan de kapstok en loopt meteen door naar de koffie-automaat.  Is hij net bijgekomen van begin en eind, komt er weer iets verrassends om de hoek kijken. “Mmm, ben benieuwd wat dit nu weer te betekenen heeft” mompelt hij en loopt met zijn kopje koffie naar de redactietafel, gaat zitten en staart nog steeds vol verbazing naar de volle tafel. Plots vliegt de deur open en komt Nanda binnen. “Ah, je bent er al” zegt ze lachend en neemt ook een kop koffie en gaat naast Joop zitten.
“Wat is hier de bedoeling van?” vraagt hij en spreidt zijn armen met een weids gebaar. “Nou, kijk het is  bijna Sinterklaas, dus dacht ik dat het wel aardig zou zijn als we als thema cadeautjes doen” roept Nanda enthousiast uit. “Hoe zie je dat dan voor je?” vraagt Joop praktisch. “Gewoon” antwoordt Nanda en neemt een slokje van haar koffie. “Wat is dat nou voor een antwoord” vraagt Joop “Ga je de luisteraars langs of zo?”. “Nee joh gekkie, dat kan toch niet,  ik moet ook nog presenteren” antwoordt Nanda. “Oké” zucht Joop opgelucht “maar waarom heb je dan al dat plakband en die rollen cadeaupapier neergelegd?” “Nou, kijk , we pakken wel cadeautjes in, maar dan op muzikaal gebied” antwoordt Nanda en pakt een rol cadeaupapier. “Ik snap er geen pepernoot van” zucht Joop. “Aha, je komt al aardig in de Sinterklaassfeer” lacht Nanda en begint een stuk  papier af te knippen. “Nou, kom op, help even mee” roept ze vanaf de andere kant van de tafel. Joop staat op en loopt naar haar toe.  “Neem even dat plakband gelijk mee” zegt ze. Hij loopt weer terug en pakt het plakband. Nanda is al druk aan het inpakken, ja ….. van wat eigenlijk?

Nieuwsgierig geworden ?

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 24 november 2019

 

“Heb jij al een thema in je hoofd voor a.s. zondag?” vraagt Joop aan Nanda. “Nee, ik heb nog geen flauw idee, jij wel?” “Zullen we eerst eens met een heerlijke kop koffie beginnen, wie weet krijgen we daar inspiratie van” antwoordt Joop. “Strak plan, want een goed begin is het halve werk” zegt Nanda en gaat lekker zitten. “En weet je al wat?” vraagt Joop na 5 minuten. “Nee, nog geen flauw idee, we hebben al zoveel thema’s gehad de afgelopen tijd dat ik het nu even niet zou weten” zegt Nanda. Joop is heel verbaasd, want dat is zijn radio-maatje nog nooit overkomen dat ze geen thema heeft. “Weet je wat, we beginnen gewoon bij de letter A en dan eindigen we bij de letter Z”  probeert hij haar op weg  te helpen. “A “ begint Joop enthousiast. “Die hebben we al gehad: advent, alfabet, alles of niets” antwoordt Nanda prompt. “Nou de B dan” probeert Joop opnieuw. “Nee, ook niet, beroepen, Bevrijdingsdag, bewegen, bloemen, blij, boerderij, burendag”. Joop noemt het hele alfabet op, maar niets is er wat Nanda inspireert als nieuw thema. “Nou, dan weet ik het niet meer” zegt Joop met een diepe zucht en neemt een slok van zijn inmiddels koud geworden koffie. “Dan maar geen thema?” vraagt hij een beetje paniekerig. “Ben je gek, tuurlijk wel, Straatje Mol zonder thema is geen Straatje Mol",  antwoordt Nanda er bot bovenop. “Ik heb toch wel een idee gekregen als ik zo door ons thema-lijst heenloop” zegt ze. “Wat dacht je van begin – eind?” “Zo dat is een goeie zeg, die hebben we nog niet gehad” knikt Joop tevreden.

En zo is de rust weergekeerd in de studio van Stadsradio Delft.

Bent u ook nieuwsgierig naar het begin en eind van Straatje Mol ?

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 17 november 2019

Alles is donker en stil. Het is koud. De regen klettert tegen de ramen, af en toe een felle onweersflits  en de wind waait uit de verkeerde  hoek.
“Piiiiieeeeeeep” doet de deur van de studio van Stadsradio Delft als Nanda hem open wil doen. “Brrr wat klinkt dat griezelig” denkt ze.
Eenmaal  binnen ziet ze in een hoekje een donkere gedaante. Ze zoekt het knopje van het licht, maar kan dat zo gauw niet vinden. Net voor ze besluit om de studio weer  te verlaten komt de donkere gedaante op haar af.  “Ooooo, ga weg,  engerd” gilt ze. “Nan, rustig, wat is er aan de hand?” vraagt de donkere gedaante. De donkere gedaante doet het licht aan en nu ziet ze hem staan in de volle TL verlichting. “Poe gek, ik schrok me wezenloos, wil je dat nooit meer doen?” vraagt ze nog trillend op haar benen van de schrik. “Kom maar, ga eens even lekker zitten, dan schenk ik koffie voor je in” stelt Joop haar gerust. Als ze een beetje bijgekomen is van de schrik vraagt Joop: “Waar schrok je nou zo van?” “Nou kijk, het weer werkte  al niet mee, de deur piepte en het was zo donker in de studio en dan jij daar in dat hoekje” rilde ze nog na. “Is dat alles?” vraagt Joop verbaasd. “Noem dat maar alles, maar zeg eens eerlijk, ben jij nooit bang?” vraagt Nanda aan hem. Nu moet Joop toch ook bekennen dat hij weleens echt bang is. Waarvoor…………..?

 

Luister maar a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 10 november 2019

 

“Hé, goedemorgen” komt Joop de studio binnen. Goedemorgen”antwoordt Nanda en buigt zich over een stapel boekjes. “Wat ben jij aan het doen?”wil Joop weten. “Ik zit oude poëziealbums te bekijken, die kwam ik tegen in een doos op zolder” laat Nanda weten. “Kijk, hier heb ik een versje van een vriendinnetje van vroeger” lacht ze en samen lezen ze:

                  “Als je later een dametje bent,
                   met opgestoken krulletjes en allerlei mooie spulletjes.
                  Met hooggehakte schoentjes en hoedjes met pompoentjes.
                 Japonnetjes van zij, och denk dan nog eens aan mij”.
                  Dikke kus van je vriendinnetje Els.

“O, wat een lief gedichtje” roept Joop uit “maar heb je Els na je lagere schooltijd nog wel eens gezien ?” wil hij weten. “Nee raar is dat, nooit meer iets van gehoord of gezien na de lagere school” antwoordt Nanda. “We waren altijd hele dikke vriendinnen, deelde “hartsgeheimen” en waren eigenlijk altijd samen”. “Ik zou toch wel eens willen weten hoe het met haar gaat, waar ze woont en zo” mijmert ze verder. “Heb jij eigenlijk nog vrienden van vroeger?” wil ze nu van Joop weten. “Nou, eerlijk gezegd, geen vrienden meer van de lagere schooltijd” bedenkt Joop zich nu. “Ja, gek is dat eigenlijk, je brengt toch ruim 6 jaar met elkaar door en als je dan van school gaat, verlies je elkaar uit het oog” antwoordt Nanda en bladert nog wat in haar poëziealbum. “Ah kijk, hier een versje van een andere vriendinnetje, maar daar had ik toch niet zo’n band mee als met Els, dat was een beetje een kattenkop” lacht Nanda. “Waarom liet je haar dan in je album schrijven?” wil Joop weten. “Dan zal ik dat wel sneu voor haar hebben gevonden of zo, daarom mocht ze erin schrijven” antwoordt ze en kijkt nog eens naar het versje. “Niet zo’n leuk versje als dat van Els”. “Nee, je kijkt er ook een beetje “viezig” bij” gniffelt Joop, want hij kent haar ondertussen wel. “Tegenwoordig heb je ook facebook, waar je ook een heleboel “vrienden” hebt” antwoordt Nanda “maar er gaat eigenlijk niets boven echte vrienden, waar je mee op stap gaat, of een bakje koffie mee doet, zoals wij nu doen”. “Dus ik ben je vriendje?” wil Joop weten. “Tuurlijk, jij bent mijn vriendje” antwoordt Nanda en geeft hem een aai over zijn bol.

 Luister a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

 

lees meer


Straatje Mol 03 november 2019

Nanda is nog maar net binnen of Joop vraagt aan haar: “Weet jij of de koffie op is?” Nanda schudt haar hoofd en loopt naar de koffiebus, kijkt in de bus en ziet de bodem. “Koffie is inderdaad op” antwoordt zij. “Hebben we nog ergens voorraad?” vraagt Joop weer. Nanda zegt niets, loopt naar de gang en komt even later terug met een nieuw pak koffie. “Ah, gelukkig, waar haal jij dat zo snel vandaan?” vraagt Joop nieuwsgierig. “Ja, dat is voor jou een vraag en voor mij een weet” lacht ze en doet de koffie in de bus. Joop staat op en gaat meteen koffie zetten. “Oeps, de suiker is ook op” zegt hij bijna verlegen, “weet jij of we nog ergens suiker hebben?”
Weer staat Nanda op en komt even later terug met de suiker. Tevreden laat Joop een klontje suiker in zijn kopje vallen en samen genieten ze van een heerlijk kopje koffie. “Ik heb een vraagje” zegt Joop “heb jij misschien een pen voor mij ? Alle pennen zijn op”. Nanda knikt en geeft hem een pen uit haar tas. “Heb je al een thema voor a.s. zondag? ” vraagt hij aan haar. “Nou eigenlijk nog niet” moet ze eerlijk bekennen. Joop gaat er nu even goed voor zitten en gooit er wat thema’s uit die hem te binnen schieten. “Nee joh, die hebben we al gehad, of ik vind ze niet zo leuk, of er is geen muziek over te vinden” antwoordt ze nu. “Hoeveel thema’s hebben we eigenlijk in al die jaren al behandeld ?” vraagt hij. Nanda kijkt de lange lijst met thema’s na en komt op ruim tweehonderd. “Zoveel?” vraagt Joop verbaasd. “Ja, eigenlijk nog veel meer, want sommige thema’s hebben we al meerdere keren gehad” antwoordt ze. “Wat bedoel je?” vraagt Joop. “Nou kijk, als ik kijk naar ons thema “Kerst”, dan zie ik dat die eigenlijk ieder jaar terug komt, net als Sinterklaas en Pasen” antwoordt Nanda. “Toch niet steeds met dezelfde muziek?” vraagt Joop verwonderd. “Nee, de playlist passen we ieder jaar opnieuw aan, met zeg maar nieuwe hits uit dat jaar” zegt Nanda en kijkt hem nu lachend aan. “Wat lach je nu?” vraagt Joop verbaasd. “Nou, je zit mij zoveel vragen te stellen, dat ik meteen een goed idee kreeg voor a.s. zondag” lacht ze naar hem. “O, vertel” vraagt hij nieuwsgierig. “Mmm, dat is voor jou een vraag en voor mij een weet” zegt ze geheimzinnig en gaat aan het werk.

Wilt u weten wat het thema is?

 

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer

Pagina 1 van 13