Menu


Straatje Mol 15 september 2019

 

Als Nanda, na een weekje vakantie, de studio binnenkomt, is het er heel stil en donker. “Vreemd dat Joop er nog niet is” denkt ze en begint alvast met koffie zetten. Na een kwartier is Joop nog in geen velden of wegen te bekennen. Oké, er is 1 keertje geen Straatje Mol geweest, maar ze had verwacht dat Joop stond te trappelen van ongeduld om weer te beginnen. Net als ze op het punt staat maar weer weg te gaan, komt hij binnen in een trainingspak. Verbaasd en met open mond gaat ze op de eerste de beste stoel zitten. “Wat is er met jou gebeurd”? vraagt ze meteen. “Pffff mag ik even uitpuffen alsjeblieft” hijgt Joop nog na. “Ik ben wezen hard lopen” zegt hij nog buiten adem. Heel hard gaat Nanda lachen. “Haha jij en hardlopen”? “Joh dat is helemaal niets voor jou”. “Nee” zegt Joop “het valt vies tegen”. “Maar hoe kom je dan zo”? vraagt Nanda.
“Nou a.s. zondag begint de nieuwe sportuitzending op Stadsradio Delft en dus moeten we weer op tijd afkondigen en ruimte maken voor onze
collega’s van de sport, vandaar”. “Nou dat valt mee als we kort afkondigen dan ….  “ “Ho”, valt Joop haar in de rede. “ik ben altijd kort van stof, maar jij kletst altijd nog zoveel”. “Zal ik niet meer doen” beloofd Nanda . “Dus hoef ik niet meer hard te gaan lopen”? vraagt Joop. “Nee hoor, doe jij nou maar gewoon zoals je altijd doet” stelt Nanda hem gerust. “Gelukkig” zucht Joop met een hele diepe zucht en gaat lekker zitten om te genieten van zijn welverdiende kopje koffie.

 

Wilt u ook op de hoogte blijven van de o.a. de sportgebeurtenissen rond en om Delft ? Aanstaande zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur is de uitzending van Live Sport.


Maar eerst a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


08 september 2019

 

Vandaag is er (helaas) GEEN Straatje Mol, maar ….. volgende week zijn wij er weer.

Maak er een mooie week van en graag tot volgende week zondag om 11.00 uur.

 

 

 

lees meer


Straatje Mol 01 september 2019

 

Als Joop de studio van Stadsradio Delft binnen komt ziet hij Nanda al zitten. “Wat kijk jij dromerig, ben je nog niet uitgeslapen?” vraagt hij aan haar. “Ja hoor, was voor de wekker al wakker, hoezo?” vraagt zij verbaasd aan hem. “Nou, je kijkt  zo anders” antwoordt hij. “Ik zat een beetje te mijmeren over vroeger” antwoordt zij hem.
“O, vertel” vraagt Joop nieuwsgierig. “Morgen gaat de lagere school weer beginnen, dan zijn de vakanties alweer voorbij en ik zat terug te denken aan mijn eigen schooltijd” .
“O ja, nu je het zo zegt, weet je nog, dan kreeg je een nieuwe kroontjespen en nieuwe inkt in je inktpotje” antwoordt Joop meteen helemaal in de stemming. “Ja en ik had altijd moeite met het uitzoeken van een mooie inktlap” zwijmelt Nanda verder. “O, dat hoefde van mij niet zo, dat ding werd toch maar vies” antwoordt Joop er bot bovenop.
“Weet je nog als je heel netjes had geschreven, dat je dan met Ecoline mocht schrijven?” vraagt Nanda. “Ecoline? “ “Wat was dat ook alweer?” vraagt Joop. “Nou, gekleurde inkt, dat had de juf in haar bureaula” antwoordt Nanda. “Nee, dat hadden wij niet, wij kregen een plaatje als we netjes hadden geschreven” antwoordt Joop. “O en dan de handwerkles, was ook zo geweldig” mijmert Nanda verder. “Mm, echt een meisjesding, wij gingen figuurzagen of timmeren” sprak Joop stoer. “Wat deden jullie tijdens het speelkwartier?” vroeg Nanda nieuwsgierig. “Bok springen of tikkertje” . “Wij gingen touwtje springen, later elastieken twist en natuurlijk ook hinkelen”. “Weet je wat” roept Joop ineens heel enthousiast “we maken onze uitzending zondag over onze schooltijd”.
“Hé, dat vind ik een top idee, doen we” antwoordt Nanda tevreden.

Benieuwd naar de lagere schooltijd van Joop en Nanda ?

 

Luister dan zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 25 augustus 2019

Nanda heeft amper een voet in de redactieruimte van Stadsradio Delft gezet of ze hoort al: “Wat ben je laat”. “Ook goeiemorgen, leuk dat je er bent” lacht ze en stapt naar binnen.
“Wat ben je laat” vraagt Joop nogmaals. “Ja, rustig, ik ben er nu toch” antwoordt ze en loopt naar het koffieapparaat. “Jij ook koffie?” vraagt ze aan Joop, maar eigenlijk weet ze het antwoord al en pakt vast twee kopjes. “Ja, lekker, maar waarom ben je nu toch zo laat ?” wil Joop nou toch eindelijk wel eens weten. “Nou, heb je wel gezien hoe druk het op de straat is?” vraagt ze aan hem en pakt ondertussen de twee kopjes koffie en loopt naar de redactietafel en zet ze neer.“Mmm, is mij eigenlijk niet zo opgevallen” moet Joop nu bekennen. “Ja, hallo, hoe laat ben jij dan van huis gegaan?” vraagt ze. “Nou, bijtijds” antwoordt Joop en eerlijk gezegd was hij vroeger dan normaal, maar dat zegt hij maar niet, want hij weet dan dat hij commentaar krijgt. “Ik heb er zowat een half uur over gedaan om hier te komen” antwoordt Nanda. “Hoe kan dat dan?” wil Joop weten.
“Kijk, volgens mij komt het omdat de vakanties bijna voorbij zijn” zegt Nanda en kijkt op de kalender, “ja, zie je wel, nog 1 weekje en de scholen beginnen ook weer”. “Aha, dus iedereen is op weg naar het werk” antwoordt Joop. “Juist, en daarom is het drukker dan één of twee weken geleden” bevestigt Nanda. “Voortaan dan toch maar eerder van huis” vindt Joop. “Tuurlijk” lacht Nanda. “Wat is ons thema voor zondag?” wil Joop weten. “Wat dacht je van “Welkom thuis? ” vraagt Nanda.  Joop knikt bevestigend en samen gaan ze aan het werk.

 

Tegen u willen we zeggen “Welkom bij Straatje Mol” en luister vanaf 11.00 uur naar Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 18 augustus 2019

 

Wegens de vele positieve reacties a.s. zondag deel 2 van Oude TV fragmenten.

 

Luistert u ook weer vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft ?

 

 

lees meer


Straatje Mol 11 augustus 2019

“Kijk nou eens wat ik zaterdag vond ?” komt Nanda de studio binnen. “Nou, laat maar eens zien” antwoordt Joop, benieuwd waar ze het nu weer over heeft en gaat er eens goed voor zitten.
Uit haar tas haalt ze een stapel oude tijdschriften en legt ze op tafel. “Is dat alles waar je zo enthousiast over bent?” vraagt Joop zich verwonderd af. Hij staat op en loopt naar het koffiezetapparaat. “Nee, je moet eerst even hier doorheen bladeren” bedisselt Nanda en schuift het stapeltje tijdschriften naar hem toe. Hij pakt een tijdschrift en bladert er door heen. “Nou, poe poe, leuk hoor” en wil het tijdschrift weer op het stapeltje leggen. “Weet je wel wat dit zijn?” vraagt Nanda zich verwonderd af, want echt gelezen heeft hij het niet volgens haar. “Nou, oude meuk” antwoordt Joop en gaat vervolgens weer naar het koffiezetapparaat. “Nee, niets oude meuk, dit zijn oude tv gidsen uit de jaren 50” roept Nanda enthousiast uit. “Nou, en?” wil Joop weten “wat moet je daarmee?” “Leuk toch om te lezen wat voor soort tv programma’s er toen waren” zegt Nanda nog steeds enthousiast. Joop, nu toch wel nieuwsgierig geworden, komt aanlopen, met zijn koffie, gaat zitten en pakt een tijdschrift. “Weet je nog, wanneer jullie je eerste televisie hadden?” vraagt Nanda aan hem. “Mm, dat zal begin jaren 50 zijn geweest” antwoordt Joop en ziet nu toch wel heel erg leuke dingen in de gids staan. “Ah, kijk eens, tante Hannie” zwijmelt hij “daar zwaaide we als kind altijd naar als zij op tv kwam en weet je wat leuk is ….?” “Nou?” wil Nanda weten. “Ze zwaaide terug” antwoordt Joop met een grote glimlach op zijn gezicht en ziet zich in gedachte nog op de grond voor de tv zitten zwaaien. “Ja, ik ben natuurlijk jonger maar dat kan ik me ook nog vaag herinneren, maar wat dacht je van “de verrekijker” ?” “O ja, dat was wat nu het kinderjournaal is” weet Joop nog. Joop wordt, door het bladeren in die oude gidsen, steeds enthousiaster. “Ja, weet je nog, toen had je alleen op woensdag- en zaterdagmiddag kinderprogramma’s op de tv en alle kinderen uit de buurt kwamen toen tv kijken bij diegene die een tv toestel had” antwoordt Nanda. “Ja, schoenen uit bij de voordeur, anders mocht je niet naar binnen” weet Joop zich nog te herinneren. “Nou, heb ik iets teveel gezegd?” wil Nanda nu toch van hem weten. “Nee joh, het is geweldig” antwoordt Joop nu ook een stuk enthousiaster. “Nu even terug naar 2019, heb je al een thema voor zondag?” wil hij weten. “Ja, ik heb een idee en hoop dat je het leuk vindt” zegt Nanda en gaat naar de computer om het een en ander uit te zoeken. 

Zijn er nu tv programma's die bij u leuke herinneringen oproepen ? Bel ons gerust tijdens de uitzending op 015-200 600 3 en doe uw verhaal. Wij horen het graag van u. 

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 04 augustus 2019

 

 

Als Joop op maandagmorgen binnenkomt, struikelt hij zowat over een paar klapstoeltjes en …. peddels ! “Wat krijgen we nou?” vraagt hij zich verbaasd af. Met een hoofd vol vraagtekens stapt hij de redactieruimte binnen waar Nanda al druk bezig is met bossen bloemen. “Wat ben jij nou aan het doen?” vraagt hij aan haar. “Bloemstukken maken” zegt ze en gaat ijverig verder met grote zonnebloemen en ijzerdraad. “Werk je sinds kort bij een bloemist of zo?” vraagt hij verbaasd, want daar had ze hem toch niets over verteld? “Nee joh, gekkie” antwoordt ze en legt de laatste hand aan een bloemstuk. “Zo, nu eerst koffie” en loopt naar de koffieautomaat. Joop is nu helemaal van slag en vol vragen. “Zeg, die peddels en klapstoeltjes, zeg maar wat hier nu allemaal de bedoeling van is” zegt hij en moet nu toch even gaan zitten, want hij kan het even allemaal niet meer volgen. Nanda lacht en schenkt koffie in en begint te zingen:
                                  ♪♪ Jij en ik in een bootje
                                      Jij en ik in een bootje
                                      In een gezellig slootje
                                      Niemand om ons heen
                                      Jij en ik alleen
                                      Alleen, alleen, heel alleen♪♪
“Mm jammer is dit nou” zucht Joop en neemt een slok van zijn koffie, nog steeds niet begrijpend wat het allemaal betekent. “Nou lieve schat, ik zal je uit de droom helpen” lacht Nanda en vervolgt “a.s. zondag is het 4 augustus en dat betekent ????” “Dat de zomer alweer bijna voorbij is en dat het alweer de laatste maand is zonder R in de maand” antwoordt Joop opgelucht, want dat betekent al dat gedoe vast. “Ja, ook dat, maar daar denken we nog even niet aan, nee, het is weer hoog tijd voor …….. ????
“Ja, waarvoor, ga door dan?” antwoordt Joop een beetje ongeduldig nu.
“Oké, ik help je uit de droom: Het VAREND CORSO” lacht ze hem toe. “Ooooo, ja nu begrijp ik het” antwoordt hij opgelucht “maar, doen wij mee dan?”  “Ja, en verrassing, jij mag roeien” lacht Nanda en gaat nog een kop koffie inschenken. “Tuurlijk” lacht Joop als een boer met kiespijn en kijkt ondertussen naar zijn handen. “Maar wat ga doe jij dan?” wil hij nu toch wel weten van haar. “Niets, helemaal niets, alleen maar zwaaien naar de toeschouwers” lacht Nanda. “Tuurlijk, jij wel” puft Joop alleen al bij de gedachte dat hij zal moeten roeien..........

Benieuwd hoe dat zal aflopen?

Luister maar, zondag vanaf 11.00 uur, naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 28 juli 2019

Het is warm, heel erg warm. Puffend komt Joop de studio binnen van Stadsradio Delft, gooit zijn helm en tas neer en valt neer op de eerste de beste stoel. Net zit hij, of daar komt ook Nanda binnen. Ook zij valt op een stoel en puft: “Wat is het warm, niet normaal”. “Heb jij zin om een thema te verzinnen voor zondag?” vraagt Joop en dept zijn voorhoofd af met een grote zakdoek. “Joh, ik ben net binnen, wil jij koffie?” vraagt ze aan hem. Hij schudt zijn hoofd en zegt: “Water, koel helder water”. “Ja, daar heb ik ook trek in” antwoordt Nanda en haalt twee glazen koel water. “Eigenlijk is het geen doen om nu buiten te zijn” zegt Joop tussen twee slokken door. “Nee, je hebt gelijk, ik heb medelij met de mensen die buiten moeten werken, zoals de vuilnisman, straatmaker of postbode” zegt Nanda. “Eigenlijk zouden ze, zoals wij vroeger ijsvrij hadden, nu warmtevrij moeten geven” puft Joop. “O, dat lijkt me wel een strak plan, maar ja, dan ligt wel de hele economie plat en zolang zal het warme weer toch niet duren?” hoopt Nanda. “Nee, ik geloof tot zaterdag en dan daarna wordt het weer normaal” zegt Joop. “Gelukkig, ik ben gek op de zon en de zomer, maar dit is mij zelfs teveel” lacht Nanda. “Hé, maar laten we toch maar eens over een thema nadenken voor zondag, in plaats van te mopperen over het weer” zegt Joop en pakt een blaadje om thema’s op te schrijven.
“Ho, wacht even, we hebben afgelopen zondag onze koffer ingepakt omdat we op reis gingen, wat dacht jij ervan om de luisteraars, muzikaal mee te nemen naar bezienswaardigheden in Nederland en Europa?” vraagt ze aan hem. “Pff hou eens op zeg, ik word al moe bij de gedachte” antwoordt Joop.
“Ja, maar ik zei ook MUZIKAAL” lacht Nanda “Je hoeft er je stoel niet voor uit”. “Oké, dat spreekt me wel aan” zucht Joop verlicht “en hoe zie je dat voor je dan?” “Jaaa, dat zou je wel willen weten, dat hoor je zondag wel” lacht Nanda.

 

Benieuwd waar Straatje Mol u mee naar toe neemt ?

 

Luister maar, zondag vanaf 11.00 uur op Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 21 juli 2019

“Hé, goedemorgen” begroet Joop Nanda als zij op maandagmorgen de studio binnenkomt. “Weet je dat het bijna grote zomervakantie is?” roept hij erachter aan. “Nou, als je zo naar buiten kijkt zou je het niet zeggen, maar….. er komt een weersverbetering aan dus wie weet worden het nog twee hele mooie zomermaanden” antwoordt ze. “Heb je al een thema voor a.s. zondag?” wil Joop weten. “Ik heb zitten denken, a.s. vrijdag heeft onze regio ook vakantie, dus eigenlijk is dan heel Nederland op vakantie” antwoordt Nanda. “Ja, behalve wij dan” antwoordt Joop. “Ja luister, dat wilden we zelf dus nu niet zielig doen” lacht Nanda. “Ging jij vroeger op vakantie?” wil ze van Joop weten. “Ja, wij gingen veertien dagen naar de bossen en jij?” antwoordt Joop nieuwsgierig. “Wij gingen altijd naar het strand” zegt Nanda. “Brr, nee daar hou ik niet zo van, al dat zand tussen je tenen en het ergste vond ik altijd tussen je brood” gruwelt Joop nog bij de gedachte als hij eens een dagje naar het strand ging. “Wat deed jij de hele dag als je op het strand was?” vraagt Joop. “Zandkastelen bouwen, zwemmen in de zee en vliegeren, dat vond ik altijd onwijs gaaf” antwoordt Nanda en haar ogen gaan glinsteren bij de herinnering. “O, vliegeren deed ik ook heel vaak, ik maakte altijd een vlieger met mijn vader en dan gingen we naar een veldje en waren uren bezig” mijmert Joop. “Ja, zes weken vakantie en weet je, die vlogen om, want als we dan weer thuis waren, gingen we of rolschaatsen of tollen of een dagje naar zwembad Het Korft” vertelt Nanda. “Ja of hutten bouwen met vriendjes” weet Joop zich nog te herinneren. “Wij deden ook spelletjes als we onderweg waren naar onze vakantiebestemming” weet Nanda nog. “O ja? Wat dan?” wil Joop weten. “Nou, ik zie ik zie wat jij niet ziet of ik ga op reis en neem mee” antwoordt Nanda. “Hé, dat laatste ken ik nog en dat kon uren doorgaan, totdat je het niet meer wist” weet Joop nog. “Eigenlijk wilde ik vakantie als thema nemen, maar nu je het er zo over hebt, schiet me iets veel leukers te binnen” spreekt Nanda raadselachtig uit. “O, wat dan?” wil Joop weten. “Wacht maar af, je hoort het zondag wel” antwoordt Nanda en gaat aan het werk.

 

Heeft u ook leuke vakantieherinneringen?

 

Vertel ze dan a.s. zondag, vanaf 11.00 uur bij Straatje Mol op Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 14 juli 2019

 

 

Wij lopen de vierdaagse mee,                     
Vol levens lust en moed.
Als goede lopers blijven wij
Altijd op goede voet.
Want wij zijn een voor allen
En allen zijn wij een.                           

Zo willen wij door Neerland,
En door het leven heen.
En door het leven heen.
Tiralala, Tiralala, Tiralala, Tiralala
Tiiiraa la, la, la,
Tiiiraa la la.

 

Zo komt Nanda op maandagmorgen al zingend de studio van Stadsradio Delft binnen. “Zooo, jij hebt er zin in “ zegt haar radiomaatje en kijkt naar haar schoenen met hoge hakken.
“Ja zeker, in gedachte,  loop ik met die sportievelingen mee”, zegt ze lachend. “Maar heb jij de vierdaagse wel eens gelopen ? “ vraagt ze er meteen achteraan. Joop wil net koffie zetten maar valt zuchtend terug in zijn stoel en kijkt naar zijn voeten. “Nee” zegt hij “ik vind het knap van al die wandelaars, maar ik moet er niet aan denken”. “Vier dagen zwoegen, zweten, blaren, kramp in je benen, nee niets voor mij”. “Maar wist je eigenlijk wel dat er mensen van onze eigen Stadsradio meelopen?" Dus voor hen maken wij een special”. “Een special? “ vraagt Joop. “Ja, we gaan onze eigen mensen muzikaal aanmoedigen door in Straatje Mol muziek te draaien waarop zij lekker kunnen lopen". Dat vindt Joop een heel strak plan en legt z’n voeten op tafel.

Loopt u zondag ook mee tijdens de uitzending ?

Luister dan vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

 

lees meer


Straatje Mol 07 juli 2019

Als Joop de studio van Stadsradio Delft binnenkomt, valt hem gelijk iets op. Er hangt een wielrennersoutfit !!!
“Wat is dat nou?” denkt hij hardop. “Aha, daar ben je” verrast Nanda hem.
Hij kijkt haar aan en ziet dat ze ook een wielrennerstenue aan heeft.
“Wat is hier de bedoeling van?” vraagt hij aan haar. “Nou, gisteren is de Tour de France weer van start gegaan, dus ik dacht, waarom gaan wij ook niet op de sportieve toer” zegt Nanda en begint rek- en strekoefeningen te doen.  “Waar gaan we dan naar toe, naar Frankrijk?”  vraagt hij verbaasd en krijgt al een angstig vermoeden wat het antwoord zal zijn. “Nee joh gekkie, we blijven gewoon hier in de buurt want we hebben toch a.s. zondag weer een Straatje Mol, we gaan heerlijk fietsen in het Delftse Hout” zegt ze en kijkt hem lachend aan. “Huh …. Fietsen in het Delftse Hout?” vraagt Joop weinig enthousiast en denkt liefdevol aan zijn brommer, die hem, zonder al te veel moeite en inspanning, van a naar b brengt. Hij probeert het nog een beetje te rekken, met de opmerking: “Volg jij de Tour dan?” “Ja, ik vind het super gaaf, vooral die bergetappes, waar ze met een bloedgang naar beneden sjesen” zegt Nanda.
“Ja, dat vind ik ook wel aardig om te zien, maar om het zelf te doen?” zegt Joop en bibbert alleen al bij de gedachte. “Nou schiet op, ga je nu even omkleden” zegt Nanda ongeduldig. “Ja, ja, ik kom, maar wat is ons thema dan voor a.s. zondag?” vraagt hij terwijl hij zich, met frisse tegenzin, in de wielrenneroutfit hijst.  “Ons thema voor a.s. zondag?” “Dat kun je toch wel raden?” roept Nanda en loopt naar de fietsenstalling, waar twee fietsen klaar staan voor de presentatoren.
“Kon je eigenlijk geen tandem lenen?” vraagt Joop naar de bekende weg “Hadden we onderweg gezellig kunnen kletsen”.
“Ja, natuurlijk had ik die ook kunnen lenen, maar dan weet ik zeker dat jij achterop was gaan zitten en ik maar trappen” lacht Nanda. “Kijk, hier is jouw fiets” roept ze.
“Ja, ja, ik kom al” antwoordt Joop nu al vermoeid  (en hoopt stiekem op, al heel snel, een lekke band).

 

Springt u a.s. zondag bij één van de twee achterop ?

 

Luister dan vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 30 juni 2019

“Pff wat is het warm” komt Joop zuchtend en puffend de studio van Stadsradio Delft binnen.
“Ja, erg hé?” antwoordt Nanda en wuift zich koelte toe met een krant.
“Wil jij koffie?” vraagt Nanda sloom. “Nee, doe maar een glas koud water” antwoordt Joop en pakt ook een krant om enige koelte toe te wuiven. “Heb je eigenlijk al een thema voor zondag?” vraagt hij traag en neemt een slok van zijn koude watertje. “Mmm, nog niet over nagedacht, ’t is zo warm” puft Nanda. “Heb jij nog een beetje kunnen slapen vannacht?” vraagt Joop. “Nou, met de ventilator ging het wel” antwoordt ze “eigenlijk heb ik zin om met m’n voeten in een bak ijskoud water te gaan zitten”. “Heeee, dat is een strak plan” vindt Joop. Nanda staat op en zegt: “Ben zo terug”. Na een kwartiertje komt ze weer binnen en roept: “Ik ben er”. “Waar was je nou naar toe?” wil Joop wel even van haar weten. “Kijk maar” lacht ze triomfantelijk en wijst op twee plastic teiltjes “gauw even gekocht”. Joop begint te lachen en zegt: “Dit meen je niet”. “Kom, loop even mee naar de keuken dan vullen we ze meteen”. Zo gezegd, zo gedaan. Snel gaan de slippers uit en zitten ze heerlijk met hun voeten in het koude water. “Eigenlijk is dit wat we zondag ook moeten doen als het nog zo warm is” oppert Joop “en dan heerlijk chille muziek erbij, dan kan Straatje Mol niet meer stuk”. “Puik idee, doen we zo” antwoordt Nanda “ik blijf nu nog even zitten en ga straks wel easy muziek zoeken”.
“Strak plan”antwoordt Joop en spettert nog eens vrolijk met z’n voeten door het koele water.

 

Benieuwd of het duo zondag met hun voeten in het water zit ?

 

Luister maar a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 23 juni 2019

Joop en Nanda zitten heerlijk in het zonnetje te genieten van een kop koffie. “Heb je al een thema voor a.s. zondag? “ vraagt Joop. “Mmmm ik zit nu even lekker te chillen hoor” zegt Nanda. “Ja, maar het is zo zondag …. “ zegt Joop. “Rustig nou maar, ik heb iets in mijn gedachten” zegt ze. “Wat dan?” vraagt Joop. “Nou ik zat te denken, weet jij bijvoorbeeld de debuutsingle waarmee bijv. Willeke Alberti bekend is geworden? “
“Spiegelbeeld” antwoordt Joop prompt. “Fout” zegt Nanda. “Huuuh, wat dan? “ “Harlekijntje”, zegt Nanda “komt uit 1958”. “Spiegelbeeld komt uit 1963”.
“Maar wist jij dat Willeke Alberti eigenlijk geen Willeke Alberti heet?” vraagt Nanda. “Nee, dat wist ik niet, hoe heet ze dan?” wil Joop weten. “Willy Verbrugge” antwoordt
Nanda. “Weet je” zegt Joop “dat lijkt me nu een onwijs gaaf thema”. “Je bedoelt dat we de echte naam van de artiest noemen in plaats van de artiestennaam” vraagt Nanda. “Ja inderdaad” beaamt Joop.

 

 

 

Bent u benieuwd wat de echte namen van de artiesten zijn die tijdens de uitzending voorbij komen ?

 

 

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

 

lees meer


Straatje Mol 16 juni 2019

 

 

Terwijl Joop net zijn jas uit doet, komt Nanda binnen met een heleboel tassen. “Wat heb je nu toch allemaal bij je?” vraag hij aan haar. “Nou kijk, a.s. zondag is het nl. Vaderdag” antwoordt zij en begint meteen de tassen uit te pakken. Verbaasd kijkt Joop wat er allemaal uit die tassen komt. Hij ziet gekleurd papier, klei, karton, kleurpotloden, lijm, scharen, viltstiften en nog veel meer en voelt al nattigheid. “Jeemp, wat maak je er een zooitje van” zegt hij. “Weet je nog,  vroeger op de kleuterschool?” vraagt Nanda “Wat moet ik weten?”vraagt Joop verwonderd. “Nou,  dat je voor Vaderdag altijd iets heel leuks ging knutselen en dat dat dan een hééél erg groot geheim was, waar je niets over mocht zeggen tegen je vader?” antwoordt Nanda. “Ooo heb je het daarover” beaamt Joop. “Ja, weet je nog dat we een asbak mochten kleien, toen roken nog gewoon  was”. “Ja” antwoordt Joop enthousiast, “of een papieren stropdas mochten knippen en versieren met plakkers en dan schreef de juf of meester erop dat we iedere dag een klusje voor vader moesten doen”. “Inderdaad dat klusje deden we 1 of 2 dagen en daarna was de lol er al weer snel vanaf” lacht Nanda. “Wat vond jij nou het aller moeilijkst ?” vraagt Joop aan Nanda. “Mijn mond te houden, want ik was nogal een flap-uit” antwoordt ze prompt. “Nou …. Was ….daar is niet veel aan verandert” lacht Joop nu luid.

Of het gelukt is met muziek ?

Vaders,  laat u verrassen en luister a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 09 juni 2019

Het is een stralende maandagmorgen. De zon staat al vrolijk te schijnen en de temperatuur stijgt al snel naar, voor Nederlandse begrippen, hoge waarde. Joop komt aangetuft op zijn brommer, gekleed in spijkerbroek, spijkerjasje, overhemd en  een grote zonnebril op.
Hij zet zijn brommer weg en neemt plaats op het bankje voor de studio van Stadsradio Delft.
“Hė,  heerlijk” zegt hij hardop en rekt zich nog eens lekker uit. Vandaag vindt hij het niet zo erg als Nanda later is. Kan hij nog lekker genieten. Maar hij heeft het net gedacht of daar komt ze al aan fietsen. Gekleed in korte broek, T-shirt en teenslippers. “Hé, goedemorgen, je bent er al” roept ze vrolijk uit en zet haar fiets in de fietsenstalling. “Ja joh, met dit weer is het toch zonde om op je bed te blijven liggen” roept Joop haar toe. “Ben ik helemaal met je eens”, lacht Nanda en zet haar fiets op slot, loopt naar Joop toe en gaat naast hem zitten op het bankje. “Maar wat ben jij “winters” gekleed”zegt ze terwijl ze naar zijn outfit kijkt. “Ja, nou valt mee hoor, want je weet hier nooit wat voor weer het wordt, is of blijft” antwoordt Joop luchtig. “Nou, je kan bijvoorbeeld naar het weerbericht luisteren en dan weet je wat je te wachten staat” zegt Nanda.  “Ja, dat weet ik ook wel, ben geen malle Eppie, maar toch, ik neem altijd het zekere voor het onzekere”, zegt Joop en rekt zich nog eens lekker uit. “Nou, wat gaan we doen voor a.s. zondag?” vraagt hij om van onderwerp te veranderen. “Eigenlijk ligt het al voor de hand ….” zegt Nanda geheimzinnig en kijkt omhoog naar de strakblauwe hemel waar de zon zich van zijn vrolijkste kant laat zien. “Ooo, dan denk ik dat je het over zomerkleding gaat hebben” zegt Joop. “Zomerkleding?” “Hoezo?” vraagt Nanda verwonderd aan hem. “Nou, je begint zo over mijn kleding en meestal is dat een hint voor ons thema voor a.s. zondag”, antwoordt Joop. “Mis” antwoordt ze lachend. “Nou, zeg het nu maar, dan kunnen we aan het werk, want ik krijg het nu toch wel warm, zo in het zonnetje” puft Joop. “Okido, jouw dag …. We gaan het hebben over DE ZOMER” zegt Nanda. “Oh, maar dat vind ik een strak plan, lekker vrolijk onderwerp ook”, antwoordt Joop. Ze staan op en gaan de studio van Stadsradio Delft binnen om aan het werk te gaan.

Bent u ook helemaal in de stemming voor DE ZOMER ?

Zo niet? Dan komt u vanzelf in de stemming als u  luistert op zondagmorgen vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 02 juni 2019

 Wekelijks is Henk van der Beek te beluisteren in Straatje Mol, waarin hij een vooruitblik geeft over het programma “Terug in de tijd”. Iedere zondagavond te beluisteren om 18.00 uur, met een herhaling dinsdagmiddag om 13.00 uur.

Onlangs  vertelde Henk dat hij deze rubriek al ruim 30 jaar doet bij Stadsradio Delft.
Reden voor Joop en Nanda om daar in Straatje Mol eens extra aandacht aan te schenken door er een feestelijke uitzending van te maken, met natuurlijk Henk van der Beek als middelpunt.

 Heeft u vragen aan Henk van der Beek, dan kan dat rechtstreeks in de uitzending van Straatje Mol, door te bellen met telefoonnummer : 015 – 200 600 3.

 Luister dus a.s. zondag om 11.00 uur naar een speciale uitzending van Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 26 mei 2019

“Oh what a beautiful morning” …. Zo komt Joop luidt zingend de studio van Stadsradio Delft binnen.
“Ook goedemorgen, jij hebt er zin in” lacht Nanda en kijkt naar buiten waar het een beetje druilerig is en zegt dan: “Zo “beautiful”is het vandaag anders niet”. “O joh, ik hoorde die deun vanmorgen en krijg hem niet meer uit mijn kop” antwoordt Joop en loopt naar de koffieautomaat. Als hij zijn kopje koffie heeft ingeschonken gaat hij naast Nanda zitten en kijkt haar aan.
“Weet je dat “morgen” eigenlijk een heleboel betekenissen heeft?” vraagt hij aan Nanda.
“Nou, ik weet wel als je ’s morgens iemand tegenkomt, dan wens je diegene een “goedemorgen” antwoordt ze. “Ja, tuurlijk doe je dat, tenzij je een ochtendhumeur hebt, komt het misschien iets moeilijker je mond uit” lacht Joop. Maar gelukkig hebben zij daar geen van beiden last van dus …

“Een morgen, ook wel morgenlands genoemd, is een oude Europese oppervlaktemaat. Een morgen is vaak iets minder dan een hectare (10000 m²) groot. De precieze grootte is echter streekgebonden. Indien de roede 14 à 15 vierkante meter groot was, gingen er 600 roedes in een morgen” vertelt Joop verder. “O dat wist ik niet” antwoordt Nanda en gaat er nu eens goed voor zitten, want aan Joop te zien weet hij nog veel meer te vertellen over “morgen”. “Ja, morgen is ook de dag na vandaag” antwoordt hij. “Ja, hallo,  zo ken ik er ook nog wel één” antwoord Nanda en kijkt hem lachend aan “de morgen is het eerste deel van een dag” of “de morgen breekt aan”. “Maar wist je dat “morgen” ook een Duitse meisjesnaam is ?" vraagt Joop nu aan haar. “Nee, daar heb ik nog nooit van gehoord” moet Nanda toegeven. “Eigenlijk wel zielig voor zo’n meisje als je zo’n naam hebt, dan krijg je zoiets van “Morgen komt je buiten spelen?” als dat kind geen zin heeft om vandaag buiten te spelen zegt ze natuurlijk “Nee, ik kom morgen” lacht Joop. “Maar nu even serieus, heb je al een thema voor zondag?” vraagt hij aan haar.
“Nou, eigenlijk moet je me dat morgen vragen, maar voor vandaag heb je me wel op een idee gebracht” antwoordt Nanda en loopt naar de computer om eens te kijken of er muziek in staat die slaat op het thema wat ze in haar hoofd heeft.

 

Of het gelukt is kunt u zondagmorgen horen bij Straatje Mol, vanaf 11.00 uur op Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 19 mei 2019

Joop en Nanda zitten heerlijk te genieten op het balkon van de studio van het zonnetje en een kop koffie op maandagmorgen.
“Mmm heerlijk zo” zucht Joop tevreden. “Zeker weten, eigenlijk veel te mooi weer om na te denken over een thema” mompelt Nanda soezerig.
“Ben het helemaal met je eens, maar voor je het weet is het weer zondag en dan hebben we dus helemaal niets” zegt Joop en opent langzaam één oog. “Ik heb wel een idee hoor” zegt Nanda en komt een beetje overeind vanuit haar luie ligstoel. “O ja”? “Wat dan”? vraagt Joop loom.
“Weet jij nog als er vroeger op televisie het songfestival was”? vraagt Nanda. “Mmm …. Een beetje …” antwoordt Joop traag.
“Ja dat was een liedje van Teddy Scholten” beaamt Nanda “maar bij ons thuis werden van die heerlijke ouderwetse pelpinda’s gehaald, tv aan en dan met rode wangetjes kijken hoe “wij” het er af brachten”. “O ja, bij ons ging dat ook zo en ook leverde wij commentaar over de kleding en de liedjes” zegt Joop en gaat nu helemaal rechtop zitten. “Juist en dat is nu ons thema voor zondag” zegt Nanda, “lekker die ouderwetse songfestival-liedjes draaien en dan uit volle borst meezingen”. “Nou dat draaien vind ik helemaal te gek, maar dat meezingen van jou”? “Tuurlijk joh, maar dan wel met de microfoon dicht” stelt Nanda hem gerust.

Weet u nog wie in welk jaar en met welk liedje het songfestival won ?

 


Luister dan zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol op Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 12 mei 2019

“Wat heb jij vroeger voor Moederdag gemaakt?” vraagt Nanda meteen aan Joop als zij de studio binnenkomt voor het wekelijks overleg. “Mm daar vraag je me wat” antwoordt Joop en kijkt peinzend. “Ja, ik zat ook al te denken onderweg hierheen, maar weet je dat ik het eigenlijk niet meer weet” antwoordt Nanda. “Voor Vaderdag weet ik het nog wel, dat was een asbak kleien, kan je je nu in deze tijd niet meer voorstellen, of een stropdas van papier met daarop allerlei opdrachtjes zoals vandaag de auto schoonmaken of zo” antwoordt Joop. “Ja, gek eigenlijk,  dat we dat nou niet meer weten” antwoordt Nanda “het zal wel een of ander knutselwerkje zijn geweest, zoals bijvoorbeeld een papieren bloem of zo, maar echt verder zou ik het niet weten”. “Hoe kom je eigenlijk hierop?” wil Joop weten. “Nou, zondag is het Moederdag, vandaar” antwoordt Nanda en loopt naar de koffieautomaat. “Ik weet nog wel een leuk versje wat ik ooit geleerd hebben voor Moederdag” zegt Joop en begint meteen te zingen:

                    Het is vandaag weer Moederdag,
                           en wij zijn allemaal blij.
                           Niet werken is vandaag de kreet,
                           vandaag is moeder vrij.

 

Wij brengen je ontbijt op bed,
             en ook een mooi cadeau.
             Wij hebben alles zelf gemaakt,
          hoe vind je dat zo! zo!


“Ik vind het een leuk liedje, maar jammer dat je zo vals zingt” lacht Nanda “gaf jij je moeder gelijk een paar oordopjes cadeau?” “Nou, draag ik eens iets leuks aan, heb je gelijk commentaar op mijn zangkunsten” moppert Joop. “Ja, vind je het gek, je begint gelijk dat liedje te blèren zodat de koffie uit mijn kopje vloog” lacht Nanda en gaat haar schoteltje om spoelen in de keuken. Eenmaal weer terug in de studio zit Joop ijverig te knippen en te plakken. “Wat ben je aan het maken?” vraagt Nanda verbaasd. “Een leuk knutseltje voor jou” antwoordt hij en knipt en plakt ijverig verder. Als het na een half uurtje klaar is geeft hij het aan Nanda.
Vol verbazing pakt ze het uit en ziet ………

Tja, wat het is ?

Luister maar a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 05 mei 2019

Luistert u a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer

Pagina 1 van 11