Menu


Straatje Mol 21 juli 2019

“Hé, goedemorgen” begroet Joop Nanda als zij op maandagmorgen de studio binnenkomt. “Weet je dat het bijna grote zomervakantie is?” roept hij erachter aan. “Nou, als je zo naar buiten kijkt zou je het niet zeggen, maar….. er komt een weersverbetering aan dus wie weet worden het nog twee hele mooie zomermaanden” antwoordt ze. “Heb je al een thema voor a.s. zondag?” wil Joop weten. “Ik heb zitten denken, a.s. vrijdag heeft onze regio ook vakantie, dus eigenlijk is dan heel Nederland op vakantie” antwoordt Nanda. “Ja, behalve wij dan” antwoordt Joop. “Ja luister, dat wilden we zelf dus nu niet zielig doen” lacht Nanda. “Ging jij vroeger op vakantie?” wil ze van Joop weten. “Ja, wij gingen veertien dagen naar de bossen en jij?” antwoordt Joop nieuwsgierig. “Wij gingen altijd naar het strand” zegt Nanda. “Brr, nee daar hou ik niet zo van, al dat zand tussen je tenen en het ergste vond ik altijd tussen je brood” gruwelt Joop nog bij de gedachte als hij eens een dagje naar het strand ging. “Wat deed jij de hele dag als je op het strand was?” vraagt Joop. “Zandkastelen bouwen, zwemmen in de zee en vliegeren, dat vond ik altijd onwijs gaaf” antwoordt Nanda en haar ogen gaan glinsteren bij de herinnering. “O, vliegeren deed ik ook heel vaak, ik maakte altijd een vlieger met mijn vader en dan gingen we naar een veldje en waren uren bezig” mijmert Joop. “Ja, zes weken vakantie en weet je, die vlogen om, want als we dan weer thuis waren, gingen we of rolschaatsen of tollen of een dagje naar zwembad Het Korft” vertelt Nanda. “Ja of hutten bouwen met vriendjes” weet Joop zich nog te herinneren. “Wij deden ook spelletjes als we onderweg waren naar onze vakantiebestemming” weet Nanda nog. “O ja? Wat dan?” wil Joop weten. “Nou, ik zie ik zie wat jij niet ziet of ik ga op reis en neem mee” antwoordt Nanda. “Hé, dat laatste ken ik nog en dat kon uren doorgaan, totdat je het niet meer wist” weet Joop nog. “Eigenlijk wilde ik vakantie als thema nemen, maar nu je het er zo over hebt, schiet me iets veel leukers te binnen” spreekt Nanda raadselachtig uit. “O, wat dan?” wil Joop weten. “Wacht maar af, je hoort het zondag wel” antwoordt Nanda en gaat aan het werk.

 

Heeft u ook leuke vakantieherinneringen?

 

Vertel ze dan a.s. zondag, vanaf 11.00 uur bij Straatje Mol op Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 14 juli 2019

 

 

Wij lopen de vierdaagse mee,                     
Vol levens lust en moed.
Als goede lopers blijven wij
Altijd op goede voet.
Want wij zijn een voor allen
En allen zijn wij een.                           

Zo willen wij door Neerland,
En door het leven heen.
En door het leven heen.
Tiralala, Tiralala, Tiralala, Tiralala
Tiiiraa la, la, la,
Tiiiraa la la.

 

Zo komt Nanda op maandagmorgen al zingend de studio van Stadsradio Delft binnen. “Zooo, jij hebt er zin in “ zegt haar radiomaatje en kijkt naar haar schoenen met hoge hakken.
“Ja zeker, in gedachte,  loop ik met die sportievelingen mee”, zegt ze lachend. “Maar heb jij de vierdaagse wel eens gelopen ? “ vraagt ze er meteen achteraan. Joop wil net koffie zetten maar valt zuchtend terug in zijn stoel en kijkt naar zijn voeten. “Nee” zegt hij “ik vind het knap van al die wandelaars, maar ik moet er niet aan denken”. “Vier dagen zwoegen, zweten, blaren, kramp in je benen, nee niets voor mij”. “Maar wist je eigenlijk wel dat er mensen van onze eigen Stadsradio meelopen?" Dus voor hen maken wij een special”. “Een special? “ vraagt Joop. “Ja, we gaan onze eigen mensen muzikaal aanmoedigen door in Straatje Mol muziek te draaien waarop zij lekker kunnen lopen". Dat vindt Joop een heel strak plan en legt z’n voeten op tafel.

Loopt u zondag ook mee tijdens de uitzending ?

Luister dan vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

 

lees meer


Straatje Mol 07 juli 2019

Als Joop de studio van Stadsradio Delft binnenkomt, valt hem gelijk iets op. Er hangt een wielrennersoutfit !!!
“Wat is dat nou?” denkt hij hardop. “Aha, daar ben je” verrast Nanda hem.
Hij kijkt haar aan en ziet dat ze ook een wielrennerstenue aan heeft.
“Wat is hier de bedoeling van?” vraagt hij aan haar. “Nou, gisteren is de Tour de France weer van start gegaan, dus ik dacht, waarom gaan wij ook niet op de sportieve toer” zegt Nanda en begint rek- en strekoefeningen te doen.  “Waar gaan we dan naar toe, naar Frankrijk?”  vraagt hij verbaasd en krijgt al een angstig vermoeden wat het antwoord zal zijn. “Nee joh gekkie, we blijven gewoon hier in de buurt want we hebben toch a.s. zondag weer een Straatje Mol, we gaan heerlijk fietsen in het Delftse Hout” zegt ze en kijkt hem lachend aan. “Huh …. Fietsen in het Delftse Hout?” vraagt Joop weinig enthousiast en denkt liefdevol aan zijn brommer, die hem, zonder al te veel moeite en inspanning, van a naar b brengt. Hij probeert het nog een beetje te rekken, met de opmerking: “Volg jij de Tour dan?” “Ja, ik vind het super gaaf, vooral die bergetappes, waar ze met een bloedgang naar beneden sjesen” zegt Nanda.
“Ja, dat vind ik ook wel aardig om te zien, maar om het zelf te doen?” zegt Joop en bibbert alleen al bij de gedachte. “Nou schiet op, ga je nu even omkleden” zegt Nanda ongeduldig. “Ja, ja, ik kom, maar wat is ons thema dan voor a.s. zondag?” vraagt hij terwijl hij zich, met frisse tegenzin, in de wielrenneroutfit hijst.  “Ons thema voor a.s. zondag?” “Dat kun je toch wel raden?” roept Nanda en loopt naar de fietsenstalling, waar twee fietsen klaar staan voor de presentatoren.
“Kon je eigenlijk geen tandem lenen?” vraagt Joop naar de bekende weg “Hadden we onderweg gezellig kunnen kletsen”.
“Ja, natuurlijk had ik die ook kunnen lenen, maar dan weet ik zeker dat jij achterop was gaan zitten en ik maar trappen” lacht Nanda. “Kijk, hier is jouw fiets” roept ze.
“Ja, ja, ik kom al” antwoordt Joop nu al vermoeid  (en hoopt stiekem op, al heel snel, een lekke band).

 

Springt u a.s. zondag bij één van de twee achterop ?

 

Luister dan vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 30 juni 2019

“Pff wat is het warm” komt Joop zuchtend en puffend de studio van Stadsradio Delft binnen.
“Ja, erg hé?” antwoordt Nanda en wuift zich koelte toe met een krant.
“Wil jij koffie?” vraagt Nanda sloom. “Nee, doe maar een glas koud water” antwoordt Joop en pakt ook een krant om enige koelte toe te wuiven. “Heb je eigenlijk al een thema voor zondag?” vraagt hij traag en neemt een slok van zijn koude watertje. “Mmm, nog niet over nagedacht, ’t is zo warm” puft Nanda. “Heb jij nog een beetje kunnen slapen vannacht?” vraagt Joop. “Nou, met de ventilator ging het wel” antwoordt ze “eigenlijk heb ik zin om met m’n voeten in een bak ijskoud water te gaan zitten”. “Heeee, dat is een strak plan” vindt Joop. Nanda staat op en zegt: “Ben zo terug”. Na een kwartiertje komt ze weer binnen en roept: “Ik ben er”. “Waar was je nou naar toe?” wil Joop wel even van haar weten. “Kijk maar” lacht ze triomfantelijk en wijst op twee plastic teiltjes “gauw even gekocht”. Joop begint te lachen en zegt: “Dit meen je niet”. “Kom, loop even mee naar de keuken dan vullen we ze meteen”. Zo gezegd, zo gedaan. Snel gaan de slippers uit en zitten ze heerlijk met hun voeten in het koude water. “Eigenlijk is dit wat we zondag ook moeten doen als het nog zo warm is” oppert Joop “en dan heerlijk chille muziek erbij, dan kan Straatje Mol niet meer stuk”. “Puik idee, doen we zo” antwoordt Nanda “ik blijf nu nog even zitten en ga straks wel easy muziek zoeken”.
“Strak plan”antwoordt Joop en spettert nog eens vrolijk met z’n voeten door het koele water.

 

Benieuwd of het duo zondag met hun voeten in het water zit ?

 

Luister maar a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 23 juni 2019

Joop en Nanda zitten heerlijk in het zonnetje te genieten van een kop koffie. “Heb je al een thema voor a.s. zondag? “ vraagt Joop. “Mmmm ik zit nu even lekker te chillen hoor” zegt Nanda. “Ja, maar het is zo zondag …. “ zegt Joop. “Rustig nou maar, ik heb iets in mijn gedachten” zegt ze. “Wat dan?” vraagt Joop. “Nou ik zat te denken, weet jij bijvoorbeeld de debuutsingle waarmee bijv. Willeke Alberti bekend is geworden? “
“Spiegelbeeld” antwoordt Joop prompt. “Fout” zegt Nanda. “Huuuh, wat dan? “ “Harlekijntje”, zegt Nanda “komt uit 1958”. “Spiegelbeeld komt uit 1963”.
“Maar wist jij dat Willeke Alberti eigenlijk geen Willeke Alberti heet?” vraagt Nanda. “Nee, dat wist ik niet, hoe heet ze dan?” wil Joop weten. “Willy Verbrugge” antwoordt
Nanda. “Weet je” zegt Joop “dat lijkt me nu een onwijs gaaf thema”. “Je bedoelt dat we de echte naam van de artiest noemen in plaats van de artiestennaam” vraagt Nanda. “Ja inderdaad” beaamt Joop.

 

 

 

Bent u benieuwd wat de echte namen van de artiesten zijn die tijdens de uitzending voorbij komen ?

 

 

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

 

lees meer


Straatje Mol 16 juni 2019

 

 

Terwijl Joop net zijn jas uit doet, komt Nanda binnen met een heleboel tassen. “Wat heb je nu toch allemaal bij je?” vraag hij aan haar. “Nou kijk, a.s. zondag is het nl. Vaderdag” antwoordt zij en begint meteen de tassen uit te pakken. Verbaasd kijkt Joop wat er allemaal uit die tassen komt. Hij ziet gekleurd papier, klei, karton, kleurpotloden, lijm, scharen, viltstiften en nog veel meer en voelt al nattigheid. “Jeemp, wat maak je er een zooitje van” zegt hij. “Weet je nog,  vroeger op de kleuterschool?” vraagt Nanda “Wat moet ik weten?”vraagt Joop verwonderd. “Nou,  dat je voor Vaderdag altijd iets heel leuks ging knutselen en dat dat dan een hééél erg groot geheim was, waar je niets over mocht zeggen tegen je vader?” antwoordt Nanda. “Ooo heb je het daarover” beaamt Joop. “Ja, weet je nog dat we een asbak mochten kleien, toen roken nog gewoon  was”. “Ja” antwoordt Joop enthousiast, “of een papieren stropdas mochten knippen en versieren met plakkers en dan schreef de juf of meester erop dat we iedere dag een klusje voor vader moesten doen”. “Inderdaad dat klusje deden we 1 of 2 dagen en daarna was de lol er al weer snel vanaf” lacht Nanda. “Wat vond jij nou het aller moeilijkst ?” vraagt Joop aan Nanda. “Mijn mond te houden, want ik was nogal een flap-uit” antwoordt ze prompt. “Nou …. Was ….daar is niet veel aan verandert” lacht Joop nu luid.

Of het gelukt is met muziek ?

Vaders,  laat u verrassen en luister a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 09 juni 2019

Het is een stralende maandagmorgen. De zon staat al vrolijk te schijnen en de temperatuur stijgt al snel naar, voor Nederlandse begrippen, hoge waarde. Joop komt aangetuft op zijn brommer, gekleed in spijkerbroek, spijkerjasje, overhemd en  een grote zonnebril op.
Hij zet zijn brommer weg en neemt plaats op het bankje voor de studio van Stadsradio Delft.
“Hė,  heerlijk” zegt hij hardop en rekt zich nog eens lekker uit. Vandaag vindt hij het niet zo erg als Nanda later is. Kan hij nog lekker genieten. Maar hij heeft het net gedacht of daar komt ze al aan fietsen. Gekleed in korte broek, T-shirt en teenslippers. “Hé, goedemorgen, je bent er al” roept ze vrolijk uit en zet haar fiets in de fietsenstalling. “Ja joh, met dit weer is het toch zonde om op je bed te blijven liggen” roept Joop haar toe. “Ben ik helemaal met je eens”, lacht Nanda en zet haar fiets op slot, loopt naar Joop toe en gaat naast hem zitten op het bankje. “Maar wat ben jij “winters” gekleed”zegt ze terwijl ze naar zijn outfit kijkt. “Ja, nou valt mee hoor, want je weet hier nooit wat voor weer het wordt, is of blijft” antwoordt Joop luchtig. “Nou, je kan bijvoorbeeld naar het weerbericht luisteren en dan weet je wat je te wachten staat” zegt Nanda.  “Ja, dat weet ik ook wel, ben geen malle Eppie, maar toch, ik neem altijd het zekere voor het onzekere”, zegt Joop en rekt zich nog eens lekker uit. “Nou, wat gaan we doen voor a.s. zondag?” vraagt hij om van onderwerp te veranderen. “Eigenlijk ligt het al voor de hand ….” zegt Nanda geheimzinnig en kijkt omhoog naar de strakblauwe hemel waar de zon zich van zijn vrolijkste kant laat zien. “Ooo, dan denk ik dat je het over zomerkleding gaat hebben” zegt Joop. “Zomerkleding?” “Hoezo?” vraagt Nanda verwonderd aan hem. “Nou, je begint zo over mijn kleding en meestal is dat een hint voor ons thema voor a.s. zondag”, antwoordt Joop. “Mis” antwoordt ze lachend. “Nou, zeg het nu maar, dan kunnen we aan het werk, want ik krijg het nu toch wel warm, zo in het zonnetje” puft Joop. “Okido, jouw dag …. We gaan het hebben over DE ZOMER” zegt Nanda. “Oh, maar dat vind ik een strak plan, lekker vrolijk onderwerp ook”, antwoordt Joop. Ze staan op en gaan de studio van Stadsradio Delft binnen om aan het werk te gaan.

Bent u ook helemaal in de stemming voor DE ZOMER ?

Zo niet? Dan komt u vanzelf in de stemming als u  luistert op zondagmorgen vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 02 juni 2019

 Wekelijks is Henk van der Beek te beluisteren in Straatje Mol, waarin hij een vooruitblik geeft over het programma “Terug in de tijd”. Iedere zondagavond te beluisteren om 18.00 uur, met een herhaling dinsdagmiddag om 13.00 uur.

Onlangs  vertelde Henk dat hij deze rubriek al ruim 30 jaar doet bij Stadsradio Delft.
Reden voor Joop en Nanda om daar in Straatje Mol eens extra aandacht aan te schenken door er een feestelijke uitzending van te maken, met natuurlijk Henk van der Beek als middelpunt.

 Heeft u vragen aan Henk van der Beek, dan kan dat rechtstreeks in de uitzending van Straatje Mol, door te bellen met telefoonnummer : 015 – 200 600 3.

 Luister dus a.s. zondag om 11.00 uur naar een speciale uitzending van Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 26 mei 2019

“Oh what a beautiful morning” …. Zo komt Joop luidt zingend de studio van Stadsradio Delft binnen.
“Ook goedemorgen, jij hebt er zin in” lacht Nanda en kijkt naar buiten waar het een beetje druilerig is en zegt dan: “Zo “beautiful”is het vandaag anders niet”. “O joh, ik hoorde die deun vanmorgen en krijg hem niet meer uit mijn kop” antwoordt Joop en loopt naar de koffieautomaat. Als hij zijn kopje koffie heeft ingeschonken gaat hij naast Nanda zitten en kijkt haar aan.
“Weet je dat “morgen” eigenlijk een heleboel betekenissen heeft?” vraagt hij aan Nanda.
“Nou, ik weet wel als je ’s morgens iemand tegenkomt, dan wens je diegene een “goedemorgen” antwoordt ze. “Ja, tuurlijk doe je dat, tenzij je een ochtendhumeur hebt, komt het misschien iets moeilijker je mond uit” lacht Joop. Maar gelukkig hebben zij daar geen van beiden last van dus …

“Een morgen, ook wel morgenlands genoemd, is een oude Europese oppervlaktemaat. Een morgen is vaak iets minder dan een hectare (10000 m²) groot. De precieze grootte is echter streekgebonden. Indien de roede 14 à 15 vierkante meter groot was, gingen er 600 roedes in een morgen” vertelt Joop verder. “O dat wist ik niet” antwoordt Nanda en gaat er nu eens goed voor zitten, want aan Joop te zien weet hij nog veel meer te vertellen over “morgen”. “Ja, morgen is ook de dag na vandaag” antwoordt hij. “Ja, hallo,  zo ken ik er ook nog wel één” antwoord Nanda en kijkt hem lachend aan “de morgen is het eerste deel van een dag” of “de morgen breekt aan”. “Maar wist je dat “morgen” ook een Duitse meisjesnaam is ?" vraagt Joop nu aan haar. “Nee, daar heb ik nog nooit van gehoord” moet Nanda toegeven. “Eigenlijk wel zielig voor zo’n meisje als je zo’n naam hebt, dan krijg je zoiets van “Morgen komt je buiten spelen?” als dat kind geen zin heeft om vandaag buiten te spelen zegt ze natuurlijk “Nee, ik kom morgen” lacht Joop. “Maar nu even serieus, heb je al een thema voor zondag?” vraagt hij aan haar.
“Nou, eigenlijk moet je me dat morgen vragen, maar voor vandaag heb je me wel op een idee gebracht” antwoordt Nanda en loopt naar de computer om eens te kijken of er muziek in staat die slaat op het thema wat ze in haar hoofd heeft.

 

Of het gelukt is kunt u zondagmorgen horen bij Straatje Mol, vanaf 11.00 uur op Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 19 mei 2019

Joop en Nanda zitten heerlijk te genieten op het balkon van de studio van het zonnetje en een kop koffie op maandagmorgen.
“Mmm heerlijk zo” zucht Joop tevreden. “Zeker weten, eigenlijk veel te mooi weer om na te denken over een thema” mompelt Nanda soezerig.
“Ben het helemaal met je eens, maar voor je het weet is het weer zondag en dan hebben we dus helemaal niets” zegt Joop en opent langzaam één oog. “Ik heb wel een idee hoor” zegt Nanda en komt een beetje overeind vanuit haar luie ligstoel. “O ja”? “Wat dan”? vraagt Joop loom.
“Weet jij nog als er vroeger op televisie het songfestival was”? vraagt Nanda. “Mmm …. Een beetje …” antwoordt Joop traag.
“Ja dat was een liedje van Teddy Scholten” beaamt Nanda “maar bij ons thuis werden van die heerlijke ouderwetse pelpinda’s gehaald, tv aan en dan met rode wangetjes kijken hoe “wij” het er af brachten”. “O ja, bij ons ging dat ook zo en ook leverde wij commentaar over de kleding en de liedjes” zegt Joop en gaat nu helemaal rechtop zitten. “Juist en dat is nu ons thema voor zondag” zegt Nanda, “lekker die ouderwetse songfestival-liedjes draaien en dan uit volle borst meezingen”. “Nou dat draaien vind ik helemaal te gek, maar dat meezingen van jou”? “Tuurlijk joh, maar dan wel met de microfoon dicht” stelt Nanda hem gerust.

Weet u nog wie in welk jaar en met welk liedje het songfestival won ?

 


Luister dan zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol op Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 12 mei 2019

“Wat heb jij vroeger voor Moederdag gemaakt?” vraagt Nanda meteen aan Joop als zij de studio binnenkomt voor het wekelijks overleg. “Mm daar vraag je me wat” antwoordt Joop en kijkt peinzend. “Ja, ik zat ook al te denken onderweg hierheen, maar weet je dat ik het eigenlijk niet meer weet” antwoordt Nanda. “Voor Vaderdag weet ik het nog wel, dat was een asbak kleien, kan je je nu in deze tijd niet meer voorstellen, of een stropdas van papier met daarop allerlei opdrachtjes zoals vandaag de auto schoonmaken of zo” antwoordt Joop. “Ja, gek eigenlijk,  dat we dat nou niet meer weten” antwoordt Nanda “het zal wel een of ander knutselwerkje zijn geweest, zoals bijvoorbeeld een papieren bloem of zo, maar echt verder zou ik het niet weten”. “Hoe kom je eigenlijk hierop?” wil Joop weten. “Nou, zondag is het Moederdag, vandaar” antwoordt Nanda en loopt naar de koffieautomaat. “Ik weet nog wel een leuk versje wat ik ooit geleerd hebben voor Moederdag” zegt Joop en begint meteen te zingen:

                    Het is vandaag weer Moederdag,
                           en wij zijn allemaal blij.
                           Niet werken is vandaag de kreet,
                           vandaag is moeder vrij.

 

Wij brengen je ontbijt op bed,
             en ook een mooi cadeau.
             Wij hebben alles zelf gemaakt,
          hoe vind je dat zo! zo!


“Ik vind het een leuk liedje, maar jammer dat je zo vals zingt” lacht Nanda “gaf jij je moeder gelijk een paar oordopjes cadeau?” “Nou, draag ik eens iets leuks aan, heb je gelijk commentaar op mijn zangkunsten” moppert Joop. “Ja, vind je het gek, je begint gelijk dat liedje te blèren zodat de koffie uit mijn kopje vloog” lacht Nanda en gaat haar schoteltje om spoelen in de keuken. Eenmaal weer terug in de studio zit Joop ijverig te knippen en te plakken. “Wat ben je aan het maken?” vraagt Nanda verbaasd. “Een leuk knutseltje voor jou” antwoordt hij en knipt en plakt ijverig verder. Als het na een half uurtje klaar is geeft hij het aan Nanda.
Vol verbazing pakt ze het uit en ziet ………

Tja, wat het is ?

Luister maar a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 05 mei 2019

Luistert u a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 28 april 2019

Nanda was als eerste aanwezig op de redactievergadering van Straatje Mol. Toen Joop de studio binnen kwam, had ze haar eerste kopje koffie al op. Terwijl Joop zijn jas uittrok zei Nanda: “Ik wil het eens hebben over geven en nemen”. Joop schrok bijna en zei: “Je klinkt als een relatietherapeut aan het begin van een sessie. En je kijkt er ook zo bij”. “Joh gekkie, zo bedoel ik het niet, maar ik liep gisteren tijdens Koningsdag over de rommelmarkt, je weet wel, waar al die kinderen op kleedjes zitten, met allerlei prullaria en toen dacht ik ineens aan het thema geven en nemen” lacht ze.  Joop keek nu echt een beetje verbaasd en vraagt: “Waar wil jij naar toe ?". Nanda: “Er zijn mensen die zeggen dat het mooier is om te geven dan om te ontvangen toch?” “Wat heeft dat met Koningsdag te maken?” vraagt Joop verbaasd aan haar. “Nou, ik heb staan kijken hoe blij zo’n kind is als het iets van die prullaria verkoopt” antwoordt ze. “Aha, ik snap je” antwoordt Joop.
Daarom wil ik ‘geven en nemen’ als thema nemen voor aanstaande zondag”. “Goed plan”, antwoordt Joop.

Benieuwd hoe dat klinkt ?

 

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 21 april 2019

Als Nanda met een grote boodschappentas op maandagmorgen de studio van Stadsradio Delft binnen komt haar radiomaatje Joop vlak achter haar binnen.
“Wat zit er allemaal in die grote tas?” wil hij weten, nieuwsgierig als hij is. Nanda keert de tas ondersteboven en op de redactietafel daalt een regen van chocolade eitjes, eierdopjes, haasjes, kuikentjes, een schattig rieten mandje en een vrolijk geel tafelkleed. Voordat Joop iets kan zeggen, legt ze uit: “Ik ga de studio helemaal in Paassfeer brengen”. 
Joop knikt, hij snapt het.  “Een vrolijk paaskleed met een paasmandje met paaseieren dat hoort erbij”, legt ze nu uit. Joop bekijkt alles en zegt dan: “Ik vind het allemaal prachtig en ik ben dol op een chocolade eitje” likkebaardt hij al bij de gedachte aan de lekkernij. “Ja, dat wist ik, ouwe snoepkous”, lacht Nanda en loopt naar de radio en zet deze aan.
Joop begint gelijk met de bekende deun, die uit de radio schalt, mee te zingen.
Nanda, ook niet vies van een lekker muziekje, zingt vrolijk mee en legt ondertussen het gele tafelkleed op de redactietafel.
Net als Joop weer een nieuw lied in wil zetten wordt er op de deur geklopt. Verwonderd kijkt Joop Nanda aan.  “Wie zou dat zijn? “ vraagt hij verbaasd aan haar.
“Nou, als je open doet zie je het” antwoordt Nanda en neemt ondertussen een slokje koffie om haar keel te smeren. Joop loopt naar de deur …. Komt even later terug met een rood hoofd.
“Wie was dat?” vraagt Nanda nieuwsgierig. “De buurman” antwoordt Joop. “Wat moest die dan?” vraagt Nanda verbaasd.
“Hum, of het wat zachter kon” mompelt Joop een beetje met het schaamrood op de wangen. “Houdt die man niet van muziek ?” vraagt Nanda.
“Weet ik dat, het enige wat hij vroeg was of het wat zachter kon” mompelt Joop. “Nou, eigenlijk heeft hij wel een beetje gelijk, jij brult altijd zo” geeft Nanda eerlijk toe.
“Nee, nou wordt die helemaal mooi, wie gilt er als het om een hoge noot gaat?” dient Joop haar meteen van repliek en steekt een paaseitje in zijn mond.
“Oké, je hebt gelijk” zegt Nanda en begint zacht te neuriën.  Joop herkent het melodietje en fluit zachtjes mee.
Maar lang duurt het zachte gezang en gefluit niet. Na 5 minuten zingt het duo weer uit volle borst de liedjes mee.
“Wat is ons thema eigenlijk voor zondag?” vraagt Joop tussen twee noten door. “Moet je dat nog raden?” vraagt ze verwonderd en wijst met een groot gebaar naar de vrolijke paaseitjes en naar het gele tafelkleedje.
“Maar …. Verrassing ….. het tweede uur wordt anders” zegt ze geheimzinnig.

Benieuwd wat het tweede uur gaat worden ?

 

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio
Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 14 april 2019

Joop komt altijd zingend de studio van Stadsradio Delft binnen. Het maakt niet uit welk liedje, maar hij zingt altijd.
Nanda, al lekker aan de koffie, zegt lachend: “Zo, jij hebt er ook weer zin in vandaag”?
“Tuurlijk, altijd” antwoordt Joop en brult weer vrolijk verder. “Heb je al een thema voor a.s. zondag?” vraagt hij tussen twee liedjes door.
“Nou, eigenlijk niet, maar nu ik jou zo hoor krijg ik gelijk inspiratie” antwoordt Nanda.
“O ja, wat dan?” jodelt hij verder. “Als je nu even 5 minuten je mond houdt, zal ik het je vertellen” lacht Nanda.
“Mmm, vooruit dan maar” zegt Joop timide. “Wat dacht je van …… “ en meteen begint Nanda enthousiast te zingen.
“Huh …. Wat bedoel je nu toch? “ vraagt Joop verbaasd. “Nou da’s toch duidelijk?” zegt Nanda en kijkt hem vragend aan.
“Nou nee, ik snap er geen pepernoot van” antwoordt Joop en wil zijn mond alweer open doen om een nieuw lied ten gehore te brengen.
“Ho nou, stop, wat ben je nu aan het doen”? vraagt Nanda en kijkt hem aan. “Ik wil gaan zingen, hoezo?”
“Nou, weet je wat dan wordt ons thema: zingen, muziek en melodie, voor a.s. zondag, want zonder een melodie heb je geen muziek en kan je ook niet zingen, snap je?” zegt ze lachend en samen zingen ze dat het een lieve lust is.

Of het de twee nachtegaaltjes gelukt is hier muziek over te vinden?

 

Luister maar a.s. zondag, vanaf 11.00 uur,  naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft. ( O enne …. Meezingen is toegestaan.)

 

lees meer


Straatje Mol 07 april 2019

♪♪“Vandaag ben ik zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk”,
“Vandaag ben ik zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit”.♪♪

 

Zo komt Joop de studio van Stadsradio Delft binnen.
“Zo, wat ben jij vrolijk, heb je de hoofdprijs gewonnen of zo?”
vraagt Nanda verbaasd aan hem. “Nee, jammer genoeg niet, maar de zon schijnt en het is heerlijk weer buiten en ik heb zin in weer een nieuw
Straatje Mol” legt hij uit. “Ja, maar dat hebben we iedere keer na zondag, ons motto op de maandagmorgen is dan ook altijd: nieuwe week, nieuwe kansen” zegt Nanda.
“Hééé,  is dat ons thema voor a.s. zondag? “ vraagt Joop er meteen bot bovenop.
“Nee joh, daar is moeilijk muziek van te vinden, nee denk eens goed na, wat is onze slogan iedere zondag? “
“Ehh…  een dag niet gelachen is een dag niet geleefd? “antwoordt Joop. “Ook dát is een slogan die voor ons geldt, maar nee, die bedoel ik niet”.
Joop roert peinzend in zijn koffie, neemt een slokje en schudt dan zijn hoofd.
“Ik zou het niet weten” geeft hij aarzelend toe. “Nou, oké, ik zal je uit de brand helpen …. Toen jij binnen kwam, wat zong jij toen?” vraagt ze aan hem.

 

♪♪“Vandaag ben ik zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk”,
“Vandaag ben ik zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit”.♪♪
 

 

Begint hij meteen weer luidkeels te zingen.

“Ja, ho maar, genoeg…… vrolijk, blij, dat proberen we iedere zondag over te dragen aan onze luisteraars, even de dagelijkse beslommeringen vergeten en gewoon twee uurtjes vrolijkheid, nou en dát is ons thema voor a.s. zondag” antwoordt Nanda.
Joop zakt tevreden in zijn stoel terug en fluit heel zachtjes:

♪♪“Vandaag ben ik zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk”,
“Vandaag ben ik zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit”.♪♪

 

Wilt u aangestoken worden door de vrolijkheid van Joop en Nanda ?

 


Luister dan  a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 31 maart 2019

Joop komt ijskoud  binnen in de studio van Stadsradio Delft. Hij wordt op de voet gevolgd door Nanda.
“Brrr wat is het koud buiten” komt ze bibberend binnen. “Nou zeg dat wel, eerst maar even een lekkere warme kop koffie” zegt Joop en loopt al handenwrijvend naar de koffieautomaat.
“Je zou toch niet denken dat a.s. weekend de zomertijd ingaat” antwoordt Nanda en gaat op de verwarming zitten om warm te worden.  “Huh,  zomertijd, nu al?” vraagt Joop verwonderd.
“Ja, altijd het laatste weekend in maart en met ons doen nog eens zo’n 70 landen mee” knikt Nanda bevestigend en loopt naar de computer.
“Heb jij nooit moeite met dat uurtje vooruit?” vraagt Joop aan Nanda. “Mmm ’t gaat, meestal heb ik een paar dagen nodig om te wennen” antwoordt ze.
“Nou, bij mij duurt het meestal langer voor ik eraan gewend ben” antwoordt Joop. “Ja zeker tot oktober, als de klok weer een uurtje terug gaat” lacht Nanda.
“Noem mij nou eens wat voordelen van de zomertijd?” vraagt Joop. “In de zomer komt de zon zo vroeg op dat het al licht is terwijl de meeste mensen nog slapen. Door de klok te verzetten lijkt de zon later op te komen en weer onder te gaan. Hierdoor is het 's morgens langer donker, en blijft het 's avonds juist langer licht. De periode van daglicht komt zo beter overeen met de periode waarin de meeste mensen wakker zijn” ratelt Nanda achter elkaar. “Heb je het uit je hoofd geleerd of zo?” vraagt Joop en trekt zijn wenkbrauwen op.
“Nee, ik lees het zo voor vanaf de computer” lacht ze “het enige voordeel vind ik dat het ’s-avonds langer licht is en dat je dan in de late avondzon nog leuke dingen kunt doen”.
“Ja, dat wel, maar dan moet die zon natuurlijk wel schijnen en we een behaaglijker temperatuur krijgen” schimpt Joop.
“Joh, het komt heus wel goed met de zon en de temperatuur” stelt Nanda hem gerust.
“Hoe zit het trouwens met het thema voor a.s. zondag?” vraagt hij naar de eigenlijk bekende weg.
“Mmm, nog niet echt over nagedacht” antwoordt  Nanda, met een geheimzinnig gezicht.
“Ja dag, dat geloof ik niet, je hebt allang iets in je hoofd” antwoordt Joop. “Tuurlijk, waar hebben we het net over gehad?” vraagt ze aan hem.
“Over dat komend weekend de zomertijd weer in gaat” antwoordt Joop braaf.
“Nou, kijk, dat bedoel ik dus, dat wordt ons thema” beslist Nanda en gaat aan het werk.

 

Bent u zondag ook al ingesteld op de zomertijd ?

 

Luister dan vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 24 maart 2019

Joop is maandagmorgen nog maar net binnen of Nanda overvalt hem meteen.
“Wist jij dat de lente begint op het noordelijk halfrond?” vraagt ze gespannen aan hem.
“Ja, hallo, rustig aan zeg, ik ben net binnen en heb nog geen koffie van je gehad” antwoord hij.
Maar Nanda is niet te houden en roept, al lopend naar de koffiecorner: “Ja en tijdens de lente worden in de noordelijker streken van het noordelijk halfrond de bomen veel groener en gaan veel planten bloeien en wordt het geleidelijk warmer”.
Joop gaat lekker zitten, want hij kent Nanda, als ze eenmaal begint met praten is ze niet meer te houden. “Weet jij wat het woord  “lente” betekent ?” vraagt ze terwijl ze een kop koffie voor Joop
neerzet. Voordat Joop antwoord kan geven zegt ze er meteen achteraan: “Het woord “lente” is een oude afleiding van lang en heeft betrekking op het lengen van de dagen”.
Joop knikt maar eens en neemt een slok van zijn koffie. Nanda gaat verder: “De dagen in de lente worden ten opzichte van de voorgaande winter langer, en het zonlicht wordt sterker. Dat heeft effect op mensen, omdat de hoeveelheid serotonine en dopamine hoger wordt”. “Naast deze positieve effecten treedt ook voorjaarsmoeheid op, dat volgens een onbewezen theorie te wijten zou zijn aan een nog hoge concentratie melatonine”.
“Nou, van voorjaarsmoeheid heb jij vast geen last” mompelt Joop en drinkt zijn kopje koffie leeg.
“Ben je klaar?” vraagt hij verbaasd als hij niets meer hoort vanuit  de productieruimte.
“Wist je ook dat het traditie is in Nederland dat de voorjaarsschoonmaak wordt gehouden?” vraagt Nanda. “Heb jij de encyclopedie soms uit je hoofd geleerd of zo?” vraagt Joop.
“Nee, een encyclopedie heb ik niet nodig, ik bruis van de energie, zou dat ook door de lente komen?”
vraagt Nanda aan hem. “Tuurlijk joh, dat heeft er allemaal mee te maken” antwoordt Joop rustig, “By the way, heb je al een thema voor zondag?”
“Oeps, dat moet ik nog zoeken, maar ik heb eigenlijk weinig tijd, want ik wil ook nog naar het  tuincentrum om viooltjes en zo te gaan halen voor in de bloembakken” puft ze nu met een rood
hoofd. “Dat kan je morgen doen, nu eerst even een thema bespreken” beslist Joop nu.
“Mmm, ik heb geen inspiratie, weet jij wat?” vraagt ze aan Joop.
“Nou, eigenlijk heb je het de hele morgen al over de lente, dus waarom neem je dat niet als thema voor a.s. zondag?” antwoordt hij en kijkt haar vragend aan.
“Zo hé, dat is nog eens een strak plan, doen we” antwoordt Nanda en gaat meteen aan het werk.

 

Heeft u ook behoefte aan extra serotonine of dopamine?

 

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 17 maart 2019

Als Joop de studio binnenkomt struikelt hij zowat over een heleboel tassen.
Hij kijkt wat er in zit. In de ene tas zitten hamers en handzagen, in een andere tas verfpotten en kwasten, weer in een andere tas vuilniszakken en papierprikkers, verder nog een tas met harken, schoffels en nog meer tuingereedschap. Verbaasd kijkt hij om zich heen en ziet Nanda in een hippe overall zitten.
“Wat heb jij nu aan”? vraagt hij haar meteen.  “Nou, wat vind je van mijn overall”?
“Ja staat je goed, maar waarom heb je hem aan” ? vraagt hij nogmaals aan haar.
“Nou kijk, a.s. weekend is het NL DOET en nu dacht ik dat wij, als Straatje Mol, best onze medewerking kunnen gaan verlenen”.
Joop zucht, want voelt al nattigheid. Hij houdt helemaal niet van klussen.
“Nou, wat moet ik dan gaan doen”? vraagt hij met tegenzin.  “Als jij nu bij de kinderboerderij onkruid gaat harken, dan ga ik wel het hek schilderen” commandeert ze hem. “Moet dat nou”? vraagt hij bijna smekend om het niet te hoeven doen,  “ik heb een beetje last van mijn rug, zie je”.
“Ja, zelfs onze Koning en Koningin doen mee aan NL DOET, dus waarom wij niet” zegt Nanda kort en bondig. “Hier, ik heb voor jou ook zo’n hippe overall en een paar groene kaplaarzen” ze grijpt meteen in één van de vele tassen. “Kijk eens,  ik heb ook nog een gaaf petje voor je,  voor het geval dat er een vogel een ……   zegt ze lachend.

Bent u nieuwsgierig of het duo de handen uit de mouwen heeft gestoken ?


Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 10 maart 2019

Als Nanda de studio binnenkomt, ziet ze Joop, in trainingspak, op de grond liggen.
“Wat ben jij nou aan het doen?” vraagt ze verbaasd. “Zoals je ziet ben ik me aan het opdrukken” hijgt hij en blijft even liggen om op adem te komen.
“Joh, ik dacht dat je niet goed geworden was” antwoordt ze en gaat maar koffie voor hem zetten.
“Nou, kom eerst even op een stoel zitten en je koffie leuten” zegt ze tegen hem.
Moeizaam komt hij overeind en valt op de eerste de beste stoel neer.
“He, hé, dat valt nog niet mee” puft hij nog na.
“Ja, maar wie doet er dan ook zo idioot” lacht Nanda.
“Nou kijk, ik las over een wereldrecord opdrukken, dus dacht, dat kan ik misschien ook wel” antwoordt hij.
“Tuurlijk, kan jij dat” beaamt Nanda en gniffelt. “Hoeveel keer moet je je dan opdrukken?” wil zij nu toch wel weten.
Joop staat moeizaam op, pakt een krantenartikel en geeft dit aan Nanda.
Verbaasd leest zij: Het wereldrecord met twee handen opdrukken in een uur is 3.877 maal door Bijender Singh uit India en is gehaald in 1988. Het record voor het meeste keer opdrukken op dezelfde manier zonder tijd, met soms korte pauzes, is 10.507 en staat op de naam van Minoru Yoshida uit Japan en is gehaald in oktober 1980.
“Nou, dan mag je wel flink oefenen als je dit wilt evenaren” lacht ze.
“Ja, daarom ben ik zo druk bezig” antwoordt Joop en gaat weer op de grond liggen.
“Heb je eigenlijk al een thema voor zondag?” vraagt hij terwijl hij druk bezig is met opdrukken.
“Eigenlijk nog niet, maar nu ik jou zo bezig zie, schiet me wel iets te binnen” antwoordt Nanda.
“Moet ik helpen? “ vraagt Joop al puffend.
“Nee hoor, oefen jij maar lekker door, ik red het wel” lacht Nanda en gaat aan het werk.

Benieuwd of Joop de poging opdrukken heeft gehaald ?
 

Luister dan maar a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer

Pagina 1 van 11