Menu

Trudy van der Wees in Delft Centraal


Delft – 19-06-2017 - Morgen in Delft Centraal een gesprek met de Delftse schrijfster Trudy van der Wees. Haar rijk geïllustreerde boek over de geschiedenis van 100 jaar Botanische Tuin Tu Delft is onlangs gepresenteerd.
De Botanische Tuin TU Delft is het geesteskind van prof.ir. Gerrit van Iterson jr., hoogleraar in de microscopische anatomie. Hij vond dat wetenschappelijke kennis moest worden ingezet bij het oplossen van praktische problemen in de maatschappij. Planten speelden daarbij een belangrijke rol. 

Aan het begin van de twintigste eeuw zat de industrie te springen om technologen die goed op de hoogte waren van de industriële toepassingen van plantaardige materialen. Deze planten waren voor een groot deel afkomstig uit Nederlands-Indië. In 1917 werd de Cultuurtuin voor Technische Gewassen – de huidige Botanische Tuin TU Delft– in gebruik genomen. In honderd jaar ontwikkelde deze zich tot het groene laboratorium van de TU Delft. Hierin worden innovatieve en duurzame oplossingen bedacht voor maatschappelijke problemen. Of het nu gaat om het vinden van een methode om schadelijke fijnstof te bestrijden, of het doen van onderzoek naar wilde planten soorten die een rol kunnen spelen in dijkverzwaring.