Menu


Delft Centraal 19 september 2018

Delft – 17-09-2018 - Het is deze week de Week Tegen Pesten en daarom is de Delftse kindercoach en kinderboekenschrijfster Ilja van der Meijden aanstaande woensdag te gast in het programma Delft Centraal. Tussen 10:00 en 12:00 praat Van der Meijden met Emmy Schouten over dit thema en over haar kinderboek Ka de rare kanarie dat pesten als thema heeft. Het prentenboek dat bevat veel heel kleurrijke tekeningen. Het boek over de rare vogel Ka is bedoeld als een aanzet om te praten over pesten.

lees meer


Delft Centraal woensdag 21 maart 2018

In Delft Centraal op woensdag 21 maart deze keer een gesprek met Aat Snaterse of zijn boek ‘Het mannetje van de radio’ dat dit weekend zal verschijnen. Verder een gesprek met Laura Gallis van de jazzband Lacassette en een gesprek met Paul Witberg over de ziekte ALS en de sponsorloop

lees meer


Delft Centraal 21 februari 2018

In Delft Centraal op woensdag 21 februari is er in het tweede uur het derde van een reeks van vijf debatten tussen de lijstrekkers van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Deze woensdag zullen Bart Smals van de VVD en Joëlle Gooijer van de ChristenUnie met elkaar debatteren.

Verder in deze uitzending reportage van Lars Nebel over de plaatsing van het ooievaarsnest op de schoorsteen van het Sportfondsenbad
Presentator Frans van Rijnswou spreekt met Lieneke le Roux (bekend van o.a. All Stars en winnares Gouden Kalf voor haar rol in de film Broos) over de voorstelling van De Familie van Nielie in theater De Veste.

Verder is er natuurlijk ook weer een nieuwe column van Folkert Nicolai.

op de foto: de zesjarige Babette. De plaatsing van het ooievaarsnest was haar idee.

lees meer


Delft Centraal 14 februari 2018

In Delft Centraal op woensdag 14 februari zou het tweede debat van een reeks van vijf debatten met de lijstrekkers van de komende gemeenteraadsverkiezingen plaats vinden. Dit zou gaan tussen Michelle Corten van STIP en Martin Stoelinga van Onafhankelijk Delft. De laatste ziet echter plotseling af van dit debat. Onafhankelijk Delft erkent STIP niet als politieke partij en wil om die reden niet debatteren.
Nu vindt er van 11:00 tot 12:00 uur een vraaggesprek plaats met Michelle Corten

Verder is er natuurlijk ook een recept van Emmy Schouten en een column van Folkert Nicolai.

De gast in het eerste uur is Imco de Gier van Krashna Musica

op de foto Michelle Corten

lees meer


Delft Centraal 7 februari 2018

In Delft Centraal op woensdag 7 februari beginnen we met het eerste van een reeks van vijf debatten met de lijstrekkers van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het eerste debat zal gaan tussen  Frank van Vliet van GroenLinks en Bram Stoop van Stadsbelangen Delft. Verder is er natuurlijk ook een recept van Emmy Schouten en een column van Folkert Nicolai.

De gast in het eerste uur is Jan Spruit de molenaar van Molen de Roos.

lees meer


Delft Centraal 17 januari 2018

In Delft Centraal op woensdag 17 januari zijn Christine Bel, Simon Huiberts en Lars Nebel te gast.

Presentator Frans van Rijnswou spreekt met Christine Bel, Fractievoorzitter van D66 en lijsttrekker bij de komende verkiezingen voor die partij over het goede nieuws dat 52 bijstandsgerechtigden hun onterecht betaalde boetes die waren opgelegd onder de fraudewet, krijgen teruggestort of kwijtgescholden.

Lars Nebel is de nieuwe presentator en samensteller van het zondagmorgen programma ‘Licht Klassiek’. Hij komt er over vertellen

Aanstaande zaterdag wordt het Pijlermonument op het nieuwe Bolwerk onthult. De initiatiefnemer van dit kunstwerk is Simon Huiberts. Van Rijnswou praat met hem over dit opmerkelijke kunstwerk.

Folkert Nicolai zorgt ook weer voor een nieuwe column en Emmy Schouten is natuurlijk weer present met een nieuw recept voor vanavond.

foto: Simon Huiberts

lees meer


Wethouder Raimond du Prez in Delft Centraal op woensdag 13 september 2017

Op woensdag 13 september zal Folkert Nicolai het team van Delft Centraal komen versterken. Hij zal wekelijks een door hem geschreven column lezen. Verder is te gast wethouder Raimond de Prez. Hij zal een toelichting geven op de nota Studentenhuisvesting in goede banen: groei en regulering. Lokaal kunstenaar Rene Jacobs is in de studio om te vertellen over de stand van zaken over zijn kunstwerk [zie foto] waarop het stadhuis grotendeels in puin ligt. Op zijn mixed media kunstwerk ligt het oude stadhuis grotendeels in puin. Een groot deel van de toren en voorgevel zijn weg geblazen. De Markt staat volledig blank. En een gondel is zelfs op het dak van het stadhuis gestrand. Met daarin onder anderen Martin Stoelinga als passagier. Hij wil het kunstwerk bij op bod verkopen. De opbrengst van de kunstwerken gaat naar Giro 5125 van het Rode Kruis voor de slachtoffers van Sint Maarten. Verder is Paul van der Krogt te gast. Hij is de kandidaat van WERKSE voor deze maand. Ook Emmy Schouten is weer aanwezig met een heerlijk recept.

lees meer


Interessante gasten op woensdag 6 september in Delft Centraal

In Delft Centraal op woensdag 6 september beginnen we het nieuwe seizoen met interessente gasten. Presentator Frans van Rijnswou heeft een interview met de Amerikaanse zangeres Marjorie Barnes en Dan Nicholas gitarist en bandleider van het Haagse jazz kwintet Equinox. Verder is de Delftse schrijver Jan van der Mast te gast. Hij komt vertellen over zijn lezing in De Lindenhof over J.C. van Marken de oprichter van de Gist Brocades en de man achter het Agneta Park. Ook Loes Zielschot en Henk Vonk van Stichting Delft –Freiberg zijn in de studio om te vertellen over nieuwe activiteiten. En er is natuurlijk muziek en een recept van Emmy Schouten.

lees meer


Delft Centraal 28 juni 2017

In Delft Centraal op woensdag 28 juni sprak presentator Frans van Rijnswou met een groot aantal gasten. Eerst sprak hij met de Delftse ondernemer Maurice Doorduyn. Hij ontwerpt hout kinderspeelgoed. Zijn idee om hier mee te beginnen, kwam op toen hij vader werd en ontdekte dat lang niet al het speelgoed goede kwaliteit. Dus trok hij de stoute schoenen aan en ontwerp het zelf. Verder sprak Van Rijnswou met Dennis Mulder en Chris Piguillet over de Stadsquiz die op donderdag 7 september op tal van locaties in Delft plaats zal vinden. De inschrijving voor die quiz begint op 1 juli. Verder was Esther Brinckman in de studio om te vertellen over haar werk Kurdistan Irak en Griekenland in een mediateam van ADRA. Zij maakte verslagen over de mensen in de vluchtelingenkampen. Tenslotte sprak presenator Frans van Rijnswou met Albert Kerklaan. Hij is docent imker aan de Laurentius Praktijkschool in Delft. Daar is op 9 juli een open Imkerijdag. Natuurlijk was er ook weer een heerlijk recept van Emmy Schouten.

lees meer


Delft Centraal 22 juni 2017

Delft - 22-06-2017 - In Delft Centraal op donderdag 22 juni sprak presentator Joop van Straaten met Eveline van der Helm van het Rode Kruis over de Rode Kruisweek. Verder sprak hij met Frank van Olmen over het Open Podium van zondag 25 juni. Van Straaten sprak Frank Koenen over de Mooiweer spelen die dit weekend weer losbarsten. En natuurlijk was er ook deze week weer het gebruikelijke filosofische halfuurtje met stadsfilosoof Hubertus Bahorie.

lees meer


Trudy van der Wees in Delft Centraal

Delft – 19-06-2017 - Morgen in Delft Centraal een gesprek met de Delftse schrijfster Trudy van der Wees. Haar rijk geïllustreerde boek over de geschiedenis van 100 jaar Botanische Tuin Tu Delft is onlangs gepresenteerd.
De Botanische Tuin TU Delft is het geesteskind van prof.ir. Gerrit van Iterson jr., hoogleraar in de microscopische anatomie. Hij vond dat wetenschappelijke kennis moest worden ingezet bij het oplossen van praktische problemen in de maatschappij. Planten speelden daarbij een belangrijke rol. 

Aan het begin van de twintigste eeuw zat de industrie te springen om technologen die goed op de hoogte waren van de industriële toepassingen van plantaardige materialen. Deze planten waren voor een groot deel afkomstig uit Nederlands-Indië. In 1917 werd de Cultuurtuin voor Technische Gewassen – de huidige Botanische Tuin TU Delft– in gebruik genomen. In honderd jaar ontwikkelde deze zich tot het groene laboratorium van de TU Delft. Hierin worden innovatieve en duurzame oplossingen bedacht voor maatschappelijke problemen. Of het nu gaat om het vinden van een methode om schadelijke fijnstof te bestrijden, of het doen van onderzoek naar wilde planten soorten die een rol kunnen spelen in dijkverzwaring.

lees meer


Delft Centraal woensdag 14 juni 2017

In Delft Centraal op woensdag 14 juni spreekt presentator Frans van Rijnswou met. Rogier Wiertz, muziekdocent op het Christelijk Lyceum Delft. Hij is met een paar leerlingen die een popsong hebben gemaakt in de uitzending. Natuurlijk hoor je ook de song zelf. Vorige week stipte Van Rijnswou het al even aan, maar morgen besteedt hij ruim aandacht aan het concert op 20 juni van de Amerikaanse singer/songwriter Tim Grim. Hij treedt samen met the Watchman op in het Rietveld theater. Op de foto Tim Grim met zijn band.

Verder een gesprek met Yves du Bois over het Hudito Happy Hockey Netwerk. Een helemaal nieuw hockey evenement voor bedrijventeams. Natuurlijk is er ook woensdag ook  weer een recept van onze eigen radiokok Emmy Schouten.

lees meer


Delft Centraal 13 juni 2017

In Delft Centraal op dinsdag 13 juni sprak presentator Frans van Rijnswou met lijsttrekker en fractievoorzitter van D66 Christine Bel over de In-Gesprek-Met-Avond van de programmacommissie van D66 Delft. Verslaggever Aat Snaterse sprak met D66-wethouder Alette Hekker over het nieuwe Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente Delft, Cor Groenewegen sprak met Peter Ormskerk van de Sociaal Culturele Vereniging Sranti voor Surinamers en Antillianen. Verder was er een heerlijk recept voor witlof salade van Jenny Raphaela

lees meer


De blues kleurt Delft dit weekend anders blauw

Delft 11-02-2016 – Vandaag begint de 18de editie van hetDe Koninck Bluesfestival Delft met een filmvoorstelling over het leven van Janis Joplin in Filmhuis Lumen. Heleen Huis en Henk de Kat bestuursleden van dit festival vertelden woensdag in het programma Delft Centraal dat vanwege het grote succes van de afgelopen jaren er nu op zondag een extra festivaldag is.

De in totaal 75 lees meer


Saskia Bolten van wethouder via burgemeester naar mediator.

Delft – 25-01-2016 - Saskia Bolten vertelt woensdagmorgen 27 januari in Delft Centraal over de manier waarop zij als burgemeester is weggegaan in de Noord-Brabantse Gemeente Steenbergen. Nadat brief waarin zij haar vertrek als burgemeester aankondigde, uitlekte, nam de raad  in december 2013 een motie van wantrouwen tegen haar aan en eiste haar vertrek. Twee dagen daarvoor wond Bolten  er in een verklaring geen doekjes om. 'Ik heb geen zin meer om aan deze vertoning mee te werken. Ik kan door gebrek aan steun mijn ambt niet goed vervullen. Ik ben het beu dat er met mij gesold wordt,”'schreef de politicus in de verklaring die Omroep Brabant toen publiceerde.
In Delft Centraal geeft zij in een interview met verslaggeefster Ankie Schomaker voorbeelden van de bestuurscultuur in Steenbergen. Ook nu wind zij er geen doekjes om. Zij werkt nu als zelfstandig mediator.

Foto: gemeente Steenbergen

lees meer


lees meer


lees meer


lees meer


lees meer


lees meer

Pagina 1 van 2