Menu


Speellijst 12 december 2019

Goedenavond, luisteraars leuk dat u gat luisteren deze week, Het op donderdag avond even na zeven uur weer tijd voor 2 uur blues en rock met Cock.  En er is weer met veel plezier heerlijke muziek uitgekozen door het team van blues en rock. Met deze avond aandacht voor Eric Clapton, C.C.R. The Free, Bob Dylan en nog veel meer. En in het tweede uur een live mini special van Dana Fuchs

eerste uur

01 -  Buddy Whittington - I Just got Back From Baby's - 6.37

02 -  Eric Clapton - Behind The Mask - 5.26

03 -  Paul McCartney -I Saw Here Standing There - 3.06

04 -  Leif de Leeuw Band - Little Wing - 12.13

05 -  crosby stills nash young - almost cut my hair - 7.28

06 -  C.C.R. - Keep On Chooglin' - 8.11

07 -  Eric Clapton – Cocaine - 7.47

tweede uur

01 -  Free -Trouble on Double Time - 3.50

02 -  Dana Fuchs - Keep On Walkin' - 7.00

03 -  Dana Fuchs - Ring Of Fire, - 3.59

04 -  Dana Fuchs - I've Been Loving You Too Long - 4.38

05 -  Dana Fuchs - With A Little Help From My Friends - 10.12

06 -  Bob Dylan - Just Like A Women - 4.31

07 -  Bob Dylan - Knockin' On Heavens Door - 4.20

08 -  Gary Moore - Still Got The Blues,Walking By Myself - 11.39

Dana Fuchs is een gepassioneerd artiest en meedogenloze singer-songwriter van wereldklasse. Als iemand Dana vraag om haar nieuwe album Love Lives On, het zevende album sinds haar debuut in 2003, te omschrijven zou ze zeggen: Hope and Redemption.

Dana Fuchs, ooit eens omschreven als een mix tussen Janis Joplin, Mick Jagger en een sigarettenpeuk drijvend in een glas bourbon. De uit New Jersey afkomstige zangeres kan zich beroepen op een geweldige live-reputatie. Met haar doorleefde vocalen maakte zij hier al indruk op festivals als Parkpop, Bospop en Moulin Blues, maar niets gaat boven de intimiteit en sfeer van een dampende clubshow.

Als iemand in het universum Dana Fuchs nu niet kent, is het nu de beste tijd om aan boord te springen! Veel bezoekers zullen dan kennismaken met haar enorme stembereik en stormachtige performance.

Op 18 mei kwam haar nieuwste studio-album ‘Love Lives On‘ uit, op haar eigen label Get Along Records, dat ze oprichtte nadat het contract met Ruf Records was afgelopen. De recensies zijn over het algemeen zeer lovend en in de week na de release kwam de cd (vinyl komt later) op nummer twee binnen in de toonaangevende Billboard Blues Album Chart, net achter Joe Bonamassa’s nieuwe live-album. Voorwaar geen slecht begin van je nieuwe cd op je eigen label!

Dana Fuchs kan zich beroepen op een geweldige live-reputatie. Met haar doorleefde vocalen maakte zij hier al indruk op festivals als Parkpop, Bospop en Moulin Blues, maar niets gaat boven de intimiteit en sfeer van een dampende clubshow. Al is de kwaliteit van de opnamens niet heel geweldig wil toch de volgend e nummer laten horen.

 Keep On Walkin'

Ring Of Fire,

I've Been Loving You Too Long

Dana Fuchs - With A Little Help From My Friends

 


Speellijst 05 december 2019

Luisteraars als je donderdag luister naar blues en rock kan u weer twee uur heerlijke muziek verwachten tussen 19 en 21 uur dus ik zou zeggen kijk naar de speellijst en kom luisteren donderdag

Speellijst 05 december 2019

eerste uur

01 -  Maarten Heijmans & Band - Laat Me - 4.06

02 -  Maarten Heijmans & Band - Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk en Bewonder - 5.38

03 -  Maarten Heijmans & Band - We zullen doorgaan (live in Tivoli Utrecht) - 3.16

04 -  Muddy Waters & The Rolling Stones - Mannish Boy - 10.19

05 -  Rolling Stones - It Hurts me Too - 5.13

06 -  Sinead O'Connor - Irish Ways - 4.11

07 -  Sinéad O'Connor - Troy - 6.29

08 -  Van Morrison - Take me back - 9.08

tweede uur

01 -  Snowy White and Friends - Slabo Day - 5.16

02 -  Amy Winehouse - Black To Black

03 -  Amy Winehouse - Love Is A Losing Game

04 -  Amy Winehouse - Rehab

05 -  Amy Winehouse - Mr. Jones

06 -  Amy Winehouse - Tears Dry On Their Own

07 -  Amy Winehouse - You Know I'm No Good - 22.20

08 -  Mark and Clark Band - Worn Down Piano - 8.07

09 -  Oli Brown - I Love You More You'll Ever Know - 7.13

10 -  Oli Brown - You Can Only Blame Yourself - 6.11

 

In de live mini special Amy Winehouse na een aankondeging en een mislukte  poging twee weken gelden nu echt Amy Winehouse het is gelukt de opname uitzendbaar te maken

Als ze achttien jaar oud is, tekent Amy bij 19 Management van Simon Fueller, die ook manager van de Spice Girls was. In 2003 komt haar debuutalbum Frank uit.   Amy staat in 2004 voor het eerst op het North Sea Jazz Festival. Daarna gaat het bergafwaarts met de Britse.   De zangeres probeert al haar problemen van zich af te schrijven en komt in 2006 ijzersterk terug met het album Back To Black, waarop ze haar liefdes verdriet verwerkt. Haar alcoholverslaving dient zelfs als inspiratie voor de hitsingle 'Rehab'. Het lijkt beter te gaan met Amy en ze besluit dan ook een reeks concerten te geven als comeback. Op 19 juni 2011 staat de zangeres in Belgrado, maar blijkt alles behalve nuchter.  Het concert in Belgrado blijkt achteraf haar laatste. Op zaterdagmiddag 23 juli 2011 wordt het levenloze lichaam van Amy aangetroffen in haar woning. Amy Winehouse is 27 jaar oud geworden. De samenwerking tussen de Britse muziekproducent Mark Ronson en Amy Winehouse was een 'match made in heaven'. Mark heeft een groot aantal hits op zijn naam in samenwerking met artiesten als Bruno Mars, Lady Gaga, maar ook vooral met Amy Winehouse. Met hun versie van 'Valerie' staan ze elk jaar weer hoog in de Top 2000. Mark speelde een grote rol in de productie van Amy's tweede album Back to Black (2006). Eén van de nummers op deze plaat is 'Love Is a Losing Game'. Dit is overigens het eerste nummer waar ze samen aan hebben gewerkt. Ronson weet nog precies hoe Amy reageerde toen ze het nummer voor het eerst hoorde. "Ze zat met haar hoofd naar beneden op het mengpaneel, dus ik kon haar reactie niet goed zien. Ik raakte in paniek. Als ze het niks vindt zijn we de pineut dacht ik". Amy loopt naar hem toe en geeft een warme knuffel. "Ik vind het geweldig. Haal alleen de harp weg bij het tweede couplet. Het klinkt nu als een soort Mariah Carey onzin", zegt de zelfverzekerde Amy.

En in de mini special nu:

Black To Black

Love Is A Losing Game

Rehab

Mr. Jones

Tears Dry On Their Own

You Know I'm No Good

 


Speellijst 28 november 2019

 

Luisteraars als je donderdag luister naar blues en rock kan u weer twee uur heerlijke muziek verwachten tussen 19 en 21 uur dus ik zou zeggen kijk naar de speellijst en kom luisteren donderdag

Speellijst 28 november 2019 

eerste uur

01 -  Barry Hay & JB Meijers - If Not For You - 3.33

02 -  Barry Hay & JB Meijers - Sweet Jane - 4.26

03 -  Barry Hay & JB Meijers - Walking In Memphis - 3.40

04 -  DeWolff - Appleknockers Flophouse(CubyBlizzards cover) live at De Nationale Nederpop nacht - 2.46

05 -  DeWolff - The Pistol  - 15.49

06 -  Buddy Guy ft. Beth Hart !! - What You Gonna Do About Me - 4.40

07 -  Alvin Lee - My Baby's Come Back To Me - 4.57

08 -  Ana Popovic - Can't You See What You're Doing To Me - 3.54

09 -  Brett Ellis Band – Angel - 4.11

tweede uur

01 -  Brainbox & Kaz Lux - A Part Of Me Is A Part Of You - 5.37

02 -  Jimmy Page -  Sweet Home Chicago - 6.43

03 -  Jimmy Page - Bring It On Home - 4.49

04 -  Jimmy Page - Stormy Monday - 5.52

05 -  Jimmy Page - Every Day I Have The Blues - 7.23

06 -  Johnny Winter - Be Careful With A Fool - 7.00

07 -  Kensington - What Lies Ahead - 3.21

08 -  Katie Melua - I Put A Spell On You - 8.34

 

In de live mini special James Patrick Page , bekend als Jimmy Page is een Engelse gitarist en muziekproducent die internationaal succes bereikte als gitarist en oprichter van de Engelse rockband Led Zeppelin. Page wordt beschouwd als een van de invloedrijkste gitaristen ooit. Hij werd tweemaal opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame; in 1992 als lid van The Yardbirds en in 1995 als lid van Led Zeppelin. Zijn muzikale voorkeuren in zijn jeugd gingen niet alleen uit naar akoestische folkmuziek en skiffle, maar ook naar bluesmuzikanten als Elmore James, B.B. King, Otis Rush, Buddy Guy, Freddie King en Hubert Sumlin. Page: "Eigenlijk is het zo begonnen; een mix tussen rock en blues."  Page was de favoriete sessiegitarist van de Amerikaanse producer Sheldon (Shel) Talmy. Talmy bezorgde Page daarom sessiewerk voor de Engelse bands The Who en The Kinks.  Verder werkte hij in 1964 mee aan de opnames van o.a. "As Tears Go By" van Marianne Faithfull, "Tobacco Road" van The Nashville Teens, "Heart of Stone" van The Rolling Stones, "Baby please don’t go", "Mystic Eyes" en "Here Comes the Night" van Van Morrison & Them, "The Crying Game" en "My Baby Left Me" van Dave Berry, "Is It True" van Brenda Lee en "Downtown" van Petula Clark. Tussen 1966-1968speelde hij in de  The Yardbirds Hoewel het studiowerk van de band redelijk commercieel klonk, waren de liveoptredens juist het tegenovergestelde, ruiger en meer experimenteel. De concerten bevatten indertijd muzikale aspecten die Page ten tijde van Led Zeppelin verder zou uitwerken, met name tijdens live-uitvoeringen van het nummer "Dazed and confused", in 1967 gecomponeerd door de Amerikaanse singer-songwriter Jake Holmes. Na het vertrek van zanger Keith Relf en drummer Jim McCarty in juli 1968, moest Page een nieuwe band vormen om aan de verplichtingen te kunnen voldoen voor een al reeds geboekte concerttour in Scandinavië.  Dit werd later Led Zeppelin. Led Zeppelin is een van de best verkochte bands aller tijden.  

 

 De special vandaag is van

 Tribute To Alexis Korner (Live At The Club Palais Ballroom Nottingham opgenome in 1984)

 Sweet Home Chicago

Bring It On Home

Stormy Monday

Every Day I Have The Blues


Speellijst 21 november 2019

Luisteraars het is leuk dat u op donderdag  weer aan het toestel zit, Want het is ook op deze donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock met Cock. we zijn op deze avond  weer bij jullie met twee uurtjes Blues en rock.

Speellijst 21 november 2019

eerste uur

01 -  De Motions  - 20 Miles From Home - 2.39

02 -  Polle Eduard en de Motions - 20 Miles From Home - 3.21

03 -  Polle Eduard en de Motions - Warm me Baby - 4.03

04 -  George Harrison & Eric Clapton - Here Comes The Sun - 3.24

05 -  Buddy Whittington - If You Love Me Like You Say - 6.43

06 -  Fleetwood Mac - Black Magic Woman - Pinkpop 10-Jun-2019 - 7.21

07 -  De Kik - Verdronken Vlinder [Live] - 2.52

08 -  De Kik - Beneden Alle Peil [Live] - 3.19

09 -  De kik - Picknick [Live] - 3.39

10 -   Aynsley Lister- Sometimes It Gets 2 Me - 10.24

tweede uur

01 -   Blof & Huub van der Lubbe - Tot jij mijn liefde voelt. - 3.36

02 -  Amy Winehouse - Black To Black

03 -  Amy Winehouse - Love Is A Losing Game

04 -  Amy Winehouse - Rehab

05 -  Amy Winehouse - Mr. Jones

06 -  Amy Winehouse - Tears Dry On Their Own

07 -  Amy Winehouse - You Know I'm No Good - 22.20

08 -  David Bowie – Lazarus - 6.22

09 -  Michael C. Hall  - Lazarus - 3.39

10 -  Michael C. Hall, Sophia Anne Caruso – Heroes - 4.43

11 -  Thin Lizzy - Still in love with you  -9.13

 

De live mini special gaat donderdag over Amy Winehouse.  Als ze achttien jaar oud is, tekent Amy bij 19 Management van Simon Fueller, die ook manager van de Spice Girls was. In 2003 komt haar debuutalbum Frank uit.   Amy staat in 2004 voor het eerst op het North Sea Jazz Festival. Daarna gaat het bergafwaarts met de Britse.   De zangeres probeert al haar problemen van zich af te schrijven en komt in 2006 ijzersterk terug met het album Back To Black, waarop ze haar liefdes verdriet verwerkt. Haar alcoholverslaving dient zelfs als inspiratie voor de hitsingle 'Rehab'. Het lijkt beter te gaan met Amy en ze besluit dan ook een reeks concerten te geven als comeback. Op 19 juni 2011 staat de zangeres in Belgrado, maar blijkt alles behalve nuchter.  Het concert in Belgrado blijkt achteraf haar laatste. Op zaterdagmiddag 23 juli 2011 wordt het levenloze lichaam van Amy aangetroffen in haar woning. Amy Winehouse is 27 jaar oud geworden.

 

De samenwerking tussen de Britse muziekproducent Mark Ronson en Amy Winehouse was een 'match made in heaven'. Mark heeft een groot aantal hits op zijn naam in samenwerking met artiesten als Bruno Mars, Lady Gaga, maar ook vooral met Amy Winehouse. Met hun versie van 'Valerie' staan ze elk jaar weer hoog in de Top 2000. Mark speelde een grote rol in de productie van Amy's tweede album Back to Black (2006). Eén van de nummers op deze plaat is 'Love Is a Losing Game'. Dit is overigens het eerste nummer waar ze samen aan hebben gewerkt. Ronson weet nog precies hoe Amy reageerde toen ze het nummer voor het eerst hoorde. "Ze zat met haar hoofd naar beneden op het mengpaneel, dus ik kon haar reactie niet goed zien. Ik raakte in paniek. Als ze het niks vindt zijn we de pineut dacht ik". Amy loopt naar hem toe en geeft een warme knuffel. "Ik vind het geweldig. Haal alleen de harp weg bij het tweede couplet. Het klinkt nu als een soort Mariah Carey onzin", zegt de zelfverzekerde Amy.

 u kubnt in deze special luisteren naar

Black To Black

Love Is A Losing Game

Rehab

Mr. Jones

Tears Dry On Their Own

You Know I'm No Good

 


Speellijst 14 november 2019

 

Goedenavond, luisteraars leuk dat u gat luisteren deze week, Het op donderdag avond even na zeven uur weer tijd voor 2 uur blues en rock met Cock.  En er is weer met veel plezier heerlijke muziek uitgekozen door het team van blues en rock. Met deze avond aandacht voor Eric Clapton, C.C.R. The Free, Bob Dylan en nog veel meer. En in het tweede uur een live mini special van Dana Fuchs

Speellijst 14 november 2019

eerste uur

01 -  Buddy Whittington - I Just got Back From Baby's - 6.37

02 -  Eric Clapton - Behind The Mask - 5.26

03 -  Paul McCartney -I Saw Here Standing There - 3.06

04 -  Leif de Leeuw Band - Little Wing - 12.13

05 -  crosby stills nash young - almost cut my hair - 7.28

06 -  C.C.R. - Keep On Chooglin' - 8.11

07 -  Eric Clapton – Cocaine - 7.47

tweede uur

01 -  Free -Trouble on Double Time - 3.50

02 -  Dana Fuchs - Keep On Walkin' - 7.00

03 -  Dana Fuchs - Ring Of Fire, - 3.59

04 -  Dana Fuchs - I've Been Loving You Too Long - 4.38

05 -  Dana Fuchs - With A Little Help From My Friends - 10.12

06 -  Bob Dylan - Just Like A Women - 4.31

07 -  Bob Dylan - Knockin' On Heavens Door - 4.20

08 -  Gary Moore - Still Got The Blues,Walking By Myself - 11.39

Dana Fuchs is een gepassioneerd artiest en meedogenloze singer-songwriter van wereldklasse. Als iemand Dana vraag om haar nieuwe album Love Lives On, het zevende album sinds haar debuut in 2003, te omschrijven zou ze zeggen: Hope and Redemption.

Dana Fuchs, ooit eens omschreven als een mix tussen Janis Joplin, Mick Jagger en een sigarettenpeuk drijvend in een glas bourbon. De uit New Jersey afkomstige zangeres kan zich beroepen op een geweldige live-reputatie. Met haar doorleefde vocalen maakte zij hier al indruk op festivals als Parkpop, Bospop en Moulin Blues, maar niets gaat boven de intimiteit en sfeer van een dampende clubshow.

Als iemand in het universum Dana Fuchs nu niet kent, is het nu de beste tijd om aan boord te springen! Veel bezoekers zullen dan kennismaken met haar enorme stembereik en stormachtige performance.

Op 18 mei kwam haar nieuwste studio-album ‘Love Lives On‘ uit, op haar eigen label Get Along Records, dat ze oprichtte nadat het contract met Ruf Records was afgelopen. De recensies zijn over het algemeen zeer lovend en in de week na de release kwam de cd (vinyl komt later) op nummer twee binnen in de toonaangevende Billboard Blues Album Chart, net achter Joe Bonamassa’s nieuwe live-album. Voorwaar geen slecht begin van je nieuwe cd op je eigen label!

Dana Fuchs kan zich beroepen op een geweldige live-reputatie. Met haar doorleefde vocalen maakte zij hier al indruk op festivals als Parkpop, Bospop en Moulin Blues, maar niets gaat boven de intimiteit en sfeer van een dampende clubshow. Al is de kwaliteit van de opnamens niet heel geweldig wil toch de volgend e nummer laten horen.

Keep On Walkin'

Ring Of Fire,

I've Been Loving You Too Long

Dana Fuchs - With A Little Help From My Friends

 

 

 

 


 

 


Speellijst 07 november 2019

Goedenavond, luisteraars leuk dat u naar ons gaat luisteren op donderdag naar blues en rock. Donderdag is de eerste blues en rock met Cock

Ruud heeft het team verlaten en we gaan verder zonder hem maar met veel leuke muziek. Als je vragen, opmerking, verzoek plaatjes of zelfs een idee voor een mini special kan je dat mailen naar bluesenrock@stadsradiodelft.nl. we hebben vandaag muziek van Raymond Van Het Groenewoud, The Rolling stones, Golden Earing, Avril Lavigne en vele anderen en een mini special van The Analogues.

 

Speellijst 07 november 2019

eerste uur

01 -  Guns N' Roses - November Rain - 12.27

02 -  Raymond Van Het Groenewoud - Maria, Maria, Ik Hou Je Van Jou - 3.18

03 -  Raymond Van Het Groenewoud - Je Veux De L'amour - 4.41

04 -  Rolling stones -  Midnight Rambler - 12.13

05 -  Golden Earing - Say When - 4.09

06 -  Alicia Keys & John Mayer - If I Ain't Got You en  Gravity - 9.15

tweede uur

01 -  Avril Lavigne - When You're Gone - 4.15

02 -  The Analogues - Introduction By Mark Lewisohn - 0.36

03 -  The Analogues - Something - 3.05

04 -  The Analogues - Oh! Darling - 3.32

05 -  The Analogues - I Want You (She's So Heavy) - 7.30

06 -  The Analogues - Here Comes The Sun -3.12

07 -  The Analogues - She Came In Through The Bathroom Window - 2.05

08 -  The Analogues - The End - 2.28

09 -  Jonny Lang - Darker side - 6.18

10 -  Jonny Lang - A Quitter Never Wins - 7.46

11 -  Oli Brown Band - Missing You - 8.42

 

The Analogues spelen de albums uit ‘the studio years’ (na 1966) wèl live en 2019/2020 staat in het teken van Abbey Road. Met een speciale Anniversary show voor een uitverkocht Ziggo Dome, een ‘Let it be: ABBEY ROAD’ tour langs grote theaterzalen en op 26 september 2019, exact 50 jaar na de release van het studio album, de release van 'Abbey Road RELIVED' op cd en vinyl.

De opnames vinden op 30 juni plaats in de Abbey Road Studios in Londen, in het bijzijn van een selecte groep vrienden en fans. Voor zowel de band als de fans een once in a lifetime experience: ‘Abbey Road RELIVED’!

Klassiekers als Come Together, Something, Here Comes The Sun en de fameuze 'Grote Medley van kant twee' worden door The Analogues gereproduceerd met een uitgebreid orkest (blazers, strijkers, gastmuzikanten) en het originele, analoge instrumentarium - ín de Abbey Road Studios; uiteraard heilige grond voor Beatles-liefhebbers.

Abbey Road was het laatste album waarvoor The Beatles gezamenlijk de studio in gingen, een allerlaatste krachtenbundeling met een absoluut meesterwerk tot gevolg."Ja, dat klopt. Hoewel 'Let It Be' nog daarna verscheen, maar dat is een verzameling van materiaal dat eerder werd opgenomen. Abbey Road kan je toch zien als hun laatste samenwerking”.

Introduction By Mark Lewisohn

Something

Oh! Darling

I Want You (She's So Heavy)

Here Comes The Sun

She Came In Through The Bathroom Window

The End

 


Speellijst 31 oktober 2019

 

Goedenavond, luisteraars leuk dat u luistert vanavond, het is even na zeven uur dus tijd voor blues en rock met Ruud en Cock. Het is de 650ste uitzending en daarbij is het de laatste uitzending van Ruud want Ruud gaat er na deze uitzending mee stoppen. Blues en rock blijft bestaan maar zonder mijn inbreng. Vandaag daarom muziek die door mijzelf is uitgezocht

Speellijst 31 november 2019 

eerste uur

01 -  Deep Purple - When A Blond Man Cries - 7.30

02 -  The Blazing Aces -Let's go Jumpin - 3.22

03 -  Then Sharp - Rich Man - 4.02

04 -  Blues For Breakfast - Love Me Like a Man - 3.52

05 -  Thin Lizzy - Black Rose - 7.06

06 -  Walter Trout - Welcome To The Human Race - 5.56

07 -  Beth Hart & Joe Bonamassa - I'd Rather Go Blind - 8.05

08 -  Vitesse - Whole Lot Of Travellin - 5.14

tweede uur

01 -  Deep Purple - When A Blond Man Cries - 7.30

02 -  The Blazing Aces -Let's go Jumpin - 3.22

03 -  Then Sharp - Rich Man - 4.02

04 -  Blues For Breakfast - Love Me Like a Man - 3.52

05 -  Thin Lizzy - Black Rose - 7.06

06 -  Walter Trout - Welcome To The Human Race - 5.56

07 -  Beth Hart & Joe Bonamassa - I'd Rather Go Blind - 8.05

08 -  Vitesse - Whole Lot Of Travellin - 5.14

 

 


Speellijst 24 oktober 2019

Luisteraars het is leuk dat u op donderdag  weer aan het toestel zit, Want het is ook op deze donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock. Achter de knoppen staat dan Cock van Peppen en de presetatie is van Ruud Bazuin en we zijn dan weer bij jullie met twee uurtjes Blues en rock met vandaag.  Atomic Rooster,  Walter Trout, Marillion  en nog veel meer. en in het tweede uur een special van Jason Isbell.

Speellijst 24 oktober 2019

eerste uur

01 -   The Blazing Aces - Allways Wanna Be Your Man - 4.11

02 -  Atomic Rooster - Breakthrough Take - 6.49

03 -  Atomic Rooster - I can't take no more - 12.49

04 -  Blues For Breakfast - Black Velvet - 4.46

05 -  Bad Company - Feel Like Makin' Love - 6.36

06 -  Walter Trout - A matter Of Te Heart - 5.42

07 -  Jefferson Airplane - Somebody to Love - 6.07

tweede uur

01 -  Kings Of Leon - Mary - 3.22

02 -  Jason Isbell -  Dress Blues - 5.59

03 -  Jason Isbell -  Goddamn Lonely Love - 5.26

04 -  Jason Isbell -  DankoManuel - 9.32

05 -  Jason Isbell with Todd Snider, Jerry Jeff Walker, Amanda Shires - Mr. Bojangles - 8.02

06 -  Marilion - Real To Real - 7.32

07 -  Chris Beard - All Night Long - 6.21

Voor de live mini special gaan  we deze donderdag naar Jason Isbell. Jason Isbell is een Amerikaanse singer/songwriter. Hij maakte tussen 2001 en 2007 deel uit van de Amerikaanse southern-rockband Drive-by Truckers. Daarna brak de americana-artiest solo door. Zijn vaste begeleidingsband is The 400 Unit. In 2016 won Isbell onder meer twee Grammy Awards voor zijn album Something more than Free. Hij tourde onder meer met Ryan Adams. Isbell is getrouwd met singer/songwriter en violiste Amanda Shires. Sindsdien gaat zijn solocarrière hem voor de wind. Hij is wereldwijd één van de bekendste Americana artiesten en heeft maar liefst vier Grammy Awards op zijn naam staan. Inmiddels heeft hij in totaal zes albums uitgebracht. Deze week worden 2 albums van Jason Isbell, “Jason Isbell And The 400 Unit” (2009) en “Here We Rest” (2011) geremixed en geremastered door de met een Grammy onderscheiden producer Dave Cobb, opnieuw uitgebracht. Op deze albums staan een aantal van Jason’s meest populaire songs zoals “Alabama Pines”, “Codeine”, “Cigarettes And Wine”, “The Blue” en “Tour Of Duty”. Het hartverwarmende verhaal van Jason Isbell, één van de bekendste Americanamuzikanten van de laatste jaren, mag best nog een keer worden verteld. Als lid van het bijna legendarische southern rockcollectief Drive-By Truckers zoop en snoof de zanger zichzelf bijna dood. Hij verliet de band en zijn maten – waaronder beste vriendin Amanda Shires – lieten Isbell opnemen in een afkickkliniek. Hij werd beter, trouwde met zijn reddende engel en schreef een emotionele plaat over de heftige periode die hij erop had zitten. Southeastern is een regelrechte countryklassieker. Vandaag, vier jaar later, gaat het nog steeds goed met Isbell. Hij is inmiddels vader, bracht met Something More Than Free nóg een mooi soloalbum uit en trekt nu wereldwijd volle zalen met The 400 Unit, zijn oude band van vóór Drive-By Truckers.en uit zijn concerten nu 4 nummers in deze special.

Dress Blues

Goddamn Lonely Love

DankoManuel

En als laatste samen met Todd Snider with  Jerry Jeff Walker, Amanda Shires in een heel mooie uitvoeirng van  Mr. Bojangles


Speellijst 17 oktober 2019

Luisteraars het is leuk dat u donderdag vanavond weer aan het toestel of de computer zit, en naar ons luistert. Want het is op deze donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock. Achter de knoppen staat Cock van Peppen en mijn naam is Ruud Bazuin en we zijn weer bij jullie met twee uurtjes Blues en rock. met muziek van Olie Brown, Jonny Lang, Joe Bonamassa en nog veel meer. En in het tweede uur een special van Walter Trout.

Speellijst 17 oktober 2019

eerste uur

01 -  12 Bar Blues Band - You Gona Need My Help Sommeday - 9.00

02 -  Jimmy Reed  - You Don't Have to Go - 3.05

03 -  Olie Brown - Evil Soul - 4.28

04 -  Olie Brown - Take A Look Back - 3.09

05 -  Jonny Lang  - Darker side - 6.18

06 -  Joe Bonamassa - I Can't Be Satisfied - 4.43

07 -  Joe Bonamassa -  Still Water - 4.32

08 -  Ken Hensley - Lady In Black - 11.31

tweede uur

01 -  Van Halen - Panama - 3.31

02 -  Walter Trout - Got A Broken Heart - 7.22

03 -  Walter Trout - The Reason I'm Gone - 10.18

04 -  Walter Trout - Cry if you want to - 4.42

05 -  Walter Trout - Blues for my Baby - 8.14

06 -  Van Halen  - Why Can't This Be Love - 3.45

07 -  Deep Purple - Perfect Strangers - 10.54

In de live mini special vandaag Walter Trout. Walter Trout heeft er al een loopbaan opzitten wanneer hij begin jaren negentig onder zijn eigen naam doorbreekt. De bluesman uit New Jersey  heeft dan al een verleden in Canned Heat, John Mayall’s Bluesbreakers en in de begeleidingsbands van John Lee Hooker, Joe Tex en Big Mama Thornton. Met zijn onafscheiderlijke Fender Strat spelen Trout en zijn band gierende gitaarblues in de tradities van Freddie King en John Mayall. Het levert hem vooralin Europa een trouwe schare fans op. De term ‘overlever’ uit zijn laatste albumtitel is meer dan zomaar een kreet!  Nog maar enkele jaren geleden was Walter Trout doodziek door leverfalen. Even leek het alsof hij zich bij Rory Gallagher zou voegen als te jong overleden blues gigant met leverproblemen. Doordat fans geld bij elkaar brachten kon hij een transplantatie financieren. Op dit nieuwe werk laat Trout zien dat alle ellende achter hem ligt. Het nieuwste album heet dus Survivor Blues. Om dit coveralbum samen te stellen koos de zanger voor de wat obscuurdere liedjes, geen geijkte krakers maar de parels uit het werk van zijn eigen favorieten artiesten. Op zijn officiële website beschrijft hij qua geluid terug te willen grijpen op zijn tijd als bandlid van  John Lee Hooker en Canned Heat. Een reflectie op zijn oude samenwerkingen die als een versmelting van verleden en heden een mooi album oplevert. De doordrammende blues met een vleugje soul swingt vanaf het eerste moment, het levens is een feest en dat mag worden gevierd. Geen blues van ellende en berouw maar de getuigenis van een man die weet hoe verkeerd alles had kunnen aflopen. Dus 2019 begint hiermee muzikaal op een hoog niveau. Een artiest die na dergelijke ellende  nog steeds zoveel kracht en plezier in muziek kan leggen, dat is een gigant.  En in deze mini special vandaag achter elkaar:

Got A Broken Heart

The Reason I'm Gone

Cry if you want to

En Blues for my Baby


Speellijst 10 oktober 2019

 

Luisteraars op donderdag 10 oktober word op vele verzoek de uitzending van 22 augustus herhaald. In deze blues en rock was alle aandacht besteed aan Woodstock. Woodstock (voluit Woodstock Music & Art Fair) was een muziekfestival dat van 15 tot en met 18 augustus 1969 gehouden werd in de Amerikaanse plaats Bethel, op een weiland (240 ha) van de melkveehouder Max Yasgur. Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk. Het festival werd Woodstock genoemd naar de gelijknamige plaats op een kleine 70 km afstand die bekend stond als centrum van de toenmalige hippiecultuur. Het festival had als motto "3 Days of Peace & Music" (Nederlandse vertaling: 'drie dagen van vrede en muziek'). Het geldt als een van de belangrijkste en bekendste evenementen in de geschiedenis van de Amerikaanse hippiecultuur en popmuziek. Rolling Stone noemde het evenement in zijn '50 Moments That Changed the History of Rock and Roll'. Hoewel aanvankelijk 200.000 mensen werden verwacht, lag het uiteindelijke bezoekersaantal ruim boven de 400.000, van wie de meesten geen entreegeld hadden betaald. Hierdoor was het festival eerst niet winstgevend voor de organisatoren, maar dankzij de platenverkoop en inkomsten van de film werd het dat uiteindelijk toch nog. Ondanks het gebruik van alcohol en drugs was er weinig misdaad en geweld op het festival. Er waren echter te weinig voorzieningen getroffen voor het onverwacht grote aantal bezoekers, waardoor de autoriteiten uiteindelijk besloten de noodtoestand over het festivalterrein uit te roepen. Er vielen drie doden: één gerelateerd aan insuline, één doordat een man in slaap was gevallen en door een tractor werd overreden en een andere festivalganger stierf aan een gesprongen blindedarm. Daarnaast werden er op het festival twee baby's geboren en hadden vier vrouwen een miskraam. In 2017 werd de grond tot historisch erfgoed verklaard. Het werd opgenomen in het National register of Historic Places. En op deze donderdag onze kijk op Woodstock afgewisseld met onze muziek keuze.

eerste uur

01 -  Steven Stills, Jimmi Hebdrix en Buddy Milies - Woodstock - 5.19

02 -  Jimi Hendrix - Star Spangled Banner - 3.40

03 -  The Butterfield bluesband - Everinting's Gonne By Alright - 9.29

04 -  Crosby Stills Nash & Young - Wooden Ships - 5.28

05 -  Joe Cocker - Let's Go Get Stoned - 6.59

06 -  Jefferson Airplane - Volunteers - 3.45

07 -  Jefferson Airplane - Somenbody To Love - 4.29

08 -  Joe Cocker - With A Little Help From My Friends - 10.14

tweede uur

01 -  Max Yasgur Speaks - 3.12

02 -  Janis Joplin - Summertime - 5.05

03 -  Janis Joplin - Kozmic Blues - 4.56

04 -  Creederence Cleaerwater Revival - Bad Moon Rising - 2.13

05 -  Creederence Cleaerwater Revival - I Put A Spell On You - 4.14

06 -  Arlo Guthrie - Coming Into Los Angeles - 2.50

07 -  John B. Sebastian -  I Had A Dream - 2.53

08 -  Ritchie Havens -  Freedom - 5.12

09 -  Melanie - Beautiful People - 4.04

10 - Crosby Stills Nash - Marrakesh Express - 2.44

11-   Ten Years After - I'm Going Home - 9.30


Speellijst 03 oktober 2019

Goedenavond, luisteraars leuk dat u naar ons gaat luisteren, het is op donderdag avond even na zeven uur dus tijd voor blues en rock met Ruud en Cock.  Er is weer met veel plezier heerlijke muziek uitgekozen door het team van blues en rock. met in het tweede uur deze keer een mini special van Dickey Betts

Speellijst 03 oktober 2019

eerste uur

01 -  Baer Traa - Stone Cold Woman - 3.58

02 -  Tony Tucker - Waiting For The Night To Turn Blue - 6.06

03 -  Tony Tucker - Down The Road Of Blues - 8.11

04 -  Black Mountain - Space To Bakersfield - 11.48

05 -  Powerplay - Sea Of Love - 4.10

06 -  Powerplay - Lazy Day's Of Summer - 4.55

07 -  Etta James - I'd Rather Go Blind - 6.57

08 -  Partner - Running Around - 3.06

09 -  Partner - Wish I Was Black - 4.30

tweede uur

01 -  Jack and the Weatherman - You And Me - 3.06

02 -  Dickey Betts - Bougainvillea - 7.14

03 -  Dickey Betts - Hot Lanta - 5.15

04 -  Dickey Betts - Duane's Tune - 6.45

05 -  Dickey Betts - Ramblin' Man - 6.11

06 -  The Jeff Healey Band - Full Circle - 3.54

07 -  The Jeff Healey Band - Hell To Pay - 3.40

08 -  Boz Scaggs & Duane Allman -  Loan Me A Dime - 12.44

 

In de live mini special op deze donderdag Dickey Betts. Laten we wel wezen: Dickey Betts is een levende legende, die net in het rechter rijtje staat van Rolling Stone Magazines “100 Greatest guitarists of All Time”. Niet alleen virtuositeit door menigeen nog weleens door de war gehaald met veel noten kunnen spelen brengt een gitarist in dit rijtje, maar vooral ook het hebben van een eigen onderscheidende sound, het anders interpreteren van de aanwending van het instrument. In geval van Dickey Betts zou zijn notering een gevolg zijn van de combinatie van een kenmerkende eigen sound (expliciet zijn melodische benadering in de door The Allman Brothers gecreëerde samensmelting van de genres blues, jazz, soul, rock en country – ten onrechte nog weleens Southern rock genoemd), en het leveren van een wezenlijke bijdrage (expliciet: Dickey heeft gewoon 1/6 aandeel in een aller-tijden-rock-top-10-live-album, ‘Live at Fillmore East’ van The Allman Brothers Band. En ook al had de man 4 jaar geleden al besloten van zijn welverdiend pensioen te gaan genieten, waardoor de gitaar minder vaak is beetgepakt dan in de 60 jaar daarvoor, toch is zijn eerste lick kenmerkend: na drie noten weet je dat je naar niemand anders luistert dan Dickey Betts. Dickey is gewoon 75 jaar oud nu, op zich al een hele prestatie als je de roemruchte jaren van The Allman Brothers Band  in oogschouw neemt!  Wat verder opvalt is dat de bezetting drie gitaristen kent – waar het repertoire uitgaat van twee gitaren en dual leads. De bezetting bestaat verder keyboards, bas en de dubbele drums waar we oudgediende Frankie Lombardi achter een van de kits aantreffen. Uiteraard speelt zoon Duane Betts tweede gitaar, en doet Devon Allman een nummertje mee als gast. Je had erbij moeten zijn, zeggen ze dan. Want Dickey Betts zien spelen op 75jarige leeftijd, dat moet gewoon een happening zijn.  En daarom in deze mini special nu uit dit concert :

Bougainvillea

Hot Lanta

Duane’s Tune

Ramblin' Man

 

 

 


Speellijst 26 september 2019

Luisteraars het is leuk dat u donderdag  weer aan het toestel zit, Want het is ook op deze donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock. Achter de knoppen staat dan Cock van Peppen en de presetatie is van Ruud Bazuin en we zijn dan weer bij jullie met twee uurtjes Blues en rock met vandaag.  Anna Rune, Tielman Brothers en andere oude hits of song van eigen bodem en in het tweede uur een special van de Matthew Curry Band.

eerste uur

01 -  Van Kooten En De Bie -Dat Is De Blues - 3.10

02 -  Anna Rune - Somnambulist - 4.47

03 -  Anna Rune -  The Edge - 2.56

04 -  Tielman Brothers - Rock Little Baby Of Mine - 1.54

05 -  Brainbox - Down Man - 2.25

06 -  Axel Rudi Pell - The Temple Of The King - 8.07

07 -  Rolling Stones - You Got Me Rocking - 3.35

08 -  Rolling Stones - Out Of Tears - 5.27

09 -  Bob Dylan & Mark Knopfler - Knockin On Heavens Door - 4.06

10 -  Mark Knopfler - Brothers in Arms - 7.25

11 -  Catapult - Let Your Hair Hang Down - 2.35

tweede uur

01 -  Solution - Divergence - 5.43

02 -  Matthew Curry Band -  Blinded By the Darkness ( If I Don't Got You ) - 7.06

03 -  Matthew Curry Band -  Down The Line Limelight Eventplex - 6.09

04 -  Matthew Curry Band -  Wild Mountain Honey  - 8.44

05 -  Anouk - Nobody's Wife - 4.48

06 -  Kane - Shot Of A Gun - 3.58

07 -  Janiva Magness and Ronnie Earl - Little By Little - Bull Run - 8.45

 

In de live mini special vandaag de Matthew Curry band. Er zal enkel wenkbrauw gefrons voorkomen bij hen die weten dat Matthew Curry slechts achttien lentes telt. En dan nog in de zin van: hoe is het mogelijk dat iemand op die leeftijd met dergelijk volwassen album op de proppen komt. De muziek en de zang zou je eerder situeren bij iemand die al meerdere watertjes heeft doorzwommen. Bovendien worden de teksten op een dergelijk geloofwaardige manier gebracht dat de bewondering voor de tiener hierin de studio alleen maar toegenomen is. We waren al enthousiast over zijn debuutalbum   “If I Don’t Got You” en het is niet minder over opvolger  “Electric Religion”. Tien nummers, zelfgeschreven samen met zijn bandleden en wat afwijkend van zijn eersteling. Wat meer naar Bluesrock neigend misschien maar je kan evenzeer stellen dat hij zijn muzikale horizonten wat meer verkend heeft. Zijn talent worden volgens onze oren nog meer in de schijnwerpers geplaatst met deze release. De stuwende ritmesectie met Greg Neville op drums en Jeff Paxton op bas vormen de stevige basis van zowel Curry’s als Nelson’s indrukwekkend gesoleer. Dit tweede en absoluut aan te raden album is opgedragen aan de vader van Matthew Curry die op veel te jonge leeftijd is heengegaan. Deze Matthew Curry is een naam om te onthouden. En als je hem nog niet ontdekt heb kan je met deze mini spoecial je schade inhalen en vind je het leuk haal meteen de bij de albums ook maar in huis. en in deze mini special vandaag voor onze luisterraars:

Blinded By the Darkness ( If I Don't Got You )

Down The Line Limelight Eventplex

En  Wild Mountain Honey .

 

 

 

 


Speellijst 19 september 2019

Goedenavond, luisteraars leuk als  u luistert deze week, Het is dan op donderdag avond even na zeven uur weer tijd voor 2 uur blues en rock met Ruud en Cock.  Er is weer met veel plezier heerlijke muziek uitgekozen door het team van blues en rock. Met deze avond aandacht voor  Double Trouble, Deborah Coleman, Nightwish en nog veel meer. En in het tweede uur een live mini special van Bryan Lee.

Speellijst 19 september 2019

eerste uur

01 -  Rolling Stones - Start Me Up - 2.43

02 -  Double Trouble - There's no one like you - 5.00

03 -  Deborah Coleman - Livin' On Love - 3.49

04 -  Deborah Coleman - Happy When You're Unhappy - 4.31

05 -  Floor Jansen - Que Se Siente - 4.11

06 -  Nightwish - Ghost Love Score - 10.22

07 -  Steely Dan - Reelin In the Years - 4.35

08 -  The Killdares Whiskey In The Jar - 6.50

09 -  Thin Lizzy - Whiskey In The Jar - 3.45

tweede uur

01 -  Stereophonics - Have A Nice Day - 3.15

02 -  Bryan Lee - Aint Nobodys Business - 7.20

03 -  Bryan Lee - Don't Take My Blindness For Weakness''&''Blues On My Mind - 13.04

04 -  Bryan Lee -  I'll Play the Blues for You - 9.05

05 -  Janse Bagge Bend – Sollicitere - 3.14

06 -  Jo Harman - Ain't No Love - 6.10

07 -  Jo Harman  - Sideways - 8.44

 

In de live mini special vandaag muziek van.  Bryan Lee De Braille Blues Daddy, zoals we Bryan Lee ook wel kennen komt op 16 maart 1943 te Two Rivers, Wisconsin ter wereld. Op zijn achtste verliest hij het zicht uit zijn ogen maar dat is nooit een belemmering geweest voor zijn ontwikkeling als blues muzikant. Begin jaren zestig komt hij in aanraking met de muziek van Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Hubert Sumlin en Freddie King en schakelt Bryan Lee over naar Chicago Blues georiënteerd repertoire. Het lukt hem zelfs om in de tachtiger jaren als voorprogramma van zijn held Muddy Waters te mogen fungeren en wanneer Muddy hem laat weten “Bryan, stay with this, one day you will be a living legend”, weet hij dat hij op de goede weg is. Ondertussen heeft Bryan zich definitief in New Orleans gevestigd, de stad waarop hij eind jaren zeventig verliefd werd en waar hij zich thuis voelt. Hij vindt in de Old Absinthe House in de French Quarter voor ruim veertien jaar een vast podium, waar hij vijf dagen in de week kan optreden. Van Quint Davis, producer van het New Orleans Jazz and Heritage Festival, waarop Bryan zesentwintig jaar zijn opwachting maakt krijgt hij de bijnaam ‘New Orleans Blues Institution’. Ondertussen is hij ruim dertien albums verder, werd genomineerd voor een Grammy Award voor zijn bijdrage aan het ‘Live! In Chicago’ album van Kenny Wayne Sheperd and Friends en won in 2010 een BMA award voor Best Rock Blues Album. Nu ligt daar ‘Sanctuary’, een album waaraan zeven jaar geleden de basis is gelegd. De nacht voor een festival optreden dat in een kerk in het Noorse Spitbergen zal plaatsvinden, hoort Bryan Lee een compleet muzikaal arrangement voor een gebed in zijn droom. De volgende dag staat het al op de setlijst en tevens besluit Bryan de song meteen in Noorwegen in de studio vast te leggen. Een ontmoeting met producer Steve Hamilton, die spontaan zijn studio en vakkennis beschikbaar stelt maakt het mogelijk dit project verder vorm te geven. Bryan Lee voelt de intense behoefte om zijn geloof en dankbaarheid voor zijn talent en zijn carrière verder uit te dragen.  De muziek staat altijd als een huis zoals we gewoon zijn van deze zeer ervaren blues muzikant.  Enkele hoogtepunten uit Lee’s carrière zijn in 2005 het optreden tijdens de ‘BB King’s 80th Birthday’ en zijn gastoptreden in 2007 in de documentaire van Kenny Wayne Shepherd, “Blues From The Backroads, 10 Days Out”. Tijdens de opnamen, die zes weken duurden, kon Lee kennis maken met andere legendes als Pinetop Perkins, Hubert Summlin, Eddie Kirkland, Willie “Big Eye” Smith, Buddy Flett e.a. In 2010 werd Bryan Lee genomineerd voor een Grammy Award voor zijn werk op “Live! In Chicago” met Kenny Wayne Shepherd & Friends; waarmee ze ook een ‘BMA for Best Rock Blues Album’ winnen. In 2012 treedt Bryan Lee op tijdens het ‘26th New Orleans Jazz & Heritage Festival’.  En van Bryan Lee nu in deze special:

Aint Nobodys Business

Don't Take My Blindness For Weakness''&''Blues On My Mind

En als laatste  I'll Play the Blues for You.


Speellijst 12 september 2019

 

Luisteraars het is leuk dat u donderdag vanavond weer aan het toestel zit, en naar ons luisterd. Want het is op donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock. Achter de knoppen staat Cock van Peppen en mijn naam is Ruud Bazuin en we zijn weer bij jullie met twee uurtjes Blues en rock. Met deze donderdag muziek van Amy Winehouse, La Blusa, Gary Moore & Albert King en vele andere en een live mini special van The Cream.

Speellijst 12 september 2019

eerste uur

01 -  Elvis Presley - I Forget To Remember To Forget - 2.27

02 -  Elvis Presley - Trying To get To You - 2.30

03 -  Amy Winehouse - Stronger Than Me - 3.41

04 -  Amy Winehouse -  I love you more than you'll ever know - 4.51

05 -  Vanila Fudge - Where Is Happenis - 6.58

06 -  Carolyn Wonderland and Bonnie Raitt - Ain't Nobody's Fault But Mine - 4.30

07 -  La Blusa - I'm In Love - 4.04

08 -  La Blusa - Change Has Gonna Come - 6.02

09 -  Gary Moore W Albert King - Stormy Monday - 10.01

tweede uur

01 -  Aynsley Lister - Wat's It all Aboud - 6.52

02 -  The Cream - Spoonfull - 7.31

03 -  The Cream - Politician - 5.11

04 -  The Cream - Sunshine Of Youre Love - 8.49

05 -  Aynsley Lister - With  Tonight - 9.36

06 -  Boston - A Man Ill Never Be - 6.31

07 -  Boston -  Don't Be Afraid - 3.44

 

De Engelse rockband Cream werd in 1966 gevormd op initiatief van drummer Ginger Baker. De band zou de standaard zetten voor rockbands die bestonden uit een drummer, een bassist en een gitarist, zogenaamde powertrio's. Baker kende bassist Jack Bruce uit bands als de Graham Bond Organisation en de band van Alexis Korner. Bruce had enige tijd met Eric Clapton gespeeld in John Mayall's Bluesbreakers. De beslissing om met elkaar een band te beginnen werd genomen na een jamsessie bij Baker thuis. Naar eigen zeggen vond ieder bandlid de andere twee leden de beste muzikanten die hij kende, bovendien waren ze niet tevreden over de bands waarin ze tot dan speelden. Voor Eric Clapton gold dat hij graag een goede bluesgitarist, als Buddy Guy, in een bluesband wilde zijn en daarvoor een goede ritmesectie zocht. Deze ambitie moest hij weldra bijstellen, omdat Jack Bruce en Ginger Baker sterke persoonlijkheden bleken te zijn en muzikaal zeer veel in de melk te brokkelen hadden. Het drietal koos de naam 'Cream' omdat ze, als ze dan toch een supergroep gingen oprichten, niet bescheiden hoefden te doen over hun pretenties: ze vonden zichzelf het neusje van de zalm, oftewel the Cream of the crop. Eric bleef de belangrijkste muzikant, ook al zou de band zonder de composities van Jack Bruce wellicht niet die superstatus hebben veroverd. Het geluid van de band ontwikkelde zich snel. De gitaar van Clapton had al de scherpte die hij had ontwikkeld bij John Mayall's Bluesbreakers, maar zou zich verder ontwikkelen mede door de technologie. Er kwamen steeds zwaardere gitaarversterkers. Daarbij komt dat het podiumgeluid wel hard moest zijn, zeker als opgetreden moest worden in grotere ruimtes. Er bestonden nog geen P.A.-systemen, die het zaalgeluid voor hun rekening konden nemen. Ook de persoonlijkheden van de drie muzikanten zelf zorgden ervoor dat er steeds luider werd gespeeld. In een trio is het aandeel van elk van de drie muzikanten even belangrijk. Jack Bruce experimenteerde met het geluid van een type basgitaar. Toch bleef er controle over het geluid. De band besloot in 1968 uit elkaar te gaan. Clapton had daar op aangedrongen nadat hij een recensie had gelezen in het muziekblad Rolling Stone. De band werd daarin sterk bekritiseerd. Clapton trok zich de kritiek erg aan en zou later zeggen dat hij vond dat de band stil had gestaan in zijn ontwikkeling. Na een afscheidstournee door de VS traden ze nog eenmaal op in eigen land. Het afscheidsconcert in de Royal Albert Hall heeft een legendarische reputatie. Toen de band uit elkaar ging, was Clapton 23 jaar oud, Bruce 25 en Baker 29. Eric Clapton en Ginger Baker vormden na Cream samen met Steve Winwood en Rick Grech de band Blind Faith. Op 2, 3, 5 en 6 mei 2005 kwam Cream bij elkaar op een reünieconcert in de Royal Albert Hall in Londen. Jack Bruce overleed op 25 oktober 2014 op 71-jarige leeftijd. En de mini special bevat muziek van het reünieconcert in de Royal Albert en wel:

Spoonfull

Politician

Sunshine Of Youre Love

 


Speellijst 05 september 2019

Luisteraars het is voor ons heel  leuk als u op domderdag vanavond weer aan het toestel zit, Want het is op donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock.  Met donderdag  muziek van Ana Popovic, Journey, Greyhound  en nog veel meer.  En in het tweede uur een special van  met Nick Cave and the Bad Seeds.

Speellijst 05 september 2019 

eerste uur

01 -  Blues For Breakfast – Guilty - 4.43

02 -  Alannah Myles  - Black Velvet   - 6.32

03 -  Live - Brothers Unaware - 4.41

04 -  Ana Popovic - Can't You See What You're Doing To Me - 3.54

05 -  Ana Popovic - Wrong Woman - 4.33

06 -  Journey - Sand Her My Love - 3.54

07 -  Journey - Why Can't This Night Go On Forever - 3.43

08 -  Journey - I'll Be Alright Without You - 5.00

09 -  Gov't Mule  - I'd Rather Go Blind (Etta James Cover) - 10.01

tweede uur

01 -  Eddie Cochran - C'mon Everybody - 1.52

02 -  Eddie Cochran - Summertime Blues - 1.54

03 -  Nick Cave and the Bad Seeds - Easy Money - 6.57

04 -  Nick Cave and the Bad Seeds - Red Right Hand - 6.05

05 -  Nick Cave and the Bad Seeds - Into My Arms - 4.11

06 -  Nick Cave and the Bad Seeds - Jubilee Street - 7.02

07 -  Greyhound - The Right To Walk Away - 4.24

08 -  Greyhound - Dark Eyed Cajum Woman - 4.35

09 -  Pink Floyd - Eclipse - 1.59

10 -  Pink Floyd – Money - 8.56

 

De live mini special gaat donderdag over Nick Cave and the Bad Seeds. Nick Cave  Singer/songwriter die met zijn band (The Bad Seeds) sinds 1984 actief is. Nick Cave scoort eind 1995, samen met Kylie Minogue, een Top 10-hit met 'Where The Wild Roses Grow'. In 2003 verschijnt Nocturama. Nick Cave wordt 22 september 1957in Australië geboren. Zijn debuutalbum verschijnt in 1984: From Her To Eternity. In de jaren '80 en begin jaren '90 brengt hij met zijn Bad Seeds nog negen studio-albums uit voor hij doorbreekt bij het grote publiek.  Eind 1995 haalt Nick Cave voor het eerst de Nederlandse hitlijsten. Het van Murder Ballads (1996) afkomstige 'Where The Wild Roses Grow' (met Kylie Minogue) levert hem een Top 10-hit op. 'Henry Lee', een duet met PJ Harvey wordt geen hit, maar het album vol murder ballads verkoopt goed.  The Boatman's Call verschijnt in 1997 en wordt voorafgegaan door de single 'Into My Arms'. Na twee succesalbums is het in 1998 tijd voor een verzamelaar: The Best Of Nick Cave & The Bad Seeds.  No More Shall We Part ziet het daglicht in 2001. 'As I Sat Sadly By Her Side' verschijnt op single. Twee jaar later is het tijd voor Nocturama. Een jaar na het uitbrengen van Abattoir blues / The Lyre of Orpheus (2005) zijn Nick Cave And The Bad Seeds headliner op Lowlands. Naast zijn muzikale uitspattingen, vertrouwd Cave zijn gedachten en verhalen ook toe aan het papier. Zijn boek The Death Of Bunny Munro verschijnt in 2009 en Cave schrijft een bijbehorende soundtrack voor zijn boek. Meer dan Dertig jaar Nick Cave and The Bad Seeds, dat is een goede aanleiding voor een verzamelbox.  Niet voor niets verschijnt de compilatie Lovely Creatures, een gloednieuwe 'best of' die de eerste dertig jaren (1984-2014) van Nick Cave and The Bad Seeds samenvat. En in deze mini special nu “  

Easy Money

Red Right Hand

Into My Arms

En als laatste Jubilee Street.

 


Speellijst 29 augustus 2019

Goedenavond, luisteraars het is leuk dat u donderdag  weer aan het toestel zit, Want het is ook op deze donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock. Achter de knoppen staat dan Cock van Peppen en de presetatie is van Ruud Bazuin en we zijn dan weer bij jullie met twee uurtjes Blues en rock met vandaag.  Jonny Lang & The Double Trouble, Jimi Hendrix, Roy Buchanan, Bon Jovi en natuurlijk nog vele andere En verder een live mini special met  donderdag aandacht voor Aynsley Lister

Speellijst 29 augustus 2019

eerste uur

01 -  Walter Trout - A Matter Of The Heart - 5.42

02 -  Jonny Lang & The Double Trouble - There´s No One Like You - 5.17

03 -  The Bluesband - Lonely Avenua - 3.35

04 -  Livin' Blues - Skyline - 5.00

05 -  Jimi Hendrix -   Georgia blues - 7.56

06 -  Kings Of Leon – Supersoaker - 3.44

07 -  Kings Of Leon – Temple - 4.07

08 -  Roy Buchanan - I'm A Ram I'm Evil - 6.43

09 -  Roy Buchanan - Lonely Days, Lonely Nights - 5.12

tweede uur

01 -  Bon Jovi - All About Lovin You - 3.46

02 -  Aynsley Lister - Everything I Have To Give - 7.22

03 -  Aynsley Lister - Need Her So Bad - 7.00

04 -  Aynsley Lister - Running Out On Me

05 -  Kane - Rain Down On Me - 4.55

06 -  Kane - Dead End - 5.34

07 -  Meat Loaf and Patti Russo - Paradise By The Dashboard Light - 11.15

 

In de live mini special vandaag Aynsley Lister.  Wanneer men oudere albumrecensies of concertverslagen van Aynsley Lister in het Rocktimesarchief doorleest, komt men veel lof voor hem tegen. Kritische opmerkingen al helemaal niet. Zo gezien heeft Aynsley het in het verleden allemaal goed gedaan. In de loop der tijd heeft hij veel verschillende muzikanten in zijn band gehad, maar steeds is het hem gelukt, die zo te kiezen, dat ze zijn blues perfect kunnen ondersteunen. Lang heeft hij bij RUF Records gezeten en daar zijn cd’s uitgebracht maar de laatste twee albums ‘Home’ en ‘Eyes Wide Open’ werden op zijn eigen label Straight Talking Records uitgebracht. Aynsley heeft inmiddels zijn weg in de blues gevonden. Door met muzikale kwaliteiten te overtuigen en daardoor meer fans te krijgen is een manier om succes te hebben, maar de blues met eigen ideeën en op eigen wijze te spelen is een andere. Door die eigen stijl is hij een soort trendsetter geworden. De covers die hij gebruikt, zoals Purple Rain (Prince), Take Me To The River (Al Green), Hush (Deep Purple) of songs van Jimi Hendrix, krijgen door zijn unieke stijl een eigen geluid. Of zacht of hard, of snel of langzaam, of met toewijding en overgave, individuele klasse en muzikaliteit Aynsley Lister bewijst tot de top van dit genre te behoren.  En in deze special nu :

Everything I Have To Give

Need Her So Bad

Running Out On Me

 


Speellijst 22 augustus 2019

 

Luisteraars als u op Donderdag aan uw  toestel of achter je computer zit is het even na zeven uur is het tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock. En in deze blues en rock aandacht  Woodstock. Woodstock (voluit Woodstock Music & Art Fair) was een muziekfestival dat van 15 tot en met 18 augustus 1969 gehouden werd in de Amerikaanse plaats Bethel, op een weiland (240 ha) van de melkveehouder Max Yasgur. Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk. Het festival werd Woodstock genoemd naar de gelijknamige plaats op een kleine 70 km afstand die bekend stond als centrum van de toenmalige hippiecultuur. Het festival had als motto "3 Days of Peace & Music" (Nederlandse vertaling: 'drie dagen van vrede en muziek'). Het geldt als een van de belangrijkste en bekendste evenementen in de geschiedenis van de Amerikaanse hippiecultuur en popmuziek. Rolling Stone noemde het evenement in zijn '50 Moments That Changed the History of Rock and Roll'. Hoewel aanvankelijk 200.000 mensen werden verwacht, lag het uiteindelijke bezoekersaantal ruim boven de 400.000, van wie de meesten geen entreegeld hadden betaald. Hierdoor was het festival eerst niet winstgevend voor de organisatoren, maar dankzij de platenverkoop en inkomsten van de film werd het dat uiteindelijk toch nog. Ondanks het gebruik van alcohol en drugs was er weinig misdaad en geweld op het festival. Er waren echter te weinig voorzieningen getroffen voor het onverwacht grote aantal bezoekers, waardoor de autoriteiten uiteindelijk besloten de noodtoestand over het festivalterrein uit te roepen. Er vielen drie doden: één gerelateerd aan insuline, één doordat een man in slaap was gevallen en door een tractor werd overreden en een andere festivalganger stierf aan een gesprongen blindedarm. Daarnaast werden er op het festival twee baby's geboren en hadden vier vrouwen een miskraam. In 2017 werd de grond tot historisch erfgoed verklaard. Het werd opgenomen in het National register of Historic Places. En op deze donderdag onze kijk op Woodstock afgewisseld met onze muziek keuze.

 

eerste uur

01 -  Steven Stills, Jimmi Hebdrix en Buddy Milies - Woodstock - 5.19

02 -  Jimi Hendrix - Star Spangled Banner - 3.40

03 -  The Butterfield bluesband - Everinting's Gonne By Alright - 9.29

04 -  Crosby Stills Nash & Young - Wooden Ships - 5.28

05 -  Joe Cocker - Let's Go Get Stoned - 6.59

06 -  Jefferson Airplane - Volunteers - 3.45

07 -  Jefferson Airplane - Somenbody To Love - 4.29

08 -  Joe Cocker - With A Little Help From My Friends - 10.14

tweede uur

01 -  Max Yasgur Speaks - 3.12

02 -  Janis Joplin - Summertime - 5.05

03 -  Janis Joplin - Kozmic Blues - 4.56

04 -  Creederence Cleaerwater Revival - Bad Moon Rising - 2.13

05 -  Creederence Cleaerwater Revival - I Put A Spell On You - 4.14

06 -  Arlo Guthrie - Coming Into Los Angeles - 2.50

07 -  John B. Sebastian -  I Had A Dream - 2.53

08 -  Ritchie Havens -  Freedom - 5.12

09 -  Melanie - Beautiful People - 4.04

10 - Crosby Stills Nash - Marrakesh Express - 2.44

11-   Ten Years After - I'm Going Home - 9.30

 

 


Speellijst 15 augustus 2019

Goedenavond, luisteraars leuk dat u luistert deze week, Het is dan op donderdag avond even na zeven uur weer tijd voor 2 uur blues en rock met Ruud en Cock.  Er is weer met veel plezier heerlijke muziek uitgekozen door het team van blues en rock. met in het tweede uur deze keer een mini special van  Bryan Adams

Speellijst 15 augustus 2019

eerste uur

01 -  Kings Of Leon - Coming Back Again - 3.24

02 -  Hanne Boel - Standing On The Edge Of Love - 4.09

03 -  Hanne Boel - Can’t Run From Yourself - 3.47

04 -  Jeff Healey Band - Hoochie Coochie Men - 5.14

05 -  Otis Rush And Eric Clapton - All Your Lovin' [Miss Loving]. - 7.54

06 -  Whitesnake - Is It Love - 4.43

07 -  Great White - The Angel Song  - 4.51

08 -  The Allman Brothers Band - One Way Out - 12.21

tweede uur

01 -  The Doors - Riders On The Storm - 7.48

02 -  Bryan Adams - it's Only Love - 3.22

03 -  Bryan Adams - Cuts Like a Knife - 5.26

04 -  Bryan Adams - Heaven - 4.14

05 -  Bryan Adams – Sommebody - 4.36

06 -  Bryan Adams - Summer of 69  - 6.57

07 -  Charles & Eddie - Would I Lie To You - 4.39

08 -  Lian Ray - Mateo - 3.50

09 -  John Lee Hooker, Carlos Santana and Etta James - Blues Boogie Jam - 7.23

 

We  gaan we deze week op verzoek van ondergetekende (Ruud Bazuin) naar Brian Adams. Bryan Adams is een Canadese rockzanger die in 1985 zijn eerste hit in Nederland scoort met 'Run To You'. De klassieker 'Summer Of '69 behoort ook tot zijn oeuvre. In 1991 voert '(Everything I Do) I Do It For You' de hitlijsten van verschillende landen aan: het nummer is de meest succesvolle single van de jaren '90! Bryan Adams doet zijn eerste muzikale ervaringen op in de groep Sweeney Todd, waarmee hij eind jaren '70 twee platen maakt. In 1980 brengt Adams zijn eerste solo-album uit, maar zijn carrière neemt pas echt een vlucht met het verschijnen van het album Reckless (1984) waarvan er wereldwijd maar liefst 7 miljoen worden verkocht. 'Run To You' en 'Summer Of 69' zijn afkomstig van dit album. Daarnaast schrijft hij ook nummers voor artiesten als Kiss, Joe Cocker en Tina Turner. In 1985 staat hij in het voorprogramma van haar Europese tournee. Zijn grootste succes behaalt hij tot nu toe in 1991 met de soundtrack voor de film Robin Hood, Prince Of Thieves. 'I do it for you' haalt in veertien landen de eerste plaats. In Nederland blijft hij daar maar liefst elf weken staan.  Naast soundtracks zijn ook duetten over het algemeen succesvol. Zo zingt hij in 1985 'It's Only Love' met Tina Turner, in 1994 de sountrack 'All for Love' met Sting en Rod Stewart voor Three Musketeers en Barbra Streisand brengt met hem 'I Finally Found Someone' uit. Ook de soundtrack single voor de 1995 film Don Juan DeMarco, 'Have You Ever Really Loved a Woman?' is populair. Samen met ex-Spice Girl Mel C, ook wel bekend als Sporty-Spice, brengt hij in 1998 het nummer 'When You're Gone' uit. De Brabantse zangeres Do neemt 2001 met de Duitse DJ Sammy een trancecover op van Brian's 'Heaven', uit 1985 en scoort daarmee begin 2002 een wereldhit. Ook haar 'sobere' versie van 'Heaven' wordt een succes. In 2002 verschijnt Spirit: Stallion Of The Cimarron. Het is de soundtrack van een Disney-film waar Bryan Adams nummers voor heeft gezongen en geschreven. Room Service is het dan nieuwe album van Adams en verschijnt in september 2004. Daarna verschijnen ook de albums Anthology (2005), 11 (2008) en Bare Bones (2010). Het album Get Up komt in 2015 uit en daarom gaat hij op tour.  Zijn veertiende studioalbum, getiteld Shine a light, verscheen in 2019. En van hem nu live in deze mini specal:

it's Only Love

Cuts Like a Knife

Heaven

Sommebody

En Summer of 69


Speellijst 08 augustus 2019

Luisteraars het is voor ons heel  leuk als u op domderdag vanavond weer aan het toestel zit, Want het is op donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock.  Met donderdag weer eens wat aandacht voor nederlands talig en verder nog muziek van  Rolling Stones ,  Eric Clapton And The Yarbirds, Steve Miller Band en nog veel meer.  En in het tweede uur een special van De Kik Speel Boudewijn De Groot.

Speellijst 08 augustus 2019 

eerste uur

01 -  Davina Michelle -Duurt Te Lang - 9.15

02 -  Eric Clapton And The Yarbirds – Louise - 3.30

03 -  Eric Clapton And The Yarbirds - For Youre Love - 2.28

04 -  Steve Miller Band - Rock’N Me - 5.10

05 -  Steve Miller Band  - The Joker - 5.58

06 -  Het Goede Doel - Eenvoud - 3.10

07 -  Het Goede Doel - De Plaat Sloeg Af En Het Gesprek Viel Stil - 6.07

08 -  The Doors - You're Lost Little Girl - 3.00

09 -  Powerplay - If I Lose You - 3.43

10 -  The Rolling Stones - As Tears Go By - 4.22

tweede uur

01 -  The Rolling Stones - Love In Vain - 6.36

02 -  De Kik Speel Boudewijn De Groot - Voor De Overlevenden - 3.20

03 -  De Kik Speel Boudewijn De Groot - Ballade Van De Vriendinnen Van Eén Nacht - 3.19

04 -  De Kik Speel Boudewijn De Groot - Cinderella - 4.55

05 -  De Kik Speel Boudewijn De Groot - Naast Jou - 3.42

06 -  De Kik Speel Boudewijn De Groot -  Testament - 3.45

07 -  De Kik Speel Boudewijn De Groot - Beneden Alle Peil - 3.19

08 -  De Kik Speel Boudewijn De Groot - met Elly Nieman  - Prikkebeen - 6.00

09 -  Joe Bonnamasa - Bird On A Wire - 5.15

10 -  Joe Bonnamasa & Beth hard - Soul on Fire - 4.55

 

Voor de live mini special gaan we deze week naar de Kik. The Kik heeft een innige band met Boudewijn de Groot. In Haarlem kreeg de zanger het eerste exemplaar uitgereikt van de vinylversie van het nieuwe album van de groep. Ooit was hier de grammofoonplatenfabriek van de Europese tak van Sony gevestigd en rolden er alleen al van Michael Jacksons Thriller 35 miljoen exemplaren van de persen. Onder de naam Record Industry bedient dezelfde Haarlemse fabriek tegenwoordig met succes de nichemarkt die vinyl is geworden. Voor even is Dave von Raven, zanger van The Kik, fabrieksmedewerker. Met handschoenen aan verricht hij de laatste stap in het productieproces van de vinylversie van het nieuwe album van de groep: het sealen van de dubbelelpee in plastic. Het is een livealbum, opgenomen tijdens de huidige tournee van The Kik, waarin de groep – met orkest – de songs uitvoert van de in de jaren zestig verschenen elpees Voor de overlevenden en Picknick van Boudewijn de Groot. Aan wie anders dan De Groot zelf zou Von Raven het eerste exemplaar kunnen uitreiken? Toch een beetje onder de indruk van het moment geeft de voorman van The Kik, op het hoofd een bril die prins Bernard junior vast wel eens van hem zou willen lenen, de plaat aan de Haarlemse zanger. De twee hebben een innige band, vertelt sixtiesfanaat Von Raven iets later: “Toen in 2012 het debuutalbum van The Kik verscheen, heb ik een exemplaar gestuurd naar Boudewijn, mijn grote idool. Ik kreeg een lange mail terug, waarin hij elk nummer besprak. Ik heb er veel aan gehad, omdat hij niet alleen zei wat hij goed vond, maar ook wat hem minder beviel.” Ook het idee de songs van Voor de overlevenden en Picknick live uit te voeren, legde hij voor aan De Groot. “Ik zag er weinig in,” zegt deze glimlachend. “Het waren echte orkestplaten, alleen ik met mijn gitaar, dat werkte niet. Bert Paige schreef indertijd prachtig arrangementen voor mijn songs, maar niemand wist waar die waren gebleven. Ik heb veel later met het Metropole Orkest nog wel eens geprobeerd dat oude werk te spelen, maar dat klonk nergens naar.” Maar de The Kik vond in arrangeur Reyer Zwart de perfecte man om de muziek van toen te reconstrueren. En Boudewijn de Groot vindt het schitterend. Bij een van de concerten waarbij opnames voor het livealbum werden gemaakt, zat hij in de zaal. Dat moet een bijzondere ervaring zijn geweest. “Inderdaad. Ik zing mijn oude repertoire zelf niet meer, heb er een beetje een houding over van: het zal wel. Ik was jong en naïef, het kwam er gewoon uit. Maar bij het concert van The Kik werd ik zo meegesleept dat ik luisterde alsof het niet mijn, maar hun songs waren. Toen dacht ik toch wel: verdomme, dit is goed zeg. Het klinkt zweverig, maar voor mij krijgen die oude songs in de uitvoering van The Kik echt nieuw leven.” En in deze special dus The Kik speelt Boudewijn de Groot.  En dat staat dit jaar nog in de theaters. En van deze theater show nu:

Voor De Overlevenden

Ballade Van De Vriendinnen Van Eén Nacht

Cinderella

Naast Jou

Testament

Beneden Alle Peil

En met Elly Nieman  - Prikkebeen


Speellijst 01 augustus 2019

Goedenavond, luisteraars leuk dat u naar ons gaat luisteren, het is op donderdag avond even na zeven uur dus tijd voor blues en rock met Ruud en Cock.  Er is weer met veel plezier heerlijke muziek uitgekozen door het team van blues en rock. met in het tweede uur deze keer een mini special van Gary Moore met een Wild Frontier Special.

Speellijst 01 augustus 2019

eerste uur

01 -  Crowded House - When You Come - 4.40

02 -  Kid Rock Ft Billy Gibbons - If I Were President - 7.52

03 -  Journey - Chain Of Love - 6.04

04 -  Mick Taylor - I Wonder Why - 9.48

05 -  Mick Taylor - Ill Play the Blues For You - 6.33

06 -  Blue Öyster Cult - E.T.I. - 3.43

07 -  Blue Öyster Cult - Morning Final - 4.14

08 -  J.J. Kaleido - Kiss & Ride - 3.04

tweede uur

01 -  The Black Crowes - She Talks to Angels - 6.19

02 -  Gary Moore - The Loner - 5.52

03 -  Gary Moore - Strangers In The Darkness - 4.37

04 -  Gary Moore - Thunder Rising - 5.40

05 -  Gary Moore - Crying In The Shadows - 5.53

06 -  Richie Sambora - When a blind man cries - 5.53

07 -  Lance Lopez - Tell The Truth - 4.54

08 -  The Healers - I Put A Spell On You - 8.26

Voor de mini special gaan we naar Gary Moore en het album Wild Frontier. Als Gary Moore fan kocht ik mijn eerste LP in 1980 en ken ik Gary Moore vooral uit zijn heavy metal periode, de periode van ‘Wild Frontiers’, ‘Over The Hills And Far Away’. Later Kreeg Gary Moore grote bekendheid met hits als Oh Pretty WomanEmty RoomsStill Got The Blues. Dus toen deze box set uitkwam voor mij de uitgelezen mogelijkheid om bekend te raken met de blues van Gary Moore. Eind jaren tachtig zegde hij de heavy metal vaarwel om zich te storten in de blues, zijn oude liefde. Hij deed dat met verve, het bracht hem successen en het moet gezegd, zijn zang paste ook beter bij de blues. Die zang was niet zijn sterkste kant, maar zijn gitaarspel des te meer. Vele blues gitaristen heeft hij beïnvloed met zijn furieuze manier van spelen.  Wild Frontier is de zesde solo studio-album van de Ierse gitarist Gary Moore , uitgebracht in 1987. Zijn eerste studioalbum na een reis terug naar zijn geboorteland Belfast , Noord-Ierland in 1985, het album bevat een aantal liedjes over Ierland en zelfs de muziek zelf is doordrenkt in de Keltische wortels. Het album is gewijd aan de nagedachtenis van goede vriend van Moore en voormalig Thin Lizzy bandlid Phil Lynott , die op 4 januari 1986 stierf, met de woorden "Voor Philip" op de achterklep. Wild Frontier bevat de hit single "Over the Hills and Far Away", die nummer 20 in de VK bereikte. Het is het  beste album dat Moore in de jaren tachtig uitbracht is wellicht Wild Frontier uit 1987, opgedragen aan de overleden Thin Lizzy-frontman Phil Lynott. Deze lp leverde hem zelfs een hit op in Engeland met Over The Hills And Far Away (geen Led Zeppelin-cover). De hardrockparel stond in twee uitvoeringen op de cd-versie van Wild Frontier, waarvan één in de 12” singleversie van ruim zeven minuten. En van dit album nu in de special de volgende nummers:                  

The Loner 

 Strangers In The Darkness                 

Thunder Rising              

En als laatste Crying In The Shadows             

Pagina 1 van 13