Menu


Speellijst 17 oktober 2019

Luisteraars het is leuk dat u donderdag vanavond weer aan het toestel of de computer zit, en naar ons luistert. Want het is op deze donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock. Achter de knoppen staat Cock van Peppen en mijn naam is Ruud Bazuin en we zijn weer bij jullie met twee uurtjes Blues en rock. met muziek van Olie Brown, Jonny Lang, Joe Bonamassa en nog veel meer. En in het tweede uur een special van Walter Trout.

Speellijst 17 oktober 2019

eerste uur

01 -  12 Bar Blues Band - You Gona Need My Help Sommeday - 9.00

02 -  Jimmy Reed  - You Don't Have to Go - 3.05

03 -  Olie Brown - Evil Soul - 4.28

04 -  Olie Brown - Take A Look Back - 3.09

05 -  Jonny Lang  - Darker side - 6.18

06 -  Joe Bonamassa - I Can't Be Satisfied - 4.43

07 -  Joe Bonamassa -  Still Water - 4.32

08 -  Ken Hensley - Lady In Black - 11.31

tweede uur

01 -  Van Halen - Panama - 3.31

02 -  Walter Trout - Got A Broken Heart - 7.22

03 -  Walter Trout - The Reason I'm Gone - 10.18

04 -  Walter Trout - Cry if you want to - 4.42

05 -  Walter Trout - Blues for my Baby - 8.14

06 -  Van Halen  - Why Can't This Be Love - 3.45

07 -  Deep Purple - Perfect Strangers - 10.54

In de live mini special vandaag Walter Trout. Walter Trout heeft er al een loopbaan opzitten wanneer hij begin jaren negentig onder zijn eigen naam doorbreekt. De bluesman uit New Jersey  heeft dan al een verleden in Canned Heat, John Mayall’s Bluesbreakers en in de begeleidingsbands van John Lee Hooker, Joe Tex en Big Mama Thornton. Met zijn onafscheiderlijke Fender Strat spelen Trout en zijn band gierende gitaarblues in de tradities van Freddie King en John Mayall. Het levert hem vooralin Europa een trouwe schare fans op. De term ‘overlever’ uit zijn laatste albumtitel is meer dan zomaar een kreet!  Nog maar enkele jaren geleden was Walter Trout doodziek door leverfalen. Even leek het alsof hij zich bij Rory Gallagher zou voegen als te jong overleden blues gigant met leverproblemen. Doordat fans geld bij elkaar brachten kon hij een transplantatie financieren. Op dit nieuwe werk laat Trout zien dat alle ellende achter hem ligt. Het nieuwste album heet dus Survivor Blues. Om dit coveralbum samen te stellen koos de zanger voor de wat obscuurdere liedjes, geen geijkte krakers maar de parels uit het werk van zijn eigen favorieten artiesten. Op zijn officiële website beschrijft hij qua geluid terug te willen grijpen op zijn tijd als bandlid van  John Lee Hooker en Canned Heat. Een reflectie op zijn oude samenwerkingen die als een versmelting van verleden en heden een mooi album oplevert. De doordrammende blues met een vleugje soul swingt vanaf het eerste moment, het levens is een feest en dat mag worden gevierd. Geen blues van ellende en berouw maar de getuigenis van een man die weet hoe verkeerd alles had kunnen aflopen. Dus 2019 begint hiermee muzikaal op een hoog niveau. Een artiest die na dergelijke ellende  nog steeds zoveel kracht en plezier in muziek kan leggen, dat is een gigant.  En in deze mini special vandaag achter elkaar:

Got A Broken Heart

The Reason I'm Gone

Cry if you want to

En Blues for my Baby


Speellijst 10 oktober 2019

 

Luisteraars op donderdag 10 oktober word op vele verzoek de uitzending van 22 augustus herhaald. In deze blues en rock was alle aandacht besteed aan Woodstock. Woodstock (voluit Woodstock Music & Art Fair) was een muziekfestival dat van 15 tot en met 18 augustus 1969 gehouden werd in de Amerikaanse plaats Bethel, op een weiland (240 ha) van de melkveehouder Max Yasgur. Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk. Het festival werd Woodstock genoemd naar de gelijknamige plaats op een kleine 70 km afstand die bekend stond als centrum van de toenmalige hippiecultuur. Het festival had als motto "3 Days of Peace & Music" (Nederlandse vertaling: 'drie dagen van vrede en muziek'). Het geldt als een van de belangrijkste en bekendste evenementen in de geschiedenis van de Amerikaanse hippiecultuur en popmuziek. Rolling Stone noemde het evenement in zijn '50 Moments That Changed the History of Rock and Roll'. Hoewel aanvankelijk 200.000 mensen werden verwacht, lag het uiteindelijke bezoekersaantal ruim boven de 400.000, van wie de meesten geen entreegeld hadden betaald. Hierdoor was het festival eerst niet winstgevend voor de organisatoren, maar dankzij de platenverkoop en inkomsten van de film werd het dat uiteindelijk toch nog. Ondanks het gebruik van alcohol en drugs was er weinig misdaad en geweld op het festival. Er waren echter te weinig voorzieningen getroffen voor het onverwacht grote aantal bezoekers, waardoor de autoriteiten uiteindelijk besloten de noodtoestand over het festivalterrein uit te roepen. Er vielen drie doden: één gerelateerd aan insuline, één doordat een man in slaap was gevallen en door een tractor werd overreden en een andere festivalganger stierf aan een gesprongen blindedarm. Daarnaast werden er op het festival twee baby's geboren en hadden vier vrouwen een miskraam. In 2017 werd de grond tot historisch erfgoed verklaard. Het werd opgenomen in het National register of Historic Places. En op deze donderdag onze kijk op Woodstock afgewisseld met onze muziek keuze.

eerste uur

01 -  Steven Stills, Jimmi Hebdrix en Buddy Milies - Woodstock - 5.19

02 -  Jimi Hendrix - Star Spangled Banner - 3.40

03 -  The Butterfield bluesband - Everinting's Gonne By Alright - 9.29

04 -  Crosby Stills Nash & Young - Wooden Ships - 5.28

05 -  Joe Cocker - Let's Go Get Stoned - 6.59

06 -  Jefferson Airplane - Volunteers - 3.45

07 -  Jefferson Airplane - Somenbody To Love - 4.29

08 -  Joe Cocker - With A Little Help From My Friends - 10.14

tweede uur

01 -  Max Yasgur Speaks - 3.12

02 -  Janis Joplin - Summertime - 5.05

03 -  Janis Joplin - Kozmic Blues - 4.56

04 -  Creederence Cleaerwater Revival - Bad Moon Rising - 2.13

05 -  Creederence Cleaerwater Revival - I Put A Spell On You - 4.14

06 -  Arlo Guthrie - Coming Into Los Angeles - 2.50

07 -  John B. Sebastian -  I Had A Dream - 2.53

08 -  Ritchie Havens -  Freedom - 5.12

09 -  Melanie - Beautiful People - 4.04

10 - Crosby Stills Nash - Marrakesh Express - 2.44

11-   Ten Years After - I'm Going Home - 9.30


Speellijst 03 oktober 2019

Goedenavond, luisteraars leuk dat u naar ons gaat luisteren, het is op donderdag avond even na zeven uur dus tijd voor blues en rock met Ruud en Cock.  Er is weer met veel plezier heerlijke muziek uitgekozen door het team van blues en rock. met in het tweede uur deze keer een mini special van Dickey Betts

Speellijst 03 oktober 2019

eerste uur

01 -  Baer Traa - Stone Cold Woman - 3.58

02 -  Tony Tucker - Waiting For The Night To Turn Blue - 6.06

03 -  Tony Tucker - Down The Road Of Blues - 8.11

04 -  Black Mountain - Space To Bakersfield - 11.48

05 -  Powerplay - Sea Of Love - 4.10

06 -  Powerplay - Lazy Day's Of Summer - 4.55

07 -  Etta James - I'd Rather Go Blind - 6.57

08 -  Partner - Running Around - 3.06

09 -  Partner - Wish I Was Black - 4.30

tweede uur

01 -  Jack and the Weatherman - You And Me - 3.06

02 -  Dickey Betts - Bougainvillea - 7.14

03 -  Dickey Betts - Hot Lanta - 5.15

04 -  Dickey Betts - Duane's Tune - 6.45

05 -  Dickey Betts - Ramblin' Man - 6.11

06 -  The Jeff Healey Band - Full Circle - 3.54

07 -  The Jeff Healey Band - Hell To Pay - 3.40

08 -  Boz Scaggs & Duane Allman -  Loan Me A Dime - 12.44

 

In de live mini special op deze donderdag Dickey Betts. Laten we wel wezen: Dickey Betts is een levende legende, die net in het rechter rijtje staat van Rolling Stone Magazines “100 Greatest guitarists of All Time”. Niet alleen virtuositeit door menigeen nog weleens door de war gehaald met veel noten kunnen spelen brengt een gitarist in dit rijtje, maar vooral ook het hebben van een eigen onderscheidende sound, het anders interpreteren van de aanwending van het instrument. In geval van Dickey Betts zou zijn notering een gevolg zijn van de combinatie van een kenmerkende eigen sound (expliciet zijn melodische benadering in de door The Allman Brothers gecreëerde samensmelting van de genres blues, jazz, soul, rock en country – ten onrechte nog weleens Southern rock genoemd), en het leveren van een wezenlijke bijdrage (expliciet: Dickey heeft gewoon 1/6 aandeel in een aller-tijden-rock-top-10-live-album, ‘Live at Fillmore East’ van The Allman Brothers Band. En ook al had de man 4 jaar geleden al besloten van zijn welverdiend pensioen te gaan genieten, waardoor de gitaar minder vaak is beetgepakt dan in de 60 jaar daarvoor, toch is zijn eerste lick kenmerkend: na drie noten weet je dat je naar niemand anders luistert dan Dickey Betts. Dickey is gewoon 75 jaar oud nu, op zich al een hele prestatie als je de roemruchte jaren van The Allman Brothers Band  in oogschouw neemt!  Wat verder opvalt is dat de bezetting drie gitaristen kent – waar het repertoire uitgaat van twee gitaren en dual leads. De bezetting bestaat verder keyboards, bas en de dubbele drums waar we oudgediende Frankie Lombardi achter een van de kits aantreffen. Uiteraard speelt zoon Duane Betts tweede gitaar, en doet Devon Allman een nummertje mee als gast. Je had erbij moeten zijn, zeggen ze dan. Want Dickey Betts zien spelen op 75jarige leeftijd, dat moet gewoon een happening zijn.  En daarom in deze mini special nu uit dit concert :

Bougainvillea

Hot Lanta

Duane’s Tune

Ramblin' Man

 

 

 


Speellijst 26 september 2019

Luisteraars het is leuk dat u donderdag  weer aan het toestel zit, Want het is ook op deze donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock. Achter de knoppen staat dan Cock van Peppen en de presetatie is van Ruud Bazuin en we zijn dan weer bij jullie met twee uurtjes Blues en rock met vandaag.  Anna Rune, Tielman Brothers en andere oude hits of song van eigen bodem en in het tweede uur een special van de Matthew Curry Band.

eerste uur

01 -  Van Kooten En De Bie -Dat Is De Blues - 3.10

02 -  Anna Rune - Somnambulist - 4.47

03 -  Anna Rune -  The Edge - 2.56

04 -  Tielman Brothers - Rock Little Baby Of Mine - 1.54

05 -  Brainbox - Down Man - 2.25

06 -  Axel Rudi Pell - The Temple Of The King - 8.07

07 -  Rolling Stones - You Got Me Rocking - 3.35

08 -  Rolling Stones - Out Of Tears - 5.27

09 -  Bob Dylan & Mark Knopfler - Knockin On Heavens Door - 4.06

10 -  Mark Knopfler - Brothers in Arms - 7.25

11 -  Catapult - Let Your Hair Hang Down - 2.35

tweede uur

01 -  Solution - Divergence - 5.43

02 -  Matthew Curry Band -  Blinded By the Darkness ( If I Don't Got You ) - 7.06

03 -  Matthew Curry Band -  Down The Line Limelight Eventplex - 6.09

04 -  Matthew Curry Band -  Wild Mountain Honey  - 8.44

05 -  Anouk - Nobody's Wife - 4.48

06 -  Kane - Shot Of A Gun - 3.58

07 -  Janiva Magness and Ronnie Earl - Little By Little - Bull Run - 8.45

 

In de live mini special vandaag de Matthew Curry band. Er zal enkel wenkbrauw gefrons voorkomen bij hen die weten dat Matthew Curry slechts achttien lentes telt. En dan nog in de zin van: hoe is het mogelijk dat iemand op die leeftijd met dergelijk volwassen album op de proppen komt. De muziek en de zang zou je eerder situeren bij iemand die al meerdere watertjes heeft doorzwommen. Bovendien worden de teksten op een dergelijk geloofwaardige manier gebracht dat de bewondering voor de tiener hierin de studio alleen maar toegenomen is. We waren al enthousiast over zijn debuutalbum   “If I Don’t Got You” en het is niet minder over opvolger  “Electric Religion”. Tien nummers, zelfgeschreven samen met zijn bandleden en wat afwijkend van zijn eersteling. Wat meer naar Bluesrock neigend misschien maar je kan evenzeer stellen dat hij zijn muzikale horizonten wat meer verkend heeft. Zijn talent worden volgens onze oren nog meer in de schijnwerpers geplaatst met deze release. De stuwende ritmesectie met Greg Neville op drums en Jeff Paxton op bas vormen de stevige basis van zowel Curry’s als Nelson’s indrukwekkend gesoleer. Dit tweede en absoluut aan te raden album is opgedragen aan de vader van Matthew Curry die op veel te jonge leeftijd is heengegaan. Deze Matthew Curry is een naam om te onthouden. En als je hem nog niet ontdekt heb kan je met deze mini spoecial je schade inhalen en vind je het leuk haal meteen de bij de albums ook maar in huis. en in deze mini special vandaag voor onze luisterraars:

Blinded By the Darkness ( If I Don't Got You )

Down The Line Limelight Eventplex

En  Wild Mountain Honey .

 

 

 

 


Speellijst 19 september 2019

Goedenavond, luisteraars leuk als  u luistert deze week, Het is dan op donderdag avond even na zeven uur weer tijd voor 2 uur blues en rock met Ruud en Cock.  Er is weer met veel plezier heerlijke muziek uitgekozen door het team van blues en rock. Met deze avond aandacht voor  Double Trouble, Deborah Coleman, Nightwish en nog veel meer. En in het tweede uur een live mini special van Bryan Lee.

Speellijst 19 september 2019

eerste uur

01 -  Rolling Stones - Start Me Up - 2.43

02 -  Double Trouble - There's no one like you - 5.00

03 -  Deborah Coleman - Livin' On Love - 3.49

04 -  Deborah Coleman - Happy When You're Unhappy - 4.31

05 -  Floor Jansen - Que Se Siente - 4.11

06 -  Nightwish - Ghost Love Score - 10.22

07 -  Steely Dan - Reelin In the Years - 4.35

08 -  The Killdares Whiskey In The Jar - 6.50

09 -  Thin Lizzy - Whiskey In The Jar - 3.45

tweede uur

01 -  Stereophonics - Have A Nice Day - 3.15

02 -  Bryan Lee - Aint Nobodys Business - 7.20

03 -  Bryan Lee - Don't Take My Blindness For Weakness''&''Blues On My Mind - 13.04

04 -  Bryan Lee -  I'll Play the Blues for You - 9.05

05 -  Janse Bagge Bend – Sollicitere - 3.14

06 -  Jo Harman - Ain't No Love - 6.10

07 -  Jo Harman  - Sideways - 8.44

 

In de live mini special vandaag muziek van.  Bryan Lee De Braille Blues Daddy, zoals we Bryan Lee ook wel kennen komt op 16 maart 1943 te Two Rivers, Wisconsin ter wereld. Op zijn achtste verliest hij het zicht uit zijn ogen maar dat is nooit een belemmering geweest voor zijn ontwikkeling als blues muzikant. Begin jaren zestig komt hij in aanraking met de muziek van Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Hubert Sumlin en Freddie King en schakelt Bryan Lee over naar Chicago Blues georiënteerd repertoire. Het lukt hem zelfs om in de tachtiger jaren als voorprogramma van zijn held Muddy Waters te mogen fungeren en wanneer Muddy hem laat weten “Bryan, stay with this, one day you will be a living legend”, weet hij dat hij op de goede weg is. Ondertussen heeft Bryan zich definitief in New Orleans gevestigd, de stad waarop hij eind jaren zeventig verliefd werd en waar hij zich thuis voelt. Hij vindt in de Old Absinthe House in de French Quarter voor ruim veertien jaar een vast podium, waar hij vijf dagen in de week kan optreden. Van Quint Davis, producer van het New Orleans Jazz and Heritage Festival, waarop Bryan zesentwintig jaar zijn opwachting maakt krijgt hij de bijnaam ‘New Orleans Blues Institution’. Ondertussen is hij ruim dertien albums verder, werd genomineerd voor een Grammy Award voor zijn bijdrage aan het ‘Live! In Chicago’ album van Kenny Wayne Sheperd and Friends en won in 2010 een BMA award voor Best Rock Blues Album. Nu ligt daar ‘Sanctuary’, een album waaraan zeven jaar geleden de basis is gelegd. De nacht voor een festival optreden dat in een kerk in het Noorse Spitbergen zal plaatsvinden, hoort Bryan Lee een compleet muzikaal arrangement voor een gebed in zijn droom. De volgende dag staat het al op de setlijst en tevens besluit Bryan de song meteen in Noorwegen in de studio vast te leggen. Een ontmoeting met producer Steve Hamilton, die spontaan zijn studio en vakkennis beschikbaar stelt maakt het mogelijk dit project verder vorm te geven. Bryan Lee voelt de intense behoefte om zijn geloof en dankbaarheid voor zijn talent en zijn carrière verder uit te dragen.  De muziek staat altijd als een huis zoals we gewoon zijn van deze zeer ervaren blues muzikant.  Enkele hoogtepunten uit Lee’s carrière zijn in 2005 het optreden tijdens de ‘BB King’s 80th Birthday’ en zijn gastoptreden in 2007 in de documentaire van Kenny Wayne Shepherd, “Blues From The Backroads, 10 Days Out”. Tijdens de opnamen, die zes weken duurden, kon Lee kennis maken met andere legendes als Pinetop Perkins, Hubert Summlin, Eddie Kirkland, Willie “Big Eye” Smith, Buddy Flett e.a. In 2010 werd Bryan Lee genomineerd voor een Grammy Award voor zijn werk op “Live! In Chicago” met Kenny Wayne Shepherd & Friends; waarmee ze ook een ‘BMA for Best Rock Blues Album’ winnen. In 2012 treedt Bryan Lee op tijdens het ‘26th New Orleans Jazz & Heritage Festival’.  En van Bryan Lee nu in deze special:

Aint Nobodys Business

Don't Take My Blindness For Weakness''&''Blues On My Mind

En als laatste  I'll Play the Blues for You.


Speellijst 12 september 2019

 

Luisteraars het is leuk dat u donderdag vanavond weer aan het toestel zit, en naar ons luisterd. Want het is op donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock. Achter de knoppen staat Cock van Peppen en mijn naam is Ruud Bazuin en we zijn weer bij jullie met twee uurtjes Blues en rock. Met deze donderdag muziek van Amy Winehouse, La Blusa, Gary Moore & Albert King en vele andere en een live mini special van The Cream.

Speellijst 12 september 2019

eerste uur

01 -  Elvis Presley - I Forget To Remember To Forget - 2.27

02 -  Elvis Presley - Trying To get To You - 2.30

03 -  Amy Winehouse - Stronger Than Me - 3.41

04 -  Amy Winehouse -  I love you more than you'll ever know - 4.51

05 -  Vanila Fudge - Where Is Happenis - 6.58

06 -  Carolyn Wonderland and Bonnie Raitt - Ain't Nobody's Fault But Mine - 4.30

07 -  La Blusa - I'm In Love - 4.04

08 -  La Blusa - Change Has Gonna Come - 6.02

09 -  Gary Moore W Albert King - Stormy Monday - 10.01

tweede uur

01 -  Aynsley Lister - Wat's It all Aboud - 6.52

02 -  The Cream - Spoonfull - 7.31

03 -  The Cream - Politician - 5.11

04 -  The Cream - Sunshine Of Youre Love - 8.49

05 -  Aynsley Lister - With  Tonight - 9.36

06 -  Boston - A Man Ill Never Be - 6.31

07 -  Boston -  Don't Be Afraid - 3.44

 

De Engelse rockband Cream werd in 1966 gevormd op initiatief van drummer Ginger Baker. De band zou de standaard zetten voor rockbands die bestonden uit een drummer, een bassist en een gitarist, zogenaamde powertrio's. Baker kende bassist Jack Bruce uit bands als de Graham Bond Organisation en de band van Alexis Korner. Bruce had enige tijd met Eric Clapton gespeeld in John Mayall's Bluesbreakers. De beslissing om met elkaar een band te beginnen werd genomen na een jamsessie bij Baker thuis. Naar eigen zeggen vond ieder bandlid de andere twee leden de beste muzikanten die hij kende, bovendien waren ze niet tevreden over de bands waarin ze tot dan speelden. Voor Eric Clapton gold dat hij graag een goede bluesgitarist, als Buddy Guy, in een bluesband wilde zijn en daarvoor een goede ritmesectie zocht. Deze ambitie moest hij weldra bijstellen, omdat Jack Bruce en Ginger Baker sterke persoonlijkheden bleken te zijn en muzikaal zeer veel in de melk te brokkelen hadden. Het drietal koos de naam 'Cream' omdat ze, als ze dan toch een supergroep gingen oprichten, niet bescheiden hoefden te doen over hun pretenties: ze vonden zichzelf het neusje van de zalm, oftewel the Cream of the crop. Eric bleef de belangrijkste muzikant, ook al zou de band zonder de composities van Jack Bruce wellicht niet die superstatus hebben veroverd. Het geluid van de band ontwikkelde zich snel. De gitaar van Clapton had al de scherpte die hij had ontwikkeld bij John Mayall's Bluesbreakers, maar zou zich verder ontwikkelen mede door de technologie. Er kwamen steeds zwaardere gitaarversterkers. Daarbij komt dat het podiumgeluid wel hard moest zijn, zeker als opgetreden moest worden in grotere ruimtes. Er bestonden nog geen P.A.-systemen, die het zaalgeluid voor hun rekening konden nemen. Ook de persoonlijkheden van de drie muzikanten zelf zorgden ervoor dat er steeds luider werd gespeeld. In een trio is het aandeel van elk van de drie muzikanten even belangrijk. Jack Bruce experimenteerde met het geluid van een type basgitaar. Toch bleef er controle over het geluid. De band besloot in 1968 uit elkaar te gaan. Clapton had daar op aangedrongen nadat hij een recensie had gelezen in het muziekblad Rolling Stone. De band werd daarin sterk bekritiseerd. Clapton trok zich de kritiek erg aan en zou later zeggen dat hij vond dat de band stil had gestaan in zijn ontwikkeling. Na een afscheidstournee door de VS traden ze nog eenmaal op in eigen land. Het afscheidsconcert in de Royal Albert Hall heeft een legendarische reputatie. Toen de band uit elkaar ging, was Clapton 23 jaar oud, Bruce 25 en Baker 29. Eric Clapton en Ginger Baker vormden na Cream samen met Steve Winwood en Rick Grech de band Blind Faith. Op 2, 3, 5 en 6 mei 2005 kwam Cream bij elkaar op een reünieconcert in de Royal Albert Hall in Londen. Jack Bruce overleed op 25 oktober 2014 op 71-jarige leeftijd. En de mini special bevat muziek van het reünieconcert in de Royal Albert en wel:

Spoonfull

Politician

Sunshine Of Youre Love

 


Speellijst 05 september 2019

Luisteraars het is voor ons heel  leuk als u op domderdag vanavond weer aan het toestel zit, Want het is op donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock.  Met donderdag  muziek van Ana Popovic, Journey, Greyhound  en nog veel meer.  En in het tweede uur een special van  met Nick Cave and the Bad Seeds.

Speellijst 05 september 2019 

eerste uur

01 -  Blues For Breakfast – Guilty - 4.43

02 -  Alannah Myles  - Black Velvet   - 6.32

03 -  Live - Brothers Unaware - 4.41

04 -  Ana Popovic - Can't You See What You're Doing To Me - 3.54

05 -  Ana Popovic - Wrong Woman - 4.33

06 -  Journey - Sand Her My Love - 3.54

07 -  Journey - Why Can't This Night Go On Forever - 3.43

08 -  Journey - I'll Be Alright Without You - 5.00

09 -  Gov't Mule  - I'd Rather Go Blind (Etta James Cover) - 10.01

tweede uur

01 -  Eddie Cochran - C'mon Everybody - 1.52

02 -  Eddie Cochran - Summertime Blues - 1.54

03 -  Nick Cave and the Bad Seeds - Easy Money - 6.57

04 -  Nick Cave and the Bad Seeds - Red Right Hand - 6.05

05 -  Nick Cave and the Bad Seeds - Into My Arms - 4.11

06 -  Nick Cave and the Bad Seeds - Jubilee Street - 7.02

07 -  Greyhound - The Right To Walk Away - 4.24

08 -  Greyhound - Dark Eyed Cajum Woman - 4.35

09 -  Pink Floyd - Eclipse - 1.59

10 -  Pink Floyd – Money - 8.56

 

De live mini special gaat donderdag over Nick Cave and the Bad Seeds. Nick Cave  Singer/songwriter die met zijn band (The Bad Seeds) sinds 1984 actief is. Nick Cave scoort eind 1995, samen met Kylie Minogue, een Top 10-hit met 'Where The Wild Roses Grow'. In 2003 verschijnt Nocturama. Nick Cave wordt 22 september 1957in Australië geboren. Zijn debuutalbum verschijnt in 1984: From Her To Eternity. In de jaren '80 en begin jaren '90 brengt hij met zijn Bad Seeds nog negen studio-albums uit voor hij doorbreekt bij het grote publiek.  Eind 1995 haalt Nick Cave voor het eerst de Nederlandse hitlijsten. Het van Murder Ballads (1996) afkomstige 'Where The Wild Roses Grow' (met Kylie Minogue) levert hem een Top 10-hit op. 'Henry Lee', een duet met PJ Harvey wordt geen hit, maar het album vol murder ballads verkoopt goed.  The Boatman's Call verschijnt in 1997 en wordt voorafgegaan door de single 'Into My Arms'. Na twee succesalbums is het in 1998 tijd voor een verzamelaar: The Best Of Nick Cave & The Bad Seeds.  No More Shall We Part ziet het daglicht in 2001. 'As I Sat Sadly By Her Side' verschijnt op single. Twee jaar later is het tijd voor Nocturama. Een jaar na het uitbrengen van Abattoir blues / The Lyre of Orpheus (2005) zijn Nick Cave And The Bad Seeds headliner op Lowlands. Naast zijn muzikale uitspattingen, vertrouwd Cave zijn gedachten en verhalen ook toe aan het papier. Zijn boek The Death Of Bunny Munro verschijnt in 2009 en Cave schrijft een bijbehorende soundtrack voor zijn boek. Meer dan Dertig jaar Nick Cave and The Bad Seeds, dat is een goede aanleiding voor een verzamelbox.  Niet voor niets verschijnt de compilatie Lovely Creatures, een gloednieuwe 'best of' die de eerste dertig jaren (1984-2014) van Nick Cave and The Bad Seeds samenvat. En in deze mini special nu “  

Easy Money

Red Right Hand

Into My Arms

En als laatste Jubilee Street.

 


Speellijst 29 augustus 2019

Goedenavond, luisteraars het is leuk dat u donderdag  weer aan het toestel zit, Want het is ook op deze donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock. Achter de knoppen staat dan Cock van Peppen en de presetatie is van Ruud Bazuin en we zijn dan weer bij jullie met twee uurtjes Blues en rock met vandaag.  Jonny Lang & The Double Trouble, Jimi Hendrix, Roy Buchanan, Bon Jovi en natuurlijk nog vele andere En verder een live mini special met  donderdag aandacht voor Aynsley Lister

Speellijst 29 augustus 2019

eerste uur

01 -  Walter Trout - A Matter Of The Heart - 5.42

02 -  Jonny Lang & The Double Trouble - There´s No One Like You - 5.17

03 -  The Bluesband - Lonely Avenua - 3.35

04 -  Livin' Blues - Skyline - 5.00

05 -  Jimi Hendrix -   Georgia blues - 7.56

06 -  Kings Of Leon – Supersoaker - 3.44

07 -  Kings Of Leon – Temple - 4.07

08 -  Roy Buchanan - I'm A Ram I'm Evil - 6.43

09 -  Roy Buchanan - Lonely Days, Lonely Nights - 5.12

tweede uur

01 -  Bon Jovi - All About Lovin You - 3.46

02 -  Aynsley Lister - Everything I Have To Give - 7.22

03 -  Aynsley Lister - Need Her So Bad - 7.00

04 -  Aynsley Lister - Running Out On Me

05 -  Kane - Rain Down On Me - 4.55

06 -  Kane - Dead End - 5.34

07 -  Meat Loaf and Patti Russo - Paradise By The Dashboard Light - 11.15

 

In de live mini special vandaag Aynsley Lister.  Wanneer men oudere albumrecensies of concertverslagen van Aynsley Lister in het Rocktimesarchief doorleest, komt men veel lof voor hem tegen. Kritische opmerkingen al helemaal niet. Zo gezien heeft Aynsley het in het verleden allemaal goed gedaan. In de loop der tijd heeft hij veel verschillende muzikanten in zijn band gehad, maar steeds is het hem gelukt, die zo te kiezen, dat ze zijn blues perfect kunnen ondersteunen. Lang heeft hij bij RUF Records gezeten en daar zijn cd’s uitgebracht maar de laatste twee albums ‘Home’ en ‘Eyes Wide Open’ werden op zijn eigen label Straight Talking Records uitgebracht. Aynsley heeft inmiddels zijn weg in de blues gevonden. Door met muzikale kwaliteiten te overtuigen en daardoor meer fans te krijgen is een manier om succes te hebben, maar de blues met eigen ideeën en op eigen wijze te spelen is een andere. Door die eigen stijl is hij een soort trendsetter geworden. De covers die hij gebruikt, zoals Purple Rain (Prince), Take Me To The River (Al Green), Hush (Deep Purple) of songs van Jimi Hendrix, krijgen door zijn unieke stijl een eigen geluid. Of zacht of hard, of snel of langzaam, of met toewijding en overgave, individuele klasse en muzikaliteit Aynsley Lister bewijst tot de top van dit genre te behoren.  En in deze special nu :

Everything I Have To Give

Need Her So Bad

Running Out On Me

 


Speellijst 22 augustus 2019

 

Luisteraars als u op Donderdag aan uw  toestel of achter je computer zit is het even na zeven uur is het tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock. En in deze blues en rock aandacht  Woodstock. Woodstock (voluit Woodstock Music & Art Fair) was een muziekfestival dat van 15 tot en met 18 augustus 1969 gehouden werd in de Amerikaanse plaats Bethel, op een weiland (240 ha) van de melkveehouder Max Yasgur. Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk. Het festival werd Woodstock genoemd naar de gelijknamige plaats op een kleine 70 km afstand die bekend stond als centrum van de toenmalige hippiecultuur. Het festival had als motto "3 Days of Peace & Music" (Nederlandse vertaling: 'drie dagen van vrede en muziek'). Het geldt als een van de belangrijkste en bekendste evenementen in de geschiedenis van de Amerikaanse hippiecultuur en popmuziek. Rolling Stone noemde het evenement in zijn '50 Moments That Changed the History of Rock and Roll'. Hoewel aanvankelijk 200.000 mensen werden verwacht, lag het uiteindelijke bezoekersaantal ruim boven de 400.000, van wie de meesten geen entreegeld hadden betaald. Hierdoor was het festival eerst niet winstgevend voor de organisatoren, maar dankzij de platenverkoop en inkomsten van de film werd het dat uiteindelijk toch nog. Ondanks het gebruik van alcohol en drugs was er weinig misdaad en geweld op het festival. Er waren echter te weinig voorzieningen getroffen voor het onverwacht grote aantal bezoekers, waardoor de autoriteiten uiteindelijk besloten de noodtoestand over het festivalterrein uit te roepen. Er vielen drie doden: één gerelateerd aan insuline, één doordat een man in slaap was gevallen en door een tractor werd overreden en een andere festivalganger stierf aan een gesprongen blindedarm. Daarnaast werden er op het festival twee baby's geboren en hadden vier vrouwen een miskraam. In 2017 werd de grond tot historisch erfgoed verklaard. Het werd opgenomen in het National register of Historic Places. En op deze donderdag onze kijk op Woodstock afgewisseld met onze muziek keuze.

 

eerste uur

01 -  Steven Stills, Jimmi Hebdrix en Buddy Milies - Woodstock - 5.19

02 -  Jimi Hendrix - Star Spangled Banner - 3.40

03 -  The Butterfield bluesband - Everinting's Gonne By Alright - 9.29

04 -  Crosby Stills Nash & Young - Wooden Ships - 5.28

05 -  Joe Cocker - Let's Go Get Stoned - 6.59

06 -  Jefferson Airplane - Volunteers - 3.45

07 -  Jefferson Airplane - Somenbody To Love - 4.29

08 -  Joe Cocker - With A Little Help From My Friends - 10.14

tweede uur

01 -  Max Yasgur Speaks - 3.12

02 -  Janis Joplin - Summertime - 5.05

03 -  Janis Joplin - Kozmic Blues - 4.56

04 -  Creederence Cleaerwater Revival - Bad Moon Rising - 2.13

05 -  Creederence Cleaerwater Revival - I Put A Spell On You - 4.14

06 -  Arlo Guthrie - Coming Into Los Angeles - 2.50

07 -  John B. Sebastian -  I Had A Dream - 2.53

08 -  Ritchie Havens -  Freedom - 5.12

09 -  Melanie - Beautiful People - 4.04

10 - Crosby Stills Nash - Marrakesh Express - 2.44

11-   Ten Years After - I'm Going Home - 9.30

 

 


Speellijst 15 augustus 2019

Goedenavond, luisteraars leuk dat u luistert deze week, Het is dan op donderdag avond even na zeven uur weer tijd voor 2 uur blues en rock met Ruud en Cock.  Er is weer met veel plezier heerlijke muziek uitgekozen door het team van blues en rock. met in het tweede uur deze keer een mini special van  Bryan Adams

Speellijst 15 augustus 2019

eerste uur

01 -  Kings Of Leon - Coming Back Again - 3.24

02 -  Hanne Boel - Standing On The Edge Of Love - 4.09

03 -  Hanne Boel - Can’t Run From Yourself - 3.47

04 -  Jeff Healey Band - Hoochie Coochie Men - 5.14

05 -  Otis Rush And Eric Clapton - All Your Lovin' [Miss Loving]. - 7.54

06 -  Whitesnake - Is It Love - 4.43

07 -  Great White - The Angel Song  - 4.51

08 -  The Allman Brothers Band - One Way Out - 12.21

tweede uur

01 -  The Doors - Riders On The Storm - 7.48

02 -  Bryan Adams - it's Only Love - 3.22

03 -  Bryan Adams - Cuts Like a Knife - 5.26

04 -  Bryan Adams - Heaven - 4.14

05 -  Bryan Adams – Sommebody - 4.36

06 -  Bryan Adams - Summer of 69  - 6.57

07 -  Charles & Eddie - Would I Lie To You - 4.39

08 -  Lian Ray - Mateo - 3.50

09 -  John Lee Hooker, Carlos Santana and Etta James - Blues Boogie Jam - 7.23

 

We  gaan we deze week op verzoek van ondergetekende (Ruud Bazuin) naar Brian Adams. Bryan Adams is een Canadese rockzanger die in 1985 zijn eerste hit in Nederland scoort met 'Run To You'. De klassieker 'Summer Of '69 behoort ook tot zijn oeuvre. In 1991 voert '(Everything I Do) I Do It For You' de hitlijsten van verschillende landen aan: het nummer is de meest succesvolle single van de jaren '90! Bryan Adams doet zijn eerste muzikale ervaringen op in de groep Sweeney Todd, waarmee hij eind jaren '70 twee platen maakt. In 1980 brengt Adams zijn eerste solo-album uit, maar zijn carrière neemt pas echt een vlucht met het verschijnen van het album Reckless (1984) waarvan er wereldwijd maar liefst 7 miljoen worden verkocht. 'Run To You' en 'Summer Of 69' zijn afkomstig van dit album. Daarnaast schrijft hij ook nummers voor artiesten als Kiss, Joe Cocker en Tina Turner. In 1985 staat hij in het voorprogramma van haar Europese tournee. Zijn grootste succes behaalt hij tot nu toe in 1991 met de soundtrack voor de film Robin Hood, Prince Of Thieves. 'I do it for you' haalt in veertien landen de eerste plaats. In Nederland blijft hij daar maar liefst elf weken staan.  Naast soundtracks zijn ook duetten over het algemeen succesvol. Zo zingt hij in 1985 'It's Only Love' met Tina Turner, in 1994 de sountrack 'All for Love' met Sting en Rod Stewart voor Three Musketeers en Barbra Streisand brengt met hem 'I Finally Found Someone' uit. Ook de soundtrack single voor de 1995 film Don Juan DeMarco, 'Have You Ever Really Loved a Woman?' is populair. Samen met ex-Spice Girl Mel C, ook wel bekend als Sporty-Spice, brengt hij in 1998 het nummer 'When You're Gone' uit. De Brabantse zangeres Do neemt 2001 met de Duitse DJ Sammy een trancecover op van Brian's 'Heaven', uit 1985 en scoort daarmee begin 2002 een wereldhit. Ook haar 'sobere' versie van 'Heaven' wordt een succes. In 2002 verschijnt Spirit: Stallion Of The Cimarron. Het is de soundtrack van een Disney-film waar Bryan Adams nummers voor heeft gezongen en geschreven. Room Service is het dan nieuwe album van Adams en verschijnt in september 2004. Daarna verschijnen ook de albums Anthology (2005), 11 (2008) en Bare Bones (2010). Het album Get Up komt in 2015 uit en daarom gaat hij op tour.  Zijn veertiende studioalbum, getiteld Shine a light, verscheen in 2019. En van hem nu live in deze mini specal:

it's Only Love

Cuts Like a Knife

Heaven

Sommebody

En Summer of 69


Speellijst 08 augustus 2019

Luisteraars het is voor ons heel  leuk als u op domderdag vanavond weer aan het toestel zit, Want het is op donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock.  Met donderdag weer eens wat aandacht voor nederlands talig en verder nog muziek van  Rolling Stones ,  Eric Clapton And The Yarbirds, Steve Miller Band en nog veel meer.  En in het tweede uur een special van De Kik Speel Boudewijn De Groot.

Speellijst 08 augustus 2019 

eerste uur

01 -  Davina Michelle -Duurt Te Lang - 9.15

02 -  Eric Clapton And The Yarbirds – Louise - 3.30

03 -  Eric Clapton And The Yarbirds - For Youre Love - 2.28

04 -  Steve Miller Band - Rock’N Me - 5.10

05 -  Steve Miller Band  - The Joker - 5.58

06 -  Het Goede Doel - Eenvoud - 3.10

07 -  Het Goede Doel - De Plaat Sloeg Af En Het Gesprek Viel Stil - 6.07

08 -  The Doors - You're Lost Little Girl - 3.00

09 -  Powerplay - If I Lose You - 3.43

10 -  The Rolling Stones - As Tears Go By - 4.22

tweede uur

01 -  The Rolling Stones - Love In Vain - 6.36

02 -  De Kik Speel Boudewijn De Groot - Voor De Overlevenden - 3.20

03 -  De Kik Speel Boudewijn De Groot - Ballade Van De Vriendinnen Van Eén Nacht - 3.19

04 -  De Kik Speel Boudewijn De Groot - Cinderella - 4.55

05 -  De Kik Speel Boudewijn De Groot - Naast Jou - 3.42

06 -  De Kik Speel Boudewijn De Groot -  Testament - 3.45

07 -  De Kik Speel Boudewijn De Groot - Beneden Alle Peil - 3.19

08 -  De Kik Speel Boudewijn De Groot - met Elly Nieman  - Prikkebeen - 6.00

09 -  Joe Bonnamasa - Bird On A Wire - 5.15

10 -  Joe Bonnamasa & Beth hard - Soul on Fire - 4.55

 

Voor de live mini special gaan we deze week naar de Kik. The Kik heeft een innige band met Boudewijn de Groot. In Haarlem kreeg de zanger het eerste exemplaar uitgereikt van de vinylversie van het nieuwe album van de groep. Ooit was hier de grammofoonplatenfabriek van de Europese tak van Sony gevestigd en rolden er alleen al van Michael Jacksons Thriller 35 miljoen exemplaren van de persen. Onder de naam Record Industry bedient dezelfde Haarlemse fabriek tegenwoordig met succes de nichemarkt die vinyl is geworden. Voor even is Dave von Raven, zanger van The Kik, fabrieksmedewerker. Met handschoenen aan verricht hij de laatste stap in het productieproces van de vinylversie van het nieuwe album van de groep: het sealen van de dubbelelpee in plastic. Het is een livealbum, opgenomen tijdens de huidige tournee van The Kik, waarin de groep – met orkest – de songs uitvoert van de in de jaren zestig verschenen elpees Voor de overlevenden en Picknick van Boudewijn de Groot. Aan wie anders dan De Groot zelf zou Von Raven het eerste exemplaar kunnen uitreiken? Toch een beetje onder de indruk van het moment geeft de voorman van The Kik, op het hoofd een bril die prins Bernard junior vast wel eens van hem zou willen lenen, de plaat aan de Haarlemse zanger. De twee hebben een innige band, vertelt sixtiesfanaat Von Raven iets later: “Toen in 2012 het debuutalbum van The Kik verscheen, heb ik een exemplaar gestuurd naar Boudewijn, mijn grote idool. Ik kreeg een lange mail terug, waarin hij elk nummer besprak. Ik heb er veel aan gehad, omdat hij niet alleen zei wat hij goed vond, maar ook wat hem minder beviel.” Ook het idee de songs van Voor de overlevenden en Picknick live uit te voeren, legde hij voor aan De Groot. “Ik zag er weinig in,” zegt deze glimlachend. “Het waren echte orkestplaten, alleen ik met mijn gitaar, dat werkte niet. Bert Paige schreef indertijd prachtig arrangementen voor mijn songs, maar niemand wist waar die waren gebleven. Ik heb veel later met het Metropole Orkest nog wel eens geprobeerd dat oude werk te spelen, maar dat klonk nergens naar.” Maar de The Kik vond in arrangeur Reyer Zwart de perfecte man om de muziek van toen te reconstrueren. En Boudewijn de Groot vindt het schitterend. Bij een van de concerten waarbij opnames voor het livealbum werden gemaakt, zat hij in de zaal. Dat moet een bijzondere ervaring zijn geweest. “Inderdaad. Ik zing mijn oude repertoire zelf niet meer, heb er een beetje een houding over van: het zal wel. Ik was jong en naïef, het kwam er gewoon uit. Maar bij het concert van The Kik werd ik zo meegesleept dat ik luisterde alsof het niet mijn, maar hun songs waren. Toen dacht ik toch wel: verdomme, dit is goed zeg. Het klinkt zweverig, maar voor mij krijgen die oude songs in de uitvoering van The Kik echt nieuw leven.” En in deze special dus The Kik speelt Boudewijn de Groot.  En dat staat dit jaar nog in de theaters. En van deze theater show nu:

Voor De Overlevenden

Ballade Van De Vriendinnen Van Eén Nacht

Cinderella

Naast Jou

Testament

Beneden Alle Peil

En met Elly Nieman  - Prikkebeen


Speellijst 01 augustus 2019

Goedenavond, luisteraars leuk dat u naar ons gaat luisteren, het is op donderdag avond even na zeven uur dus tijd voor blues en rock met Ruud en Cock.  Er is weer met veel plezier heerlijke muziek uitgekozen door het team van blues en rock. met in het tweede uur deze keer een mini special van Gary Moore met een Wild Frontier Special.

Speellijst 01 augustus 2019

eerste uur

01 -  Crowded House - When You Come - 4.40

02 -  Kid Rock Ft Billy Gibbons - If I Were President - 7.52

03 -  Journey - Chain Of Love - 6.04

04 -  Mick Taylor - I Wonder Why - 9.48

05 -  Mick Taylor - Ill Play the Blues For You - 6.33

06 -  Blue Öyster Cult - E.T.I. - 3.43

07 -  Blue Öyster Cult - Morning Final - 4.14

08 -  J.J. Kaleido - Kiss & Ride - 3.04

tweede uur

01 -  The Black Crowes - She Talks to Angels - 6.19

02 -  Gary Moore - The Loner - 5.52

03 -  Gary Moore - Strangers In The Darkness - 4.37

04 -  Gary Moore - Thunder Rising - 5.40

05 -  Gary Moore - Crying In The Shadows - 5.53

06 -  Richie Sambora - When a blind man cries - 5.53

07 -  Lance Lopez - Tell The Truth - 4.54

08 -  The Healers - I Put A Spell On You - 8.26

Voor de mini special gaan we naar Gary Moore en het album Wild Frontier. Als Gary Moore fan kocht ik mijn eerste LP in 1980 en ken ik Gary Moore vooral uit zijn heavy metal periode, de periode van ‘Wild Frontiers’, ‘Over The Hills And Far Away’. Later Kreeg Gary Moore grote bekendheid met hits als Oh Pretty WomanEmty RoomsStill Got The Blues. Dus toen deze box set uitkwam voor mij de uitgelezen mogelijkheid om bekend te raken met de blues van Gary Moore. Eind jaren tachtig zegde hij de heavy metal vaarwel om zich te storten in de blues, zijn oude liefde. Hij deed dat met verve, het bracht hem successen en het moet gezegd, zijn zang paste ook beter bij de blues. Die zang was niet zijn sterkste kant, maar zijn gitaarspel des te meer. Vele blues gitaristen heeft hij beïnvloed met zijn furieuze manier van spelen.  Wild Frontier is de zesde solo studio-album van de Ierse gitarist Gary Moore , uitgebracht in 1987. Zijn eerste studioalbum na een reis terug naar zijn geboorteland Belfast , Noord-Ierland in 1985, het album bevat een aantal liedjes over Ierland en zelfs de muziek zelf is doordrenkt in de Keltische wortels. Het album is gewijd aan de nagedachtenis van goede vriend van Moore en voormalig Thin Lizzy bandlid Phil Lynott , die op 4 januari 1986 stierf, met de woorden "Voor Philip" op de achterklep. Wild Frontier bevat de hit single "Over the Hills and Far Away", die nummer 20 in de VK bereikte. Het is het  beste album dat Moore in de jaren tachtig uitbracht is wellicht Wild Frontier uit 1987, opgedragen aan de overleden Thin Lizzy-frontman Phil Lynott. Deze lp leverde hem zelfs een hit op in Engeland met Over The Hills And Far Away (geen Led Zeppelin-cover). De hardrockparel stond in twee uitvoeringen op de cd-versie van Wild Frontier, waarvan één in de 12” singleversie van ruim zeven minuten. En van dit album nu in de special de volgende nummers:                  

The Loner 

 Strangers In The Darkness                 

Thunder Rising              

En als laatste Crying In The Shadows             


Speellijst 25 juli 2019

Goedenavond, luisteraars het is leuk dat u donderdag  weer aan het toestel zit, Want het is ook op deze donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock. Achter de knoppen staat dan Cock van Peppen en de presetatie is van Ruud Bazuin en we zijn dan weer bij jullie met twee uurtjes Blues en rock met vandaag.  The Blues Band, The Jimi Hendrix Experience, Biffy Clyro en natuurlijk nog vele andere En verder een live mini special met  David Grissom.

eerste uur

01 -  Vaya Con Dios - Lula's Song - 4.46

02 -  Fleetwood Mac - Go Your Own Way - 5.45

03 -  The Blues Band - Lonely Avenue - 3.35

04 -  The Blues Band - That Alright - 2.59

05 -  Kenny Wayne Shepherd - Blue on black - 5.30

06 -  The Jimi Hendrix Experience - Have You Ever Been - 2.08

07 -  The Jimi Hendrix Experience - Gypsy Eyes - 3.42

08 -  Freez - Dronken Vannacht - 3.44

09 -  Thin Lizzy - Rocky - 3.42

10 -  Thin Lizzy - Sweet Marie - 3.57

11 -  Daniel Raffo (inv. Alejandro Luna)-Ill play the blues for you - 7.59

tweede uur

01 -  The Blazing Aces - These arms Of Mine - 3.46

02 -  David Grissom - Don't Lose Your Cool - 4.25

03 -  David Grissom - What Passes For Love, - 9.58

04 -  David Grissom - Experience Nasty Dogs & Funky Kings - 5.12

05 -  David Grissom & John Mayall - Mail Order Mystics - 8.54

06 -  Biffy Clyro - The Captain - 4.00

07 -  Biffy Clyro - Who's Got A Mach - 2.59

08 -  I Am Oak - Between Worlds - 3.21

09 -  Blackberry Smoke - The Good Live - 3.52

In de live mini special Donderdag Daivd Grimson. Lange tijd hoorden we maar weinig van zanger, gitarist en songwriter David Grissom, maar de laatste jaren verschijnen met regelmaat fraaie soloalbums van deze met een aangename stem gezegende rootsrocker, maar het is vooral als gitarist dat hij zich weet uit te leven in zijn songs. David Grissom maakte ooit furore in de band van Joe Ely en later in die van John Mellencamp, maar ook in het verleden had hij zijn handen meer dan vol. Recentelijk verscheen op het Duitse Blue Rose zijn nieuwste album, "How It Feels To Fly".  En jawel dit is ook weer een pareltje geworden. Grissom doet waar hij het best in is: rockende Americana en dit steeds terend op zijn werkelijk sublieme snarenspel. Hoewel hij misschien wat minder bekend is bij het grote publiek, draagt een trouwe schare bewonderaars hem al jaren op handen. En terecht, zo bewijst ook "How It Feels To Fly". Grissom maakt rootsrock van het steviger soort, en zeker als het gaat om stoere, door de wol geverfde Texaanse bluesrock staat hij zijn mannetje zoals we horen in de vier live afsluiters van deze plaat "How It Feels To Fly" is een rootsplaat met veel gitarenwerk, waarin hij zich met zijn instrument met zo'n passie, pijn en intensiteit beweegt dat Grissom te kennen geeft dat hij gelooft dat zolang hij zijn werk doet, zijn mix van Southern roots rock & blues blijft maken, alles wel goed komt. En daarom hebben we een lekkere mini special van hem samen gesteld met:                     

Don't Lose Your Cool                      

What Passes For Love,                        

Experience Nasty Dogs & Funky Kings         

en als laatste ook nog samen met John Mayall Mail Order Mystics          

 

 


Speellijst 18 juli 2019

Goedenavond ook deze week nog een keer het programma speciaal gemaakt voor Westerpop ( een herhalnig van vorige week) Westerpop is het komende weekend, luisteraars leuk als u luistert op donderdag avond, het is dan even na zeven uur tijd voor blues en rock met Ruud en Cock. Met deze avond geheel de aandacht voor  Westerpop 2019 wat word gehouden op vrijdag 19 en zaterdag 20juli. In deze blues en rock besteden we aandacht aan de artiesten die zaterdag optreden op het Main Stage.

eerste uur

01 -  Rise of the Wood -The Dark - 4.43

02 -  Ruben Hein - Everything I Say - 4.57

03 -  Ruben Hein - Honeywood - 4.26

04 -  Blaudzun - Elephants - 4.40

05 -  Blaudzun - hey now - 4.07

06 -  Blaudzun - Promises Of No Man's Land - 3.47

07 -  Martijn Fischer zingt Hazes Bloed - Zweet en Tranen - 2.49

08 -  Martijn Fischer zingt Hazes - Ik leef mijn eigen leven - 2.21

09 -  Martijn Fischer - Zondag tijdens Holland Zingt Hazes - 3.50

10 -  Wild Romance - 'You' - 3.43

11 -  Wild Romance - Never Be Clever - 3.12

12 -  Wild Romance! - No Time To Lose - 2.37

tweede uur

01 -  Wild Romance feat. Dany Lademacher & David Hollestelle - Saturday Night - 7.43

02 -  Son Mieux - Ain't No Sunshine (Bill Withers Cover) - 2.31

03 -  Son Mieux - Easy - 2.37

04 -  Son Mieux - 'Nothing' - 3.42

05 -  Everlast - Don't Complain - 3.40

06 -  Everlast - Little Miss America - 3.58

07 -  Everlast - Today (Watch Me Shine) [feat. Bronx Style Bob] - 5.02

08 -  Le Galaxie - Le Club - 4.42

09 -  Le Galaxie - Love System ft. Elaine Mai - 4.15

10 -  Le Galaxie - Put The Chain On - 6.54

11 -  Galaxy Lin - Long Hot Summer - 4.58

 

Tot zo ver een korte inpressie van Westerpop 2019 wil je meer wetenover de Peter Tetteroo bokaal of het internationale 2e podium kijk dan op de web site  en lijkt het je leuk of zit er wat bij, ga dan op vrijdag 19 of zaterdag 20 juli naar Westerpop altijd leuk en gezellig.


 

 


Speellijst 11 juli 2019

Goedenavond, luisteraars leuk als u luistert op donderdag avond, het is dan even na zeven uur tijd voor blues en rock met Ruud en Cock. Met deze avond geheel de aandacht voor  Westerpop 2019 wat word gehouden op vrijdag 19 en zaterdag 20juli. In deze blues en rock besteden we aandacht aan de artiesten die zaterdag optreden op het Main Stage.

Speellijst 11 juli 2019

eerste uur

01 -  Rise of the Wood -The Dark - 4.43

02 -  Ruben Hein - Everything I Say - 4.57

03 -  Ruben Hein - Honeywood - 4.26

04 -  Blaudzun - Elephants - 4.40

05 -  Blaudzun - hey now - 4.07

06 -  Blaudzun - Promises Of No Man's Land - 3.47

07 -  Martijn Fischer zingt Hazes Bloed - Zweet en Tranen - 2.49

08 -  Martijn Fischer zingt Hazes - Ik leef mijn eigen leven - 2.21

09 -  Martijn Fischer - Zondag tijdens Holland Zingt Hazes - 3.50

10 -  Wild Romance - 'You' - 3.43

11 -  Wild Romance - Never Be Clever - 3.12

12 -  Wild Romance! - No Time To Lose - 2.37

tweede uur

01 -  Wild Romance feat. Dany Lademacher & David Hollestelle - Saturday Night - 7.43

02 -  Son Mieux - Ain't No Sunshine (Bill Withers Cover) - 2.31

03 -  Son Mieux - Easy - 2.37

04 -  Son Mieux - 'Nothing' - 3.42

05 -  Everlast - Don't Complain - 3.40

06 -  Everlast - Little Miss America - 3.58

07 -  Everlast - Today (Watch Me Shine) [feat. Bronx Style Bob] - 5.02

08 -  Le Galaxie - Le Club - 4.42

09 -  Le Galaxie - Love System ft. Elaine Mai - 4.15

10 -  Le Galaxie - Put The Chain On - 6.54

11 -  De Kik & Elly Nieman singt Bouwdewijn de Groot  - Prikkebeen [Live] - 6.06

Tot zo ver een korte inpressie van Westerpop 2019 wil je meer wetenover de Peter Tetteroo bokaal of het internationale 2e podium kijk dan op de web site  en lijkt het je leuk of zit er wat bij, ga dan op vrijdag 19 of zaterdag 20 juli naar Westerpop altijd leuk en gezellig.

 


Speellijst 04 juli 2019

 Luisteraars het is voor ons heel  leuk dat u op domderdag vanavond weer aan het toestel zit, Want het is op donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock. Achter de knoppen staat dan Cock van Peppen en mijn naam is Ruud Bazuin en we zijn dan weer bij jullie met twee uurtjes Blues en rock. Met komende donderdag  muziek van Alicia Keys & John Mayer, Black Country Communion, Joe Walsh en vele andere en een live mini special van Steve Mariott 

Speellijst 04 juli 2019 

eerste uur

01 -  Kane - Damn Those Eyes - 4.42

02 -  Alicia Keys & John Mayer - If I ain't got you – Gravity - 9.14

03 -  Walter Trout - A Matter Of The Heart - 5.42

04 -  Detroit blues band - Tears From My Eyes - 7.38

05 -  Black Country Communion - Big Train - 4.15

06 -  Black Country Communion - The Circle - 6.54

07 -  Gary Clark Jr. - Catfish Blues - 7.22

tweede uur

01 -  Indigo - Give Love A Try - 4.36

02 -  Steve Mariott - All or nothing - 4.22

03 -  Steve Mariott - I Don't Need No Doctor - 7.59

04 -  Steve Mariott - Five Long Years - 7.06

05 -  Steve Mariott - The Fixer - 6.03

06 -  Beth Hart & Joe Bonamassa - I'd Rather Go Blind - 8.05

07 -  Joe Walsh - Life's Been Good - Feat. Daryl Hall - 7.47

 

Stephen Peter Marriott beter bekend als Steve Marriott, was een succesvolle en veelzijdige Engelse singer-songwriter, gitarist en musicus. Zijn handelsmerk was zijn zeer krachtige stem, ondanks zijn kleine gestalte, en zijn agressieve stijl van gitaarspelen in rockbands als Small Faces (1965-1969) en Humble Pie (1969-1975). In Engeland werd Marriott een populaire, vaak gefotografeerd "mod style" icoon, dankzij zijn rol als zanger en sologitarist bij The Small Faces in het midden van de jaren 60. Marriott werd op vroege leeftijd beïnvloed door Buddy Holly, Booker T. & the M.G.'s, Ray Charles, Otis Redding, Muddy Waters en Bobby Bland. In zijn latere leven raakte Marriott gedesillusioneerd in de muziekindustrie, keerde zich af van de grote platenmaatschappijen, en leidde een relatief obscuur leven. Hij keerde terug naar zijn muzikale wortels, spelend in pubs en clubs in en rond Londen en Essex. Marriott overleed op 20 april 1991 als gevolg van een brand, wellicht veroorzaakt door een brandende sigaret, die door zijn 16e-eeuwse huis in Arkesden, Essex raasde. Postuum ontving hij in 1996 de Ivor Novello Award voor zijn uitmuntende bijdrage aan de Britse Muziek, en hij staat in Mojo genoteerd in de top-100 van beste zangers van deze tijd. Na de tragische dood van Steve Marriott (hij was pas 44)  in een huis brand in 1991, begonnen de platenmaatschappijen alle registers open te trekken om onbekende en/of onuitgegeven songs van Marriott te vinden. Ongeveer alles van de Small Faces was op vynil en nu op cd te verkrijgen. Steve Marriott was 16 toen hij “The Moments” vormde, een East London R&B Band. Al gauw kreeg de Band een trouwe schare Mod-fans achter zich, vooral omdat ze in de Flamingo Club speelden. Ze speelden praktisch iedere week in 1964, maar commercieel succes bleef uit. Eind 1964 werd Marriott gedumpt door de band omdat ze hem geen goeie zanger vonden. Volgens David Bowie planden hij en Steve Marriott een blues band  (“David and Goliath”) maar Steve Marriott ging samen met Ronnie Lane in zee en vormde een nieuwe Mod-band, “The Small Faces”. In 2008 stoot Barry Hewitt, de bassist van  The Moments,  toevallig op een niet-gespeelde acetaatplaat opgenomen in 1964. De vier songs werden door het label “Acid Jazz” uitgebracht als EP. Maar in deze blues en rock mini special nu Steve Marriot met achter een volgens:

All or nothing           

I Don't Need No Doctor                         

Five Long Years               

en als laatste The Fixer          


Speellijst 27 juni 2019

 

Goedenavond, luisteraars het is leuk dat u donderdag  weer aan het toestel zit, Want het is ook op deze donderdag even na zeven uur tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock. Achter de knoppen staat dan Cock van Peppen en de presetatie is van Ruud Bazuin en we zijn dan weer bij jullie met twee uurtjes Blues en rock met vandaag. The Jeff Healey Band , Johnny Winter , Bad english.   En verder een live mini special met Wishbone Ash.

Speellijst 27 juni  2019

eerste uur

01 -  Kensinton - Dome With It - 3.17

02 -  Crosby Stills and Nash - Suite Judy Blue Eyes - Live 2012 - 9.42

03 -  The Jeff Healey Band - We've Got Tonight - 3.41

04 -  The Jeff Healey Band - Too Late Now - 5.30

05 -  Herman Brood & his Wild Romance en trijntje Oosterhuis - Saturday night - 3.41

06 -  Phil Lynott  - Crime Rate - 6.10

07 -  Johnny Winter - SUZIE Q - 13.05

tweede uur

01 -  Bad English - Tough Time Don't Last - 4.21

02 -  Wishbone Ash - Blowin Free - 11.22

03 -  Wishbone Ash - The King Will Come - 8.04

04 -  Wishbone Ash – Persephone - 8.44

05 -  The Who - Summertime Blues - 3.24

06 -  Bryan Adams - I'm Teady - 4.25

07 -  Zepparella - When The Levee Breaks (Led Zeppelin) - 7.06

In de live mini special vandaag Biografie Wishbone Ash. Wishbone Ash is een Britse rockband, opgericht in 1969 en nog steeds optredend, die bekendstaat vanwege dubbele gitaarbezetting. De band vierde zijn hoogtijdagen gedurende de jaren 70. De vroege jaren van de band waren direct ook hun succesvolste, alhoewel er later nog enige succes werden geboekt. De band kwam tot stand in oktober 1969 in Torquay, Devon, ooit saaiste badplaats genoemd in Fawlty Towers. Martin Turner, basgitarist die eerder gespeeld had in The Torinoes, Tanglewood en toen The Empty Vessel, kreeg in 1966 versterking van Steve Upton (Welsh) op het slagwerk. De gitarist van The Empty Vessel, Glenn Turner, hield ermee op. De toenmalige manager van de band, Miles Copeland, plaatste een advertentie en in 1969 sloten de twee gitaristen Andy Powell en Ted Turner zich bij hen aan. De keuze van de naam kwam tot stand via een tweetal lijsten met bandnamen; de muziekgroep combineerde één van ieder vel tot Wishbone Ash.  In het voorjaar mocht de band optreden in het voorprogramma van Deep Purple en Andy Powell viel positief op bij Ritchie Blackmore (gitarist Deep Purple). Hij bracht de band onder de aandacht van muziekproducent Derek Lawrence en Wishbone Ash kon aan de slag bij Decca Records, destijds een haast vaste combinatie vormend met MCA Records (VS). Er verschenen vier albums op rij, die goed verkochten, met als hoogtepunt Argus, dat de derde plaats haalde in de Engelse albumlijst en ook tot Best rock album of the year (in blad Sounds) en Top British Album (Melody Maker) werd benoemd. In aanvulling op goede kritieken op het studiowerk kreeg de band tevens goed kritieken bij de concerten, resulterend in het livealbum Live Dates. Een eerste personeelswisseling diende zich aan: Ted Turner verliet de band, de band vertrok naar de Verenigde Staten en werd aangevuld met Laurie Wisefield, afkomstig uit Home. De stevige rock van het eerste album verschoof langzaam naar een softere, Amerikaanse benadering met als voorbeeld Locked in. Dat was niet ieders cup-of-tea en de band keerde met New England terug naar hun oude stijl. En in deze mini special nu achteréén volgens:

Blowin Free                   

The King Will Come                               

en als laatste Persephone               

 


Speellijst 20 juni 2019

Luisteraars als u op Donderdag aan uw  toestel of achter je computer zit is het even na zeven uur is het tijd voor Blues en Rock door Ruud en Cock. En in deze blues en rock aandacht voor  Jefferson Starship, The Blues Band, Anouk, Alvin Lee en nog veel meer met een mini special van Warren Haynes Band.

Speellijst 20 juni  2019

Eerste uur

01 -  Spring  & De Groot - Waterdicht - 4.26

02 -  Jefferson Starship - White Rabbit - 6.54

03 -  The Blazing Aces - Fulltime Lover -7.17

04 -  The Blazing Aces - Trouble No More - 4.24

05 -  Orianthi Live! - 5.02

06 -  The Blues Band - Lonely Avenue - 3.35

07 -  The Blues Band - Thats Alright - 4.25

08 -  Eddie Cleanhead Vinson - Cleanhead Blues - 2.31

09 -  Gary Moore - I Cant Wait Until Tomorrow - 11.33 

tweede uur

01 -  Eric Clapton with JJ Cale - Anyway The Wind Blows - 5.31

02 -  Warren Haynes Band - On A Real Lonely Night - 11.33

03 -  Warren Haynes Band - Frozen Fear - 6.20

04 -  Warren Haynes Band - A Change Is Gonna Come  - 6.58

05 -  Anouk - These Days In A Row - 4.12

06 -  Anouk – Woman - 3.40

07 -  Alvin Lee - Hey Joe - 7.03

08 -  De Jazz Politie - Ze Zijn Terug - 4.08

 

Voor de mini special gaan we deze week naar Warren Haynes Band.  Dat Warren Haynes een bezige bij is, is een understatement. Naast al zijn projecten met Gov’t Mule, The Dead en de Allman Brothers Band is er kennelijk ook nog genoeg tijd en energie over voor zijn eigen solo project. Dat leverde vorig jaar al een ijzersterk solo album op: Man In Motion Nu is er op dit album dus een mooi vervolg gekomen in de vorm van een live album van zijn optreden in het Moody Theater te Austin Texas eind vorig jaar. En wat voor een album! Een dubbel CD en DVD package met daarop 2.5 uur beeld en geluid van dit concert. Naast nummers van Man In Motion, zijn er vier covers te vinden op dit album: Jimi Hendrix’s “Spanish Castle Magic,” Steely Dan’s “Pretzel Logic,” Sam Cooke’s classic “A Change Is Gonna Come,” en ook werk van Gov’t Mule ontbreekt natuurlijk niet op dit album: “Soul Shine”  de klassieke live Mule Track die je op iedere live registratie terug vindt is wederom van de partij. Gastoptredens zijn er van good old Ian McLagan van The Faces en de the Groove Line Horns die de boel van een heerlijke soul en funk saus voorzien. Teveel hoogtepunten om op te noemen, het optreden is er een aaneenschakeling van. Alle nummers swingen en vooral prettig is dat er veel ruimte overblijft voor de diverse solo’s. Op Disk 1 zijn de volgende nummers een waar feest: Sick of my Shadow,(dik 9 min), On a Real Lonely Night (12min), Invisible (13min) Every Day Will Be Like a Holiday (10min).Alle ingrediënten zijn aanwezig saxsolos, gitaarsolo’s en een swingende hammond. Allemaal krijgen ze ruim baan. Op Disk 2 hetzelfde verhaal: of het nu Spanish Castle Magic of A Change is Gonna Come betreft alles straalt de sfeer van een vet optreden uit en met de vette blazers erbij wordt het moeilijk om op je stoel te blijven zitten. Laat de herfst maar beginnen, dit is een album dat je blindelings kan aanschaffen als bluesmuziek liefhebber. Een wereldalbum gewoon! En daarvan in deze special nu                              

On A Real Lonely Night                        

Frozen Fear                       

en A Change Is Gonna Come             
Speellijst 27 juni 2019

     


Speellijst 13 juni 2019

 Goedenavond, luisteraars leuk als u luistert op donderdag avond, het is dan even na zeven uur tijd voor blues en rock met Ruud en Cock. En vanavond zoals jullie gewend zijn is er ook weer veel variatie in de muziek met vandaag Bryan Adans, Aynsley Lister, Gary Moore en nog heel veel meer. Met in het tweede uur een mini special van Sarah Smith

eerster uur

01 -  Alquin - Fool In The Mirrow - 3.00

02 -  Alquin - Soft Eyed Woman - 2.38

03 -  Alannah Myles - Black Velvet - 6.32

04 -  Bryan Adans - Can't Stop This Thing We Started - 4.29

05 -  Bryan Adans - Do I Have To Say The Words - 6.11

06 -  Aynsley Lister - Everything I Have To Give - 7.22

07 -  Joe Bonamassa - Reconsider Baby - 6.48

08 -  Status Quo - Down Down - 6.13

tweede uur

01 -  Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming - 6.45

02 -  Sarah Smith - Piece of My Heart - 'Cover of Janis Joplin's - 4.13

03 -  Sarah Smith - Down and Dirty - 6.14

04 -  Sarah Smith - I Need To Know - 5.44

05 -  Sarah Smith - With Or Without You - 5.40

06 -  Sarah Smith - Oh Darling - 3.46

07 -  Gary Moore - Rectify - 5.09

08 -  Gary Moore - Just  Can't Let You Go - 9.22

In de live mini special hebben we vandaag Sarah Smith. Niemand minder dan de Canadese Sarah Smith bleek op precies het juiste moment met haar band in Europa. Smith mag met ruim 300 shows per jaar gerust een echte road warrior genoemd worden. De uit London, Ontario, afkomstige singer-songwriter, maakte voor het eerst internationaal naam als zangeres van de rockband The Joys. Sindsdien timmert ze ook solo en met haar eigen band stevig aan de weg en deelde ze in de loop der jaren het podium met o.a. Melissa Etheridge, Sass Jordan, Emm Gryner, Craig Cardiff, Joel Plaskett, David Wilcox en vele anderen. Dat Sarah Smith een meer dan serieuze muzikante is blijkt wel uit het grote aantal prijzen waar voor ze in haar carriere werd genomineerd en kreeg. Haar video voor Into the Light, geregisseerd door Stacy Poulos en opgenomen in Californië, won zowel een 2016 Telly Award als een 2016 Akademia Music Award voor beste video in de poprockcategorie. In 2015 won ze de Toronto Independent Music Award Best Adult Contemporary eer, plus de Best Rock Artist bij de London Music Awards en Best Rock Artist bij de Jack Richardson Music Awards. Muziek van The Journey is te zien geweest op shows, waaronder CBC’s Cracked en de film Anatomy of a Love Seen, geregisseerd door LA Rice, directeur van het bedrijf Marina Rice Bader. Hoewel ze de lofbetuigingen enorm waardeert, gaat het nog steeds om haar muziek die in lijn is met bijvoorbeeld Melissa Etheridge, Alanis Morisette, Sass Jordan en Beth Hart. Het heerlijke rauwe randje aan haar geweldige stem leverde de zangeres al meerdere prijzen op voor beste rockzangeres in Canada en doet denken aan Bonnie Rait, Alannah Miles, Melissa Etheridge en Janis Joplin. Langzaam aan krijgt de rock/pop zangeres meer en meer aanhang in Europa en ook wereldwijd willen ze haar steeds meer contracteren, afgelopen maanden in Jamaica Trinidad Amerika en natuurlijk in haar home land Canada gaat ze als een speer. Sarah Smith’s krachtige stem en introspectieve pop/rock songs brengen haar steeds meer bij het publiek. Ze raakt je met haar liedjes die uit het leven zijn gegrepen en dat in een mix van prachtige melodieën en een schitterende stem. Daarnaast is het een persoon is die contact wil maken met de mensen die naar haar optredens toe komen en ze wil weten wat je bezig houd in het leven en zo krijg je dus al heel snel een band met deze geweldige zangeres uit Canada “Toronto”. Dus ga gezellig meeluisteren naar deze special met daar in nog al wat lekkere covers.

en om beginnen het Janis Joplin nummer Piece of My Heart           

dan verder met Down and Dirty                

I Need To Know                       

With Or Without You        

en als laatste ' Oh Darling               

Pagina 1 van 12